آسو پارک طرح تابستانه جهاددانشگاهی کرمانشاه

آسو پارک عنوان طرح تابستانه جهاددانشگاهی کرمانشاه برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان است. طرحی که برای اولین بار در کشور اجرایی شده و قرار است مسیر آینده کودکان را مشخص کند.

مهدی عبدالمالکی معاون آموزشی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه از سنین شش تا یازده سالگی به عنوان سن طلایی آموزش یاد کرد و گفت : اگر در این دوره سنی استعداد و هوش کودکان به درستی شناسایی شده و آن‌ها در مسیری که استعداد دارند قرار گیرند، قطعا آینده درخشانی در انتظار آن‌ها خواهد بود.

وی افزود: شناخت استعداد کودکان در این سنین و برنامه‌ریزی برای آن موجب آینده بهتر برای آن‌ها و حتی جامعه خواهد شد.

عبدالمالکی تصریح کرد: درهمین راستا از اواخر سال گذشته به فکر اجرای یک برنامه متفاوت برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در تابستان امسال افتادیم و در نهایت بررسی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به اجرای "آسو پارک" (آموزش سواد هزاره سوم) منجر شد.

وی با بیان اینکه آسوپارک به دنبال کشف استعداد واقعی و هوش غالب کودکان در جهت پیدا کردن مسیر زندگی است، گفت: در این برنامه از طریق روش‌هایی که عمدتا به شکل بازی است از میان هوش‌های هشت گانه از جمله هوش منطقی و ریاضی، هوش هیجانی، هوش تصویری و فضایی، هوش زبان و کلامی، هوش جسمی - حرکتی و ... هوش غالب کودک شناسایی می‌شود.

عبدالمالکی گفت: شناخت هوش غالب کودک استعداد او را برای ادامه مسیر آینده زندگی مشخص می‌کند، بطور مثال کودکی که هوش غالب او هوش منطقی و ریاضی است می‌تواند در آینده مهندس، حسابدار، برنامه نویس و ریاضی‌دان خوبی شود و اگر هوش تصویری و فضایی او غالب است می‌تواند به یک هنرمند موفق تبدیل شود و این کودک باید از همین حالا در این مسیر قرار گیرد.

این مسئول تاکید کرد: بنابراین کشف استعداد و هوش غالب کودک اولین خروجی مهم "آسوپارک" است که نقش مهمی در آینده کودکان دارد.

معاون آموزش سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه گفت: هدف دوم این برنامه ارتقاء کیفیت اوقات فراغت کودکان است که موجب می‌شود آن‌ها تابستان را به دور از فضای مدرسه و تکلیف مداری، دریک محیط شاد همراه با بازی و هیجان سپری کنند و در این برنامه جنبه‌های جسمی، عاطفی، روحی و اجتماعی کودکان در نظر گرفته شده است.

عبدالمالکی خاطرنشان کرد: بازی درمانی و حرکات اصلاحی هم در برنامه‌های آسوپارک در نظر گرفته شده تا در هدف سوم این برنامه بتوانیم از طریق بازی و تحرک به ارتقاء سلامت کودکان کمک کنیم.

این مسئول گفت: در این برنامه برای کودکانی که مشکلات جسمی دارند مانند پای پرانتزی یا تیک‌های حرکتی، در قالب بازی درمانی، اصلاح این مشکلات را دنبال می‌کنیم.

عبدالمالکی هدف دیگر این برنامه‌ها را تجربه مهارت‌های شغلی برای کودکان عنوان و تصریح کرد: کودکان در این برنامه در برخی محیط‌های شغلی از جمله فضای رباتیک و برنامه‌نویسی، پارک علم و فناوری و ... قرار گرفته و از نزدیک با این محیط‌ها آشنا می‌شوند که در شکل‌گیری ذهنیت آن‌ها در خصوص برخی مشاغل بسیار موثر است.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع در آسوپارک به دنبال تقویت مهارت‌های شناختی و غیرشناختی کودکان هستیم که در بعد شناختی به تقویت حافظه، انعطاف پذیری، افزایش قدرت پردازش اطلاعات و ... و در بعد غیرشناختی به تقویت پشتکار، مسئولیت پذیری، خودکنترلی، خلاقیت و... در کودکان منجر می‌شود که مجموع این‌ها کودک را به یک انسان توانمند در آینده تبدیل می‌کند.

معاون آموزش سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه در "آسوپارک" برنامه‌هایی هم برای رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال در نظر گرفته شده، گفت: در این رده سنی افراد مراجعه کرده و پس از انجام مشاوره برای آن‌ها متناسب با استعداد و هوشی که دارند، به سمت دوره‌های آموزش کوتاه مدت در جهاددانشگاهی سوق داده می‌شوند و در نهایت برای آن‌ها مدرک صادر می‌شود.

وی افزود: در این برنامه برای والدین هم کار‌های آموزشی در نظر گرفته شده و تاکنون دو کارگاه سواد رسانه و راه‌های افزایش اعتماد به نفس در کودکان برای آن‌ها برگزار شده است.

معاون آموزش سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه با اشاره به شرکت ۸۰ کودک کرمانشاهی در اولین دوره "آسوپارک" گفت: این کودکان در حال حاضر که به پایان دوره نزدیک می‌شویم استعداد واقعی و هوش غالب خود را شناخته‌اند و والدین آن‌ها می‌دانند که فرزندانشان باید در آینده در چه مسیری حرکت کند.

وی در ادامه با بیان اینکه کودکان شرکت کننده در "آسوپارک" رها نمی‌شوند، گفت: قرار است از اول مهر با برنامه هدفمندتری مسیر حرکت این بچه‌ها را رصد کرده تا بتوانند متناسب با استعدادی که دارند، در مسیر درست قرار گیرند.

عبدالمالکی اجرای "آسوپارک" را مقدمه‌ای برای راه‌اندازی پارک علم و فناوری کودکان در کرمانشاه عنوان و تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با همکاری پارک علم و فناوری در سال آینده اولین پارک علم و فناوری کودک را در کرمانشاه راه‌اندازی کنیم.

این مسئول با اشاره به تکمیل‌تر شدن پروژه آسوپارک در تابستان سال آینده، گفت: در نظر داریم با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش طی تفاهم‌نامه‌ای این طرح را برای ۲۰ درصد از دانش آموزان شش تا یازده سال استان هم اجرایی کنیم.

وی افزود: با صحبت‌هایی که با مسئولان کشوری جهاددانشگاهی هم صورت گرفته قرار شده نتایج طرح به آن‌ها ارائه شود تا شاهد اجرای آن در گستره کشوری باشیم.

وی در پایان با تقدیر از مجموعه‌های مختلف سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه در برگزاری این برنامه گفت: در کنار معاونت آموزش سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه، پارک علم و فناوری و معاونت پژوهشی و مؤسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی هم در اجرای این برنامه مشارکت داشته‌اند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.