علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر در برنامه صف اول درباره اهمیت مجلس گفت: مجلس نماد مردم کشور است و باید یک نماد کوچک از مردم باشد که نظرات مردمی را به خوبی منعکس و ساماندهی کند. از نظر ما نخبه یعنی همه مردم ایران اعم از کارگران، بازنشستگان، کارمندان و ... اما امروز متاسفانه عبارت نخبگی در آئین نامه انتخابات صرفا در تحصیلات خلاصه شده است؛ درحالی که ما بزرگانی را در کشور میشناسیم که از دیپلم فراتر نرفتند اما هرگز کسی نمیتواند نخبگی آنها را زیر سوال ببرد.
نماینده ادوار مجلس اضافه کرد: من همواره گفتهام تمام افرادی که میتوانند در انتخابات مجلس رای بدهند باید بتوانند کاندیدا نیز بشوند. مگر میشود سه درصد از جمعیت فقط کاندیدا شوند و بقیه فقط انتخاب کنند؟ اگر فقط یک قشر خاصی بتوانند در انتخابات نامزد شوند اشرافیت پیش میآید و تمام بحث ما از ابتدای تشکیل مجلس این بود که اشرافیت ایجاد نشود.
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) فرمودند که مجلس در راس امور است ؛ زیرا قانون در جامعه حرف اول را میزند؛ هرکس اقدامی را انجام میدهد باید ناظر بر قانون باشد و هرکس قانون را انجام ندهد فساد انجام شده است. سمبل مشروطیت مجلس بوده است و امام خمینی (ره) هم سمبل امور را مجلس میدانسته است و برای انتخابات مجلس لفظ یوم الله را استفاده کرده اند. معتقدم احزابی که امروز مظلوم واقع شده اند باید تنور انتخابات را گرم کنند.ایران از نظر حزبی قدیمی ترین کشور منطقه است احزاب باید اساس انتخابات باشند.
محجوب درباره گروههایی که خواهان عدم مشارکت مردم در انتخابات هستند نیز بیان کرد: امام (ره) در وصیت نامه خود سفارش کردند که در مجلس به افرادی رای دهید که از مستضعفان باشند و رهبر انقلاب بارها و بارها تاکیدشان دوری از اشرافیت بوده است.وقتی که ما ورود به مجلس را منحصرا در تحصیلات میگذاریم خب بسیاری از افراد در قشر پایین امکان تحصیلات نداشته اند؛ دلسوزی برای نظام سر سفره اغنیا حاصل نمیشود.
نماینده ادوار مجلس افزود: دایره رقابت هرچه گسترده شود رای مردم افزایش مییابد و هرچه تنگ تر شود رای مردم کاهش مییابد ؛ تاکید مقام معظم رهبری نیز بر افزایش میزان رقابت است؛ بنابراین باید دقت کنیم.
وی درباره اهمیت عدم اشرافیتگری نامزدها بیان کرد: ممکن است بسیاری درباره فقرا حرف بزنند اما از دل آنها و گرسنگی برخی شبهای آنها مطلع نباشند متاسفانه میدان رقابت برای افرادی که طعم فقر را کشیدهاند تنگ شده است درحالی که اگر این میدان باز باشد مطمئن باشید که میدان مشارکت باز خواهد شد و اگر این افراد به مجلس بروند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
دبیرکل خانه کارگر تاکید کرد: با این هزینههایی که انتخابات پیدا کرده است سبب وامداری میشود یا فرد باید خود ثروتمند باشد تا بتواند این هزینهها را بپردازد یا وامدار ثروتمنداران میشود؛ اینجاست که ما درباره نقش احزاب حرف میزنیم. حدود ۶۷ درصد هزینههای انتخاباتی را افرادی میکنند که از سه دهک اول هستند و این خطری است که گریبان ما را گرفته است.
وی درباره اهمیت فساد ستیزی گفت: فساد به مفهوم اصلی شناخته نشده است ؛ تعریفش این است که هرکس قانون را اجرا نکرد دچار فساد شده است. در همه جای دنیا درباره حتی یک قانون رانندگی نامزدها صحبت میشود زیرا کسی که همین قانون را اجرا نکند دچار فسادهای بزرگتر خواهد شد ؛ متاسفانه جریانات فعال در این زمینه کم هستند.
محجوب یادآور شد: معتقدم که یکی از بهترین مجالس مجلس پنج بود زیرا فضای رقابتی وجود داشت و تصمیمات خوب به بحث گذاشته میشد.
از جامعه ای در عجب که معلم و استاد دانشگاه برای گرفتن حقوق اش باید التماس کند....
( نخبگی نباید در تحصیلات خلاصه شود)
کدوم نخبگی بیش از نصف مسئولین از دانشگاه امام صادق هستند که اصلا هیچ رتبه علمی نداره ونصف دیگرشون با همزمان با مسئولیت با پول و رانت مدارک دانشگاهی گرفتن
به نظر شما، برای داشتن یک مجلس پویا و حرفه ای و در خور شأن ایران و نظام و انقلاب، اگر برای داوطلبان نمایندگی مجلس،کنکور برگزار شود،بهتر نیست. ؟ سؤالات کنکور هم چند قسمت باشند،مثلأ؛ عمومی، اختصاصی (متناسب با هر حوزه نمایندگی)، قانون نویسی، قانون اساسی، اجتماعی،خانواده، علمی و آموزشی، کشاورزی، اقتصادی (اقتصاد محلی، ملی، بین المللی) سیاسی (ملی، بین المللی، روابط خارجی منطقه ای و جهانی)، فرهنگی (فرهنگ بومی، ملی، بین المللی)و سؤالاتی که به کار نمایندگی مجلس و قانونگذاری مربوط هستند. ؟؟؟؟؟؟
دقیقا مثل مرحوم علی کردان
مثل خود شما
مثل آقای قالیباف که یک روز حاج محمد باقره یکروز کاپیتان قالیبافه یکروز سردار قالیبافه یکروز مهندس قالیبافه یکروز دکتر قالیبافه
یا مثل آقای زاکانی که ادعا میکنه پزشکی هسته ای خونده اما توانایی اداره کلانشهری مثل تهران رو داره
و و و و و ........................
باور بفرمایید دوستان بنده به یقین رسیدم که کشور ما 45 سال پیش به توانایی هوش مصنوعی دست پیدا کرده
کسی که قانون را بد می نویسد و راه خلاف را باز می کند مفسد است.