در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

بوفه مدارس می‌توانند غذای خانگی عرضه کنند؟

دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم مدارس به ادارات آموزش و پرورش کشور ابلاغ شد.

خانه، مدرسه و محل کار مهم‎ترین مکان‌هایی هستند که افراد مدت زمان طولانی در آن‌ها زندگی می‌کنند.

به همین علت یکی از مواردی که افراد باید برای سلامت خود به آن توجه کنند، انتخاب موادغذایی و میان وعده سالم است. 

دانش‌آموزان زمان زیادی را در مدرسه هستند؛ به همین علت تغذیه‌ آن‌ها باید جوابگوی ساعاتی که در خانه نیستند، باشد.

به گفته متخصصات تغذیه مناسب بر قدرت یادگیری دانش آموزان تاثیر می‌گذارد.

در همین راستا اعظم گودرزی، مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: ۴ شهریور دستور العمل جدید پایگاه‌های تغذیه سالم مدارس به کلیه ادارات آموزش و پرورش در سراسر کشور ابلاغ شده است.

وی افزود: اقلام غذایی مجاز و غیر مجاز مدارس که با نظر وزارت بهداشت به ما ابلاغ شده را بررسی کرده و سپس به ادارات آموزش و پرورش ابلاغ کرده‌ایم.

گودرزی گفت: مواد غذایی کم نمک و کم چرب همچون خشکبار، خرما، انواع دانه‌ها و مغز، شیر و فرآورده‌های شیر، میوه، آب‌میوه، بیسکوئیت بدون کرم، کیک، کلوچه، لقمه سالم و مواد غذایی پخته مانند لوبیا، انواع آش، عدسی، سوپ و حلیم  مجاز هستند تا در مدارس عرضه شوند.

وی ادامه داد: همچنین وزارت بهداشت دستور داده تا مواد غذایی پخته شده پخت روز بوده و بهداشتی باشند. تنوع و تغییرات فرهنگی در پخت غذا باید رعایت شود. مواد غذایی داغ در ظروف یک بار مصرف گیاهی مخصوص سرو و بلافاصله پس از پخت توزیع شوند.

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، اظهار کرد: عرضه مواد غذایی سوسیس، کالباس،انواع پیتزا و نوشابه‌های گازدار  در مدارس غیر مجاز است.

وی همچنین درباره تغذیه مدارس عشایری ادامه داد: خشکبار، انواع مغز و دانه، لقمه سالم، بیسکوئیت ساده و غیر کرم‌دار در پایگاه‌های تغذیه مدارس عشایر عرضه می‌شوند. پایگاه‌های تغذیه مدارس عشایر می‌توانند غذاهای مذکور را داغ توزیع کنند.

او افزود: پایگاه تغذیه مدارس در شرایط خاص ایجاد می‌شوند ؛ به طوری که مدارس واجد شرایط به کارشناس منطقه برای ایجاد پایگاه تغذیه سالم درخواست می‌دهند و پس از بررسی‌ها مجوز ایجاد پایگاه تغذیه سالم مدارس صادر می‌شود.

گودرزی اعلام کرد: سال گذشته برای بیش از ۶ هزار مدرسه مجوز ایجاد پایگاه تغذیه سالم صادر شد. 

مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، گفت: اگر اعتباری برای توزیع تغذیه‌ به ما تخصیص داده شود، اولویت ما استان‌هایی همچون سیستان و بلوچستان است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۹:۵۷ ۰۸ شهريور ۱۴۰۲
آنچه من در برخی منابع خارجی خواندم این بود که خانم های داوطلب از میان والدین دانش آموزان به مدرسه می آیند و غذاهای ساده را همانجا درست میکنند. هم خانمها سرگرم میشن؛ هم غذای سالمه؛ هم داغ سرو میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۸ شهريور ۱۴۰۲
نون و پنیر و گردو و خرما
آخرین اخبار