عبدالحمید سرتیپی، مدیرکل صنعت معدن وتجارت استان آذربایجان غربی در همایش بزرگداشت روز جهانی غذا و تجلیل از فعالان عرصه تولید فرآوردههای غذایی اظهار کرد: آذربایجان غربی با دارا بودن ۳۰۰ واحد صنایع غذایی دارای پروانه بهره برداری معتبر و ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم برای ۱۲ هزار نفر در بیشتر زمینههای فرآوری صنایع غذایی در رتبههای برتر کشور قرار دارد.
او افزود: صنایع غذایی موجود در استان از نظر تولید بسیار متنوع بوده و شامل صنایع تبدیلی کشاورزی اعم از کنسانتره، آبمیوه و پوره، کنسرو، رب گوجه فرنگی، بسته بندی خشکبار، عرقیات و اسانس، بسته بندیهای گوشت و مرغ و کشتارگاههای صنعتی دام و طیور و فرآوردههای گوشتی، کارخانجات آرد، لبنیات، کارخانجات شکر از چغندر قند و واحدهای قندریزی، شیرینی، کیک و شکلات و. می باشد.
سرتیپی تصریح کرد: استان آذربایجان غربی به دلیل پتانسیل کشاورزی در برخی از صنایع تبدیلی دارای رتبه در کشور می باشد به طوریکه این استان با وجود ۱۹ واحد کنسانتره میوه با ظرفیت ۱۰۹ هزار تن تولید، با ۲۷ واحد پورهی میوه با ظرفیت تولید ۷۷ هزار تن و در زمینه تولید قند از شکر توسط ۷۰ واحد تولیدی با ظرفیت تولید ۴۸۰ هزار تن در رتبه یک، در صنعت آبمیوه با ظرفیت تولید ۲۸۲ هزار تن و در تولید شکر از چغندر قند با ظرفیت تولید ۳۳۵ هزار تن رتبه ۲ کشور، در تولید رب گوجه فرنگی با ظرفیت ۷۲ هزار تن رتبه سوم و در تولید آرد با ظرفیت نزدیک به یک میلیون تن در سال رتبه ۴ کشوری را دارا میباشد.
مدیرکل صنعت، معدن وتجارت استان آذربایجان غربی اضافه کرد: صنعت غذا صنعت انرژی بری نیست، اما با این وجود میتوان در حوزه انرژی با اعمال ملاحظاتی آسیبهای زیست محیطی را کاهش داد مصرف آب به دلیل شستشوی میوه در صنعت غذا بالاست، ولی میتوان این آب را بازیافت کرد و مورد استفاده مجدد قرار داد که این مهم در صرفه جویی و مدیریت سبز در صنعت غذا با توجه به محدودیتهای منابع آب بسیار مهم است.
سرتیپی خاطرنشان کرد: استفاده از بسته بندیهای تجزیه پذیر و سبز با محیط زیست از دیگر موارد در تولید مواد غذایی است که باید مورد توجه قرار گیرد متاسفانه در حال حاضر در حدود ۶۰ درصد از کل پلاستیکهای تولید شده در جهان برای بسته بندی مواد غذایی استفاده میشود که این پلاستیکهای تجزیه ناپذیر، اثرات جبران ناپذیری به محیط زیست و سلامت انسان دارد.
در پایان این همایش از واحدهای موفق در تولید صنایع غذایی استان تجلیل به عمل آمد.