هادی اکبری سرپرست شبکه بهداشت و درمان مهر اظهار کرد: با ارائه خدمات غربالگری سلامت به بیش از ۱۵۰ زوج و انجام به موقع آزمایشات تکمیلی در ۵ ماهه نخست امسال در این شهرستان مهر، از تولد فرزندان ناقل تالاسمی پیشگیری شد.
او ادامه داد: غربالگری سلامت پیش از ازدواج ضمن اطمینان دادن به زوجها برای آمادگی ورود به مرحله بعدی زندگی، زمان کافی را در اختیار آنها قرار میدهد تا پیش از ازدواج به حل مشکلات بپردازند، زیرا مثبت شدن نتایج هر یک از آزمایشها به معنای منع قانونی ازدواج نیست و میتوان با راه حلهای پزشکی برای رفع آن اقدام کرد.
اکبری افزود: این غربالگری به منظور بررسی بیماریهای خونی مانند کم خونی، هپاتیت و تالاسمی انجام و همزمان از سوی پزشک معتمد ژنتیک، خدمات مشاوره ژنتیکی به زوجها ارائه میشود و با اقدام به موقع میتوانیم از بروز مشکلات ژنتیکی در ازدواج فامیلی پیشگیری کنیم.
او با تاکید بر اینکه آزمایش ازدواج جزء جدایی ناپذیر برنامه ریزی صحیح برای تشکیل خانواده است، اضافه کرد: گرچه زوجها اغلب نگاه منفی به آزمایشهای باروری دارند، اما نتایج این آزمایشها معمولا مثبت و مفید است و با انجام آزمایش ازدواج و آزمایشهای باروری، زوجها میتوانند از مشکلات مختلف در آینده جلوگیری و با آرامش خاطر، زندگی مشترک خود را آغاز کنند.
مسلم اسماعیلی کارشناسی مسئول واحد بیماریهای غیر واگیر و مسئول مرکز غربالگری سلامت پیش از ازدواج شهرستان مهر نیز با اشاره به اینکه ماهانه این مرکز با فعالیت ۲ روز در هفته، به طور متوسط به حدود ۳۰ زوج از شهروندان منطقه و شهرستانهای همجوار خدمت رسانی میکند، گفت: ارزیابی سلامت عمومی، آزمایشهای خون به منظور بررسی کم خونی تالاسمی، هپاتیت، بیماریهای مقاربتی، مشاوره ژنتیک و نداشتن اعتیاد، از محورهای اصلی این غربالگری است.