ناظر گمرکات استان کرمانشاه با بیان اینکه روند صادرات کرمانشاه به عراق کاهشی نیست، بر لزوم راه‌اندازی هرچه زودتر مرکز لجستیک مرزی پرویزخان تاکید کرد.

علی اصغر عباس‌زاده ناظر گمرکات استان کرمانشاه با اشاره به به وضعیت صادرات چهار ماهه نخست امسال کرمانشاه گفت : در این مدت بالغ بر ۹۵۰ میلیون دلار کالا با وزن حدود ۲۵۰۰ تن از مرز‌های استان کرمانشاه صادر شده که از نظر ارزشی یازده درصد و از نظر وزنی ۲۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.

وی گفت: تقریبا ۵۰ درصد این کالا‌ها در گمرکات استان اظهار شده و ۵۰ درصد دیگر هم در سایر گمرکات اظهار و از مرز‌های استان کرمانشاه صادر شده است.

ناظر گمرکات استان کرمانشاه با بیان اینکه ۴۰ تا ۵۰ درصد صادرات استان مربوط به کالا‌های تولید داخل استان است، افزود: البته بخشی از صادرات واحد‌های تولیدی کرمانشاه از سایر مرز‌های کشور خارج می‌شود.

عباس‌زاده عمده کالا‌های صادراتی استان در چهار ماهه امسال را میل گرد، آهن آلات، کاشی و سرامیک، مصالح ساختمانی، لبنیات، مصنوعات پلاستیکی، ظروف یکبار مصرف و ... عنوان کرد.

وی از سهم صادراتی هر یک از مرز‌های استان در صادرات امسال یاد کرد که پرویز خان با ۳۶ درصد بیشترین سهم، خسروی ۲۸ درصد، سومار ۲۱ درصد، شیخ صله ۹ درصد، شوشمی پنج درصد و گمرک کرمانشاه سهم یک درصدی داشته است.

ناظر گمرکات استان کرمانشاه تعداد کامیون‌های خروجی از مرز‌های استان در چهار ماهه امسال را نیز ۱۳۰ هزار دستگاه عنوان کرد که سهم مرز پرویزخان روزانه ۴۵۰ دستگاه، خسروی ۳۱۷ دستگاه، سومار ۲۲۳ دستگاه، شوشمی ۱۲۲ دستگاه و شیخ صله ۱۳۲ دستگاه بوده است.

عباس‌زاده با بیان اینکه در چهار ماهه امسال مرز‌های استان کرمانشاه با سهم ۳۹ درصدی بیشترین سهم از صادرات ایران به عراق را داشته، گفت: مرز‌های ایلام با ۲۳ درصد، آذربایجان غربی با ۱۶ درصد، کردستان با ۱۲ درصد و خوزستان با سهم ۱۰ درصدی از صادرات ایران به عراق در جایگاه‌های بعدی قرار داشتند.

وی درباره اینکه آیا در سال‌های اخیر شاهد کاهش سهم کرمانشاه از صادرات ایران به عراق بوده ایم نیز با رد این موضوع، خاطرنشان کرد: در مجموع سهم کرمانشاه از صادرات به عراق روند روبه رشدی دارد و نگران کننده نیست.

 ناظر گمرکات استان کرمانشاه افزود: در برخی مقاطع زمانی به دلیل اینکه در سایر مرز‌های صادراتی با عراق زیرساخت‌های کافی وجود نداشته، بخش عمده صادرات به سمت کرمانشاه سوق داده شده است، اما اکنون با بهبود وضعیت سایر مرز‌های کشور، آن‌ها نیز سهم بیشتری در صادرات به عراق دارند.

عباس‌زاده سپس از وضعیت زیرساخت‌های مرزی استان و مناسب نبودن زیرساخت‌ها در برخی از مرز‌ها یاد کرد و افزود: در برخی مرز‌ها از جمله خسروی و پرویزخان زیرساخت‌های بسیار خوبی داریم و حتی گمرک در این مرز‌ها کار‌های خوبی انجام داده است. برای نمونه در مرز پرویزخان بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه کردیم و در مرز خسروی در حال هزینه برای اجرای برخی کار‌ها هستیم.

وی اضافه کرد: در برخی از مرز‌ها از جمله سومار، شیخ صله و شوشمی به جهت اینکه در گذشته ساختار بازارچه‌ای داشتن، اکنون که به مرز رسمی تبدیل شده اند، زیرساخت‌های بیشتری نیاز دارند.

وی فراهم کردن زیرساخت در این مرز‌ها را مستلزم تدوین و تصویب طرح جامع دانست که متولی آن سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است و یادآور شد: بعد از تدوین طرح جامع لازم است زیرساخت‌های این مرز‌ها با همراهی راهداری توسعه یابد.

ناظر گمرکات استان کرمانشاه به این نکته هم اشاره کرد که فراهم کردن زیرساخت در برخی مرز‌ها نیازمند همکاری و تعامل طرف عراقی هست .

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.