مجید دهقانی زاده رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد به مناسبت هفته دولت در جمع اصحاب رسانه استان یزد گفت: با بررسی روند ۴۰ساله انقلاب اسلامی متوجه میشویم در دوران قبل از انقلاب در بسیاری از شاخصها دچار مشکل بودیم و علیرغم اینکه در این ۴۰ سال اخیر توانستیم در بسیاری از زمینهها پیشرفت کنیم؛ اما همچنان در زمینه بهرهوری دچار مشکل هستیم.
او با تأکید بر اینکه سرعت مصرف انرژیها از سرعت تولید در کشور سبقت گرفته است، تصریح کرد: برای راهاندازی یک نیروگاه، چندین میلیارد تومان هزینه میشود؛ اما همان میزان انرژی را میتوان با بهرهوری در کشور صرفهجویی کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد با بیان اینکه باید راهکار مناسبی برای افزایش سرمایهگذاری که به دنبال آن رشد اقتصادی رقم خواهد خورد پیدا کنیم تصریح کرد: به علت وضعیت بحرانی سالهای گذشته در رشد اقتصادی، اگر به مدت ۱۰ سال رشد اقتصادی ۸درصدی در کشور محقق شود تازه به شرایط زمان سال ۹۰ خواهیم رسید.
او ادامه داد: استان یزد با رشد ۷.۵ درصدی بالاترین رشد اقتصادی را به خود اختصاص داده است و اگر قصد داریم تأثیرات اقدامات انجام شده مشخص شود راه دیگری نداریم که این رشد اقتصادی را ادامه دهیم.
دهقانی زاده، عدم رشد اقتصادی و تورم را دو عامل مؤثری دانست که اثر آن در سفره مردم نمایان میشود اظهار داشت: در سالهای گذشته ناترازی شدید بودجه وجود داشته و بههیچعنوان دولت انضباط مالی نداشته است و همچنین رشد شدید نقدینگی در کشور وجود داشت که برخی سالها این رشد نقدینگی به حدود ۴۰ درصد رسیده بود.
او ادامه داد: دولت در این دو سال توانسته است رشد نقدینگی را به ۱۰ درصد برساند و در انضباط مالی نیز بهترین عملکرد در حدود ۱۰ سال اخیر داشته باشد؛ اما این اقدامات یک تا دو سال آینده در سفره مردم نمایان خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد با اشاره به اینکه در دولت گذشته و بعضی سالها تنها حدود ۳۰ درصد از بودجه اختصاص مییافت؛ ولی امسال به حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد رسیده است و بودجه عمرانی استان به حدود ۷۵ درصد رسیده است که در حدود ۱۰ سال اخیر بیسابقه است.
او با بیان اینکه مولدسازی یکی از روشهای دولت برای افزایش درآمد است تصریح کرد: با فروش چندین ملک غیرمفید یا تبدیل به احسن کردن چند ملک در یزد میتوان چندین بیمارستان استان یزد را در شهرستانهای مختلف تکمیل و در دسترس مردم قرارداد.
دهقانی زاده تصریح کرد: سال گذشته از محل مالیات توانستیم حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبارات در اختیار دهیاریها و شهرداریها قرار دهیم.
او در ادامه صحبتهای خود به موضوع انتقال آب به استان یزد اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از روشهای انتقال آب به استان بهوسیله سد خرسان ۳ است که پس از چندین سال معطلی و بدون هیچگونه پیشرفتی، در سال جاری طبق هماهنگیها و آمادهسازی طرحهای مطالعاتی امیدواریم به سالهای آینده عملیات اجرایی آن آغاز شود.
دهقانی زاده یکی دیگر از راههای انتقال آب به استان یزد را اجرای خط صنعت به یزد برای مواقع ضروری ذکر و اظهار داشت: این خط در مواقع بحران و ضروری برای مردم استان یزد مورداستفاده قرار خواهد گرفت.
او، خط انتقال آب از دریا به یزد را نیز یکی دیگر از روشهای انتقال آب به یزد ذکر و تصریح کرد: بهزودی استاندار یزد خبر خوشی را در این زمینه به مردم یزد میدهد.
رئیس سازمان مدیریت استان یزد، به معادن فراوان موجود در استان یزد اشاره و یکی از سیاستها در استان یزد را مقابله با خامفروشی ذکر و تصریح کرد: بهصورت جدی پیگیری بازگشت عواید معادن به استان یزد هستیم و در این زمینه سال گذشته ۳۵۰ میلیارد تومان از سهم یک درصد فروش معادن وارد استان شد و همچنین ۱۷۰ میلیارد تومان نیز به واسطه عوارض آلایندگی معادن کسب شد.
او ادامه داد: در دوره جدید بهصورت جدید موضوع تکمیل زنجیره تولید مدنظر مسئولان است و شعار از معدن تا قطعهسازی را بهصورت جدی دنبال میکنیم.
دهقانی زاده خاطرنشان کرد: علاوه بر موارد ذکر شده در قالبهای دیگری مانند اعتبارات ایمیدرو در دو سال گذشته ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان برای بهسازی راههای روستایی، شاهد تأمین اعتبار برای استان یزد هستیم.
او یکی از بهترین و بزرگترین طرحهای دو سال گذشته استان یزد را شرکت هوایی یزد ایر دانست.
دهقانی زاده تکمیل طرح یزد – اقلید را یکی از مهمترین طرحهای اقتصادی کشور ذکر و خاطرنشان کرد: برای تکمیل این طرح حدود یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است؛ ولی در صورت اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان میتوان ۱۰۰ کیلومتر از این مسیر را مورد بهرهبرداری قرارداد.