احمد وحیدی وزیر کشور در مانور منطقهای زلزله "ساوه، زرندیه و تفرش" با مشارکت دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران استان مرکزی، اظهار داشت: یکی از اقدامات مهم برای آمادگی و رویارویی با بحرانها این است که رزمایشهای لازم را برای کار داشته باشیم و در این رزمایشها همه دستگاهها کنار هم بهلحاظ فرماندهی، مدیریت، به میدان آوردن امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی و زمانبندی قرار گیرند.
وی افزود: این اقدام بسیار مهم است و میتواند در سناریوهای مختلف، قبل از چنین بحرانهایی طراحی شود که هماکنون سناریوهای خاصی با زلزلهای با مقیاس 6.8 ریشتر در این مکان طراحی شده است؛ همچنین پیشبینیهایی از زیرآوار ماندن برخی از شهروندان، تخریب سد و بندها و جریان پیدا کردن آب و سیلاب در برخی از روستاها و لزوم خاکبرداری و تخلیه آنها و قطع آب، برق، گاز، رانش زمین و نتایج پیامدهای رانش و اقداماتی که باید در این حوزه اتفاق بیفتد انجام شده است.
وزیر کشور بیان کرد: باید بهسرعت نسبت به خارج کردن افراد از زیر آوار، وصل آب، گاز و برق در کمترین مدت و تخلیه آبها و لجنهایی که در منطقه وجود دارد اقدام کنند، مسائل متعدد دیگری جزو سناریوها طراحی شده است و این سناریو از طراحی بسیار خوبی برخوردار است.
وحیدی بیان کرد: هماکنون نزدیک به 35 دستگاه در این مانور شرکت کردند و بهنظر میرسد یکی از راهکارهای خوب ما این است که این مانور در سطح کشور تکرار شود، در استان مرکزی با ابتکار استاندار مرکزی و همکاری همه دستگاهها این مانور طراحی شده و کار بسیار ارزشمندی است.
وی ادامه داد: شرط قطعی آمادگی؛ وجود چنین مانورها و رزمایشهایی است که بهلحاظ هماهنگی و انسجام مدیریتها در چنین صحنهای و فرماندهی چنین صحنهای بسیار مهم است همچنین ارزیابی امکانات از اهمیت بالایی برخوردار است و باید بدانیم که آیا همه امکانات پایکار است و میتوانند در چنین بحرانهایی ورود داشته باشند، حتی حجم نیروی انسانی که باید در این مانور آماده باشند حتماً نقش بسیار کلیدی در آمادگی دارند.
وزیر کشور تصریح کرد: ارزیابی برگزاری مانور، کار بسیار ارزشمندی است که با حضور استاندار و مدیریت بحران و سایر سازمانها صورت گرفته است و سناریوپردازی خوبی برای این مانور انجام شده است و این مانور در محدوده 850هکتاری کنار سد الغدیر ساوه اتفاق افتاده است.
وحیدی عنوان کرد: این یک سناریوی کامل بود که بهخوبی بین چند شهرستان تعریف شد و توانستند همه مجموعهها اعم از بخشداریها، بهداریها و فرمانداریها و 35 دستگاه را بهکار گیرند و با یک نشاط و شور خوبی در این منطقه در حال فعالیت هستند.
وی بیان کرد: بیش از 13 تیم در این منطقه عملکرد 35 دستگاه را مورد ارزیابی قرار میدهند و میتوان گفت این یک سناریوی نسبتاً کاملی است چراکه بسیاری از اتفاقات اعم از عزیزانی که زیر آوار ماندند، آواربرداری، خراب شدن سیلبندها، جاری شدن سیل و لزوم تخلیه سیل و افرادی را که در سیل گرفتار شدهاند، میتواند در بحرانها اتفاق بیفتد.
وزیر کشور ادامه داد: همه دستگاههایی که در لحظات نخست به آنها نیاز است از جمله هلال احمر، گروههای حیاتیاب و رصدهای تشخیص حیات در این مانور حضور دارند، خوشبختانه طراحی خوبی انجام شد و ماشینآلات خوبی وارد منطقه شد و این کار کمک میکند یک فرماندهی خوب تعریف شود و اشکالات شناخته و برطرف گردد.
وحیدی عنوان کرد: مدیریت یکپارچه در چنین شرایطی از مهمترین اتفاقاتی است که باید وجود داشته باشد همچنین تجهیزات و کارکرد دستگاههایی که وارد منطقه میشود باید مورد ارزیابی قرار گیرد و نیروهای مجربی که باید در صحنه باشند و نشان دهند که بهخوبی هم در حین بحران و هم بعد از بحران فعالیت خود را انجام میدهند، امیدواریم با ارزیابیهای انجامشده دستگاهها نمره قابل قبولی را اخذ کنند.
وی در خصوص پیشبینی پیشثبتنام انتخابات، گفت: خوشبختانه مشارکت بسیار خوب متقاضیان داوطلب برای مجلس شورای اسلامی نشان از این دارد که موضوع مورد توجه مردم عزیز قرار دارد و این حجم متقاضیان داوطلب نشاندهنده این است که باید به انتخاب پرشور و با مشارکت حداکثری مردم امیدوار باشیم.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: قانون مدت پیشثبتنام را یک هفته در نظر گرفته است بنابراین تنها یک هفته فرصت ثبتنام است و طبق مفاد قانون قابل تمدید نخواهد بود.