در لوح اعلامی از سوی شورای جهانی صنایعدستی درباره انتخاب کاشان به عنوان شهر جهانی نساجی سنتی آمده است: بعد از ارزیابی هیئت اجرایی بینالمللی و کمیته فرعی شهر جهانی صنایعدستی، تصمیم گرفته شد شهر کاشان به عنوان شهر جهانی صنایعدستی نساجی سنتی معرفی شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت: قطعه سفالی در کاوشهای اخیر تپه سیلک پیدا شده که نقش پارچه بر روی آن نشان دهنده قدمت نساجی سنتی در منطقه است.
احمد دانایی نیا تعداد هنرمندان فعال در زمینه نساجی سنتی در کاشان را نزدیک به ۱۰۰ نفر عنوان کرد و گفت: این هنرمندان با ۳۰ دستگاه شعربافی، پنج دستگاه مخمل بافی و یک چادر شب بافی به زنده ماندن هنر اصیل نساجی منطقه کمک میکنند.
دبیرستاد هماهنگی خدمات سفر شهرستان، مخملبافی، شعربافی، مهارت بافت فرش، قالیبافی، زیلوبافی، گیوهبافی، رنگرزی سنتی و مهارت بافت فرش جوشقان را از جمله آثار ثبتشده در فهرست میراث ناملموس کشور مرتبط با نساجی سنتی دانست و افزود: وجود بیش از ۱۷۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده، بیش از ۳۴۰ اثر در فهرست میراث ملی، حدود ۴۵ اثر ثبت شده در حوزه میراث فرهنگی ناملموس و ٣ اثر ثبت شده در فهرست میراث جهانی شامل باغ- موزه فین، مهارتهای سنتی در بافت فرش کاشان و آئین سنتی- مذهبی قالیشویان مشهد اردهال، منطقه کاشان را در جغرافیای تاریخی-فرهنگی کشور و جهان شاخص کرده است.
هنرمندان شهرستان کاشان تا کنون بیش از ۱۸ نشان اصالت یونسکو و همچنین ۷۰ نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی را کسب کردند که از این تعداد ۷۵ نشان در رشته نساجی است.
هفتاد رشته صنایع دستی هم اکنون در شهرستان کاشان فعال است.