نتایج مطالعه پژوهشگران نشان داد که تجویز کپسول‌های مکمل زردچوبه و دارچین در بیماران دارای PCOS بر روی علائم این سندرم اثر درمانی دارد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع‌ترین اختلال آندوکرینی زنان در دوره باروری است و به عنوان یک سندرم، علل متفاوت و ناشناخته‌ای در بروز آن نقش دارند. لیلی رحمت نژاد که این پژوهش در قالب رساله دکترای تخصصی وی در رشته بهداشت باروری انجام شد با بیان این مقدمه در خصوص هدف و روش این تحقیق گفت: این پژوهش با هدف تعیین اثر درمانی مکمل‌های دارچین و زردچوبه در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد و یک مطالعه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی است که بر روی زنان در سنین باروری مبتلا به PCOS انجام شد. در بیماران مراجعه کننده فراوانی اختلالالت قاعدگی و هیپرآندروژنیسم بر اساس تست‌های پاراکلینیکی و سنجش هورمون‌ها و علائم بالینی و فراوانی تخمدان پلی کیستیک بر اساس سونوگرافی تعیین شد.‌

وی افزود: بیماران به چهار گروه تقسیم شدند. برای گروه A زردچوبه کپسول ۵۰۰ میلی گرم دو بار در روز، گروه B دارچین کپسول ۵۰۰ میلی گرم دو بار در روز، گروه C ترکیب دارچین و زردچوبه کپسول ۱۰۰۰میلی گرم دوبار در روز و گروه D پلاسبو دوبار در روز تجویز و برای هر کدام از افراد مورد مطالعه به مدت سه ماه (۱۲ هفته) اجرا شد. پیامد‌های مطالعه مشتمل بر پیامد‌های اولیه (فراوانی قاعدگی نامنظم، هیرسوتیسم، سطوح سرمی تستوسترون، شاخص FAI و فراوانی تخمدان پلی کیستیک) و ثانویه (IR-HOMA ,FBS ,LH ,FSH و مالون دی آلدئید) بود. 

رحمت نژاد در تشریح یافته‌های این پژوهش اظهار کرد: از نظر شاخص‌های مورد بررسی، بین گروه‌های مورد مطالعه قبل از انجام مداخله تفاوت آماری معنی دار نبود، ولی بعد از انجام مداخله به غیر از مقادیر FSH و LH، درمورد بقیه متغیر‌ها (MDA، SHBG، تستوسترون، FBS، FI، HOMA، تعداد کیست، BMI و FAI) تفاوت آماری معنی دار بود. مقادیر MDA، تستوسترون، FBS، FI، HOMA، تعداد کیست، BMI و FAI بعد از انجام مداخله کاهش یافت و میزان SHBG بعد از انجام مداخله، در گروه زردچوبه افزایش (بهبود) و در گروه پالسبو کاهش یافت و در گروه‌های مداخله دارچین و ترکیب مکمل‌های زردچوبه و دارچین تغییر چندانی نکرد. میزان بی نظمی قاعدگی بعد از انجام مداخله در همه گروه‌ها حتی گروه پالسبو، کاهش (بهبود) یافت.

وی در پایان گفت: نتایج این مطالعه نشان داد که تجویز مکمل‌های زردچوبه و دارچین به تنهایی و در ترکیب با همدیگر در بیماران دارای PCOS بر روی علائم این سندرم شامل قاعدگی نامنظم، سطوح سرمی تستوسترون، شاخص FAI، SHBG، مقاومت به انسولین و مورفولوژی سونوگرافیک تخمدانی اثر درمانی داشت و موجب بهبود آن‌ها گردید.

این پژوهش در قالب رساله دکترای تخصصی لیلی رحمت نژاد با راهنمایی دکتر لیدا مقدم بنائم، عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه انجام شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.