به نقل از سی ان بی سی، چین روز پنجشنبه واردات تمام محصولات آبزی از ژاپن از جمله غذاهای دریایی خوراکی را چند ساعت پس از اینکه همسایه اش شروع به تخلیه پساب رادیواکتیو تصفیه شده از نیروگاه هستهای آسیب دیده فوکوشیما کرد، به حالت تعلیق درآورد.
به گفته وزارت کشاورزی، جنگلداری و شیلات ژاپن، صادرات غذاهای دریایی از ژاپن به چین شامل ماهی قرمز، گوش ماهی و ماهی خال مخالی است. چین همچنین بزرگترین واردکننده ماهی ژاپن است و در سال ۲۰۲۲، ۷۱.۷ میلیارد ین (۴۹۳.۴ میلیون دلار) ماهی و سخت پوستان و نرم تنان مانند خرچنگ و گوش ماهی به ارزش ۵۳.۵۶ میلیارد ین وارد کرده است.
آژانس گمرک چین در بیانیهای اعلام کرد که این امر برای جلوگیری از خطر آلودگی مواد غذایی به رادیواکتیو، محافظت از سلامت مصرفکنندگان چینی و تضمین ایمنی مواد غذایی وارداتی است.
ژاپن رهاسازی آب رادیواکتیو تصفیه شده از نیروگاه اتمی فوکوشیما به اقیانوس آرام را آغاز کرده است. مقامات ژاپنی تاکید دارند که تا زمانی که میزان رادیواکتیو این آب پسماند از میزان آن در آب آشامیدنی معمولی کمتر نباشد، قبل از رهاسازی آب به تصفیه آن ادامه خواهند داد. آنان گفتهاند که دو ایزوتوپ - تریتیوم و کربن ۱۴ - را نمیتوان به راحتی حذف کرد. بیش از یک میلیون تن پسماند تصفیه شده طی سی سال تخلیه خواهد شد. هشت هزار تن در دو هفته آینده در دریا رها میشود.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه اعلام کرد که تیمی را برای نظارت بر تخلیه و ارزیابی اعمال ژاپن از تمام استانداردهای ایمنی بینالمللی مرتبط خواهد داشت. این آژانس تا زمانی که آب تصفیهشده رها شود در سایت حضور خواهد داشت. تنها عنصر رادیواکتیو که به راحتی از آب حذف نمیشود، تریتیوم است و سخنگوی سفارت ژاپن در لندن ادعا کرد که آبی که باید تخلیه شود تا زمانی که غلظت مواد رادیواکتیو به غیر از تریتیوم کمتر از استاندارد نظارتی باشد، به اندازه کافی از طریق آلپ تصفیه میشود؛ و سپس قبل از تخلیه بیشتر رقیق میشود.