اشرفی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان بر ضرورت تقویت تراز تجاری استان با کشور افغانستان تأکید کرد و گفت: کالاهایی که قابلیت ورود از کشور افغانستان را دارند باید جهت فراهم کردن بستر مناسب احصا و لیست شوند.
او با اشاره به نیاز استان و زیرساختهای فراهم شده، افزود: برای کالاهای مورد نیاز کشور و استان به ویژه در حوزه نهادههای دامی باید راهکارهای اساسی ارائه و مجوز لازم برای واردات آنها اخذ شود.
اشرفی با اشاره به اینکه در مجموعه استانداری بستر واردات از کشور افغانستان و تغییر فرآیندهای موجود فراهم است، عنوان کرد: برای توسعه و تقویت مراکز قرنطینه کالاهایی مثل خشکبار و کنجد و ... اقدامات لازم باید صورت گیرد.
معاون استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه زمانی کالایی وارد میشود که مشکلات کمبود بازار را برطرف کند، تصریح کرد: کشت قراردادی در حوزه افغانستان کاربرد بیشتری نسبت به کشت فراسرزمینی دارد و باید مورد توجه قرار گیرد.
بیشتر بخوانید
خامه زر رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند نیز با اشاره به اینکه خواسته دولت و بخش خصوصی کشور افغانستان برقراری موازنه تجاری بین دو کشور است، گفت: صادرات اقلام و کالاها به کشور افغانستان از حجم واردات بیشتر است.
او با تأکید بر اینکه افغانستان یکی از بازارهای راهبردی و هدف کالاهای صادراتی کشور ایران است، تصریح کرد: کالاهای صادراتی ایران به افغانستان حدود ۶۰۰ قلم است که در دنیا نظیر ندارد و از سال ۹۰ تاکنون سالانه بین ۲ تا ۳ میلیارد دلار حجم صادرات کالا از ایران به افغانستان است.
خامه زر با بیان اینکه از گذشته همواره رقابتی سنتی بین کشور ایران و پاکستان در بازار افغانستان وجود داشته، عنوان کرد: اگر در سالهای آتی مرز مشترک چین و افغانستان بازگشایی شود قطعاً موقعیت کشور افغانستان جهش بسیار سریعی خواهد داشت.
به گفته رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجندتمام کالاهایی که از چین به کشورهای آسیای میانه همچون قفقاز وارد میشود، قطعاً باید از افغانستان تأمین شود.