عدم تامین منافع روسیه از ابتکار عمل صادرات غلات اوکراین از طریق دریای سیاه باعث شد این کشور در ماه ژوئیه از تمدید این توافقنامه اجتناب کرده و به مشارکت خود در این طرح پایان بخشد. همین موضوع باعث دپوی محصولات کشاورزی اوکراین در انبار و افزایش بهای مواد غذایی در جهان شد. گرچه غرب در این موضوع روسیه را مقصر میداند، اما مسکو از آمادگی خود برای بازگشت به این ابتکار عمل در صورت محقق شدن شروط خود خبر داده است.
به گزارش تله تریدر، الکسی یرخوف، سفیر روسیه در ترکیه امروز (چهارشنبه) اعلام کرد روسیه و متحدانش به تازگی درباره طرح جایگزین ابتکار عمل صادرات غلات اوکراین از دریای سیاه به رایزنی و گفتگو پرداخته اند.
یرخوف در این زمینه خاطرنشان کرد: مبارزه با گرسنگی و تامین غلات برای قاره آفریقا همچنان از اولویتهای روسیه است. ما در سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن غلات به قاره سیاه صادر کرده ایم که موید هدف ماست. این در حالی است که این صادرات علی رغم تحریمهای غیرقانونی و یک جانبه غرب صورت گرفته که همچنان شاهد استمرار آن هستیم.
سفیر روسیه در ترکیه با اشاره به عدم مشارکت مسکو در ادامه ابتکار عمل مربوط به صادرات غلات اوکراین افزود: این ابتکار عمل نوش دارویی برای رفع نیازهای غذایی کشورهای آفریقایی و دیگر کشورهای نیازمند جهان نیست. جایگزینهایی در این زمینه وجود دارد که گزینههای آن در حال بررسی است.
روسیه روابط بسیار خوبی با کشورهای آفریقایی دارد و همین امر باعث شده کشورهای قاره سیاه به دنبال میانجیگری در زمینه حل و فصل اختلافات و پایان تخاصم میان دو طرف جنگ باشند. با این حال، مسکو میگوید مشکل عدم تمدید ابتکار عمل صادرات غلات اوکراین به دلیل تحریمهای غرب و عدم تامین منافع این کشور بوده و طرفهای غربی باید فکری در این زمینه بکنند. ناتوانی مسکو در صادرات محصولات کشاورزی و کود شیمیایی به دلیل تحریم بانکی از دلایل خروج روسیه از این توافقنامه عنوان شده است.