رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: این همایش دو روزه به منظور به اشتراک گذاری و تبادل تجربیات مدیران کل مدیریت بحران استانداریها و مدل سازی برای مقابله با بحرانها با تاکید بر اصل پیشگیری برگزار میشود.
نامی از آغاز طرح هوشمندسازی مدیریت بحران در کشور خبر داد و افزود: بر اساس این طرح، پایش و رصد سرزمینی همه مناطق کشور با استفاده از هوش مصنوعی در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: از ۶۴ مخاطره شناخته شده در جهان ۴۴ مورد در ایران روی داده و همین موضوع، ضرورت حفظ آمادگی، پیشگیری و بازسازی و بازتوانی را در کشور دوچندان کرده است.
وی اضافه کرد: در شرایط فعلی، تغییر اقلیم، کمبود آب شرب سالم و بیابان زایی سه چالش عمده در جهان است که میتواند در آینده مخاطراتی را به دنبال داشته باشد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به عملکرد موفق کشورمان در مخاطرات در مقایسه با سایر کشورها گفت: بررسیها نشان میدهد با وجود اینکه کشورمان جزو ۱۰ کشور حادثه خیز جهان است نمره خوب و قابل قبولی در مقابله با بلایا دارد.
استاندار آذربایجان شرقی هم با تشریح چهار مرحله اصلی در قانون تشکیل مدیریت بحران، نخستین و مهمترین عامل موفقیت در مدیریت بحران را پیش بینی و پیشگیری برای جلوگیری از وقوع حوادث و کاهش آثار و تلفات دانست.
خرم آمادگی، مقابله و بازسازی، بازتوانی و عادی سازی شرایط را دیگر مراحل مدیریت بحران برشمرد و مدیریت بحران را تلفیقی از علم همراه با عمل، اجرا و حرکت عنوان کرد.
وی توجه به علوم شفاهی و استفاده از تجربیات افراد دخیل در مدیریت بحران، همراه کردن رسانهها در حوادث طبیعی و بحرانها، توجه به نقاط آسیب پذیر، ناکارآمد و حاشیه نشین، بهره گیری از ظرفیت نیرویهای مسلح در بحرانها و ارزیابی میزان آمادگی دستگاهای اجرایی و سازمانها قبل از وقوع حوادث را ضروری خواند.
علیزاده رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی نیز لزوم همراهی افکار عمومی در بحرانها با همکاری رسانهها را یادآور شد و در این زمینه بر تشکیل قرارگاه رسانهای در زمان بروز حوادث پیش بینی نشده تاکید کرد.