مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: برداشت گوجه فرنگی از پنج هزار و ۱۶۵ هکتار از مزارع کشاورزی استان آغاز شد و پیش بینی میشود امسال ۳۱۰ هزار تن گوجه فرنگی از اراضی زیر کشت این محصول که در ارقام مختلف مانند سانست، سما، پارس، ۸۳۲۰ کارن، فورمونت، لونا، سوپر لونا، کومودور، کامنتا و سایر ارقام کشت شده، برداشت شود.
مهدیه فلاح ادامه داد: ۴۵ تا ۵۰ درصد این محصول در داخل استان به اشکال مختلف اعم از تازه خوری و فراوری شده مصرف میشود.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی بیان کرد: شهرستان ارومیه، میاندوآب، شاهیندژ و بوکان بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
وی اضافه کرد: گوجه فرنگی در استان به صورت رب و سس بیشتر مصرف میشود و کار عمل آوری آن در کارخانههای داخل استان و یا به صورت خانگی صورت میگیرد.
به گفته مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی متوسط عملکرد در هکتار این محصول ۶۵ تن است که علاوه بر تامین نیاز مردم داخل استان، مازاد محصول تولید شده به سایر استانهای کشور نیز صادر میشود.
فلاح با بیان اینکه نیاز آبی گوجه فرنگی حدود هشت هزار مترمکعب در هکتار است که این میزان بسته به روش آبیاری تغییر میکند اظهار کرد: جایگزینی روش آبیاری از غرقابی به آبیاری نوار تیپ از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای صرفه جویی در مصرف آب در گوجه فرنگی و سایر محصولات سبزی و صیفی است.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: از اقدامات دیگر در زمینه کشت گوجه فرنگی احداث ۲ واحد بانک نشاء مکانیزه است که در سالهای گذشته انجام شدهاست.
فلاح اظهار کرد: علاوه بر صرفه جویی آب در خزانه، کشت نشائی از هدر رفت آب ناشی از کشت نشاهای ناسالم که باعث از بین رفتن محصول در اواسط دوره رشد میشوند و کشاورز مجبور به شخم مزرعه و کشت مجدد میشودجلوگیری میکند.
به گفته وی با بیان اینکه سرانه مصرف این محصول در استان ۵۰ کیلوگرم است، ۶۰ هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازه خوری مصرف و بقیه توسط کارخانههای تبدیلی خریداری میشود.
گوجه فرنگی از محصولات مهم تولیدی در آذربایجانغربی است که علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازه خوری پس از فرآوری در کارخانجات آذربایجانغربی به صورت رب و سس به خارج از استان هم گاهی ارسال میشود و نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد.