نوشین پیمان دبیر علمی اولین کنگره بینالمللی سواد سلامت گفت: این کنگره به شکل بینالمللی و در ۲۸ و ۲۹ مرداد ماه برگزار خواهد شد.
او افزود: تاکنون ۸۲۳ مقاله دریافت شده که ۷۲۷ مقاله پذیرفته شده است. تعداد کمی از این مقالات به شکل سخنرانی و اغلب به صورت پوستر پذیرفته شده است.
دبیر علمی اولین کنگره بینالمللی سواد سلامت با بیان اینکه در این کنگره ۷ فروم داریم که نوعی پنل است، ادامه داد: کنگره به صورت مناظره است، یک طرفه نیست و بازخورد دارد. این فرومها در ۷ محور طراحی شده است که سعی کردهایم از متخصصینی که در این محورها فعالیت داشتند استفاده کنیم.
پیمان بیان کرد: سخرانان حاضر در این کنگره از شاخصین حوزه سواد سلامت از کشورهای مختلف هستند. سخنرانان کلیدی از دانشگاههای کشور استرالیا، امریکا، برزیل و دو نفر از سازمان یونیسف در این کنگره شرکت خواهند کرد.
او تصریح کرد: اعضای کمیته علمی در کنگره ۳۴ نفر، اعضای مشارکت کننده در مناظرات ۵۹ نفر و اعضای کمیته اجرایی ۳۷ نفر هستند که در این کنگره حضور دارند.
دبیر علمی اولین کنگره بینالمللی سواد سلامت با بیان اینکه کنگره سواد سلامت در کشور ما هیچ سابقهای ندارد، تاکید کرد: شروع این کنگره در ایران توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد و توسط دانشکده بهداشت بوده است. این به دنبال تحقیقاتی بوده که اعضای هیئت علمی در این زمینه داشتهاند.
پیمان در خصوص فعالیتهای دانشکده بهداشت، اظهار کرد: ما تاکنون ۲۹ پایاننامه مصوب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، حدود ۶۰ طرح تحقیقاتی و ۸۰ مقاله چاپ شده در زمینه سواد سلامت داشتهایم.
او افزود: تعداد مقالات خارجی ما در کنگره بسیار اندک است. تعداد ۵۹ مقاله در فرومها و باقی مقالات به شکل پوستر است.
دبیر علمی اولین کنگره بینالمللی سواد سلامت ضمن اشاره به ارائه اولین سند سواد سلامت در وزارت بهداشت، ادامه داد: تفاهمنامههایی با سازمانهای دولتی در زمینه سواد سلامت نیز منعقد شده است. علاوه بر سند سواد سلامت، برنامه ریزی میکنیم که اولین مرکز سواد سلامت در کشور در دانشگاه علومپزشکی مشهد راه اندازی و قرار است مرکز سواد سلامت در حاشیه این کنگره افتتاح شود.
پیمان با تاکید بر اینکه کنگره به شکل فشرده برگزار خواهد شد، بیان کرد: کنگره در دو سالن به صورت همزمان برگزار میشود.
او با اشاره به اینکه متاسفانه سطح سواد سلامت در کشور ما بالا نیست، تصریح کرد: ما این مورد را در سند سواد سلامت جزو اهم موارد قرار دادیم. سواد سلامت میتواند ضمن کمکردن بار بیماریها هزینهها را نیز به میزان زیادی کاهش دهد. سواد سلامت این است که ما چگونه صحبت کنیم تا توسط جامعه درک و قابل اجرا و دارای بازخورد شود.
دبیر علمی اولین کنگره بینالمللی سواد سلامت در خصوص محورهای برگزاری کنگره، تاکید کرد: توسعه مهارتها و راهبردهای سواد سلامت، تعهدات دولت و نظام سلامت، محیط سواد سلامت، سواد سلامت و مدیریت بیماریها، تاثیر آموزش بهداشت در سواد سلامت بر سبک زندگی سالم، ارتقاء سلامت و توانمندسازی جامعه محورهای برگزاری کنگره است.