اسماعیل زارعیکوشا استاندار کردستان ظهر امروز در جلسه شورای مهارت استان کردستان اظهار کرد: مشکل امروز جامعه ما خیل عظیم فارغالتحصیلان دانشگاهی فاقد مهارت است که متاسفانه جذب این افراد به جهت عدم مهارت و تخصص لازم در بازار کار با مشکل مواجه شده است که آموزشهای مهارتی و مراکز آموزش فنی و حرفهای میتواند راهکاری مناسب برای عبور از این چالش باشد.
او گفت: خوشبختانه آمار نشان میدهد زندانیانی که در طول دوران محکومیت خود نسبت به فراگیری حداقل یک مهارت در مراکز آموزش فنی و حرفهای مستقر در زندانهای سطح استان اقدام کردهاند آمار برگشتپذیری بسیار پائینتری نسبت به سایرین دارند که همین امر خود موید نقش آموزشهای مهارتی در جذب در بازار کار است.
استاندار کردستان، ایجاد گفتمان مهارتآموزی را از دیگر ضروریات جامعه امروز ذکر کرد و بیان داشت: دستگاههای اجرایی باید نسبت به فرهنگسازی لازم در خصوص مهارتآموزی و ضرورت کسب مهارت توسط افراد جویای کار بویژه جوانان کردستانی اقدام و گفتمان مهارتآموزی را به عنوان یکی از دغدغههای اصلی جامعه مبدل نمایند.
زارعیکوشا ایجاد مشوقهای لازم جهت جذب زندانیان دارای مهارت پس از آزادی در واحدهای صنعتی و تولیدی در راستای کمک به کاهش جرم را از دیگر برنامههای پیشنهادی خود در این جلسه ذکر کرد و افزود: لازم است با ورود خیرین و افراد کارآفرین به عرصه مهارتآموزی زمینه رشد و توسعه این اولویت امروز جامعه مهیا شود.
سهولت در صدور مجوز آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان نیز در این جلسه باشاره به تعهدات آموزشی این اداره کل در دو بخش دولتی و خصوصی در سالجاری، اظهار داشت: امسال اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان بالغ بر ۴.۵ میلیون نفرساعت آموزشهای مهارتی را به ۱۹ گروه هدف خود ارائه خواهد کرد.
فردین وکیلی افزود: ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان با دارابودن ۱۶ مرکز چارتدار دولتی و ۷۶۲ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای سالانه یک هزار و ۳۰۰ دوره آموزشی در بخش دولتی و یک هزار و ۵۰۰ دوره آموزشی را نیز در بخش خصوصی برای ۱۹ گروه هدف خود اعم از ساکنین سکونتگاههای غیررسمی، سربازان، زندانیان، روستائیان، کارجویان شهری، دانشجویان، زنان بیسرپرست و بدسرپرست، معتادین بهبود یافته و ... ارائه مینماید.
او با اشاره به اقدامات ارزنده دولت سیزدهم در حوزه توسعه آموزشهای مهارتی نیز بیان داشت: خوشبختانه در دولت سیزدهم با حذف بروکراسیهای زائد اداری و سهولت در صدور مجوز آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای تعداد آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای در سطح استان به ۷۶۲ آموزشگاه افزایش یافت که بخش خصوصی نیز از ابتدای سال جاری تا کنون هفت هزار و ۵۸۲ نفردوره آموزشهای مهارتی را به علاقهمندان ارائه کردهاند.
وکیلی در خصوص حمایت دولت از آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای نیز اظهار داشت: در سال جاری در قالب تسهیلات بند ب جزء ۲ تبصره ۱۶ بالغ بر ۲۲۰ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره بین ۱۹۳ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای متقاضی دریافت تسهیلات توزیع شد.
او ابراز امیدواری کرد، با تعامل تمامی دستگاههای اجرایی شاهد رشد و توسعه آموزشهای مهارتی در سطح استان باشیم.