میثم لطیفی رئیس سازمان اداری و استخدامی در برنامه صف اول درباره تاریخچه برگزاری جشنواره شهید رجایی بیان کرد: این جشنواره از سال ۱۳۷۶ آغاز شد و بیشتر ناظر به قدردانی از مدیران، کارکنان و بازنشستگان بود. اما بعدها به موجب قانون خدمات کشوری در سال ۸۶ موج جدید آغاز شد و جوایزی برای کیفیت دستگاههای اجرایی در نظر گرفته شد. البته طبق قانون مدیران و کارکنان نیز باید ارزیابی شوند.
وی ادامه داد: در دولت مردمی طی دو سال گذشته رئیس جمهور به ارزیابی عملکرد دستگاهها اهتمام ویژهای داشتند و معتقد بودند که جلوی فساد باید از مبدا گرفته شود. دو دسته شاخص داریم یک سری ارزیابیهای ما جامع هستند یعنی همه اقدامات دستگاهها مد نظر قرار می گیرد در دسته عمومی و اختصاصی. برای مثال در موضوع جوانی جمعیت، پاسخگویی و رضایت مردم جوایز خاص تعیین شده است. در حوزه مردمی سازی دولت اهتمام به نماز، ایثار و شهادت نیز موضوعات مد نظر دیگری هستند.
امسال ۳۰ دستگاه ارزیابی عملکرد دستگاه ها در جشنواره شهید رجایی حضور داشتند
لطیفی افزود: برای مثال در وزارت نیرو شاخص خاص ما تولید برق، جلوگیری از اتلاف و دسترسی عموم مردم به برق و میزان دسترسی مردم به آب است. ما هرسال جلسات متعدد در این زمینه داریم و در تلاشیم که اقتضائات خاص کشور را مطالعه کنیم و از خود نظام ارزیابی عملکرد هم ارزیابی داریم. یکی از اتفاقات خوب امسال این بود که خود اظهاری دستگاهها در دسترس اندیشگاهها قرار بگیرد امسال ۳۰ دستگاه ارزیاب وجود داشت.
وی خاطر نشان کرد: یکی از تمایزات ما در سال آینده در جشنواره شهید رجایی سامانه رضایت سنجی مردمی است که برای همه کارمندان دولت کدی صادر می شود . دستگاه مکلف است که این را پرینت کند و پشت اتاقش به چسباند و به محض اسکن آن مردم می توانند به سوالات ارزیابی کننده این دستگاه ها پاسخ دهند.انشالله در سال آینده بر اساس داده های تک تک افراد دستگاه ها را ارزیابی میکنیم.
لطیفی درباره دستگاه هایی که به پنجره واحد خدمات هوشمند متصل شدند بیان کرد: تامین اجتماعی ، بنیاد شهید و سازمان امور مالیاتی خوب وارد شد البته دانشگاه ها کمی تعلل کردند ولی کم کم اینها هم وارد شدند. وزارت بهداشت یک مقدار فاصله دارد البته بیمه سلامتش وارد شده و جای تقدیر دارد اما ما انتظار داریم مباحثی مانند پزشک خانواده ، دارویار و... نیز در این سامانه قرار بگیرند. ما پیش بینی کرده ایم که بیست درصد اطلاعات بدون عامل انسانی وارد این سامانه شوند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تاکید کرد: در محور اول که ارزیابی جامع است و همه دستگاه مکلفند که در آن شرکت کنند ۲ هزار امتیاز در نظر گرفته شده است. یک هزار امتیاز هم برای شاخص های عمومی درنظر گرفته شده است و دستگاه ها در سه محور اصلی افزایش عدالت، افزایش بهرهوری و افزایش رضایتمندی مردم مورد ارزیابی قرار میگیرند.
صد رحمت و لعنت به قبلیا.
باز هم کم است.