رئیس مرکز بهداشت دزفول  گفت:  بر اساس داده‌های سامانه یکپارچه بهداشت (سیب)، سرطان‌های سینه و معده از شایع‌ترین سرطان‌ها در خانم‌ها و آقایان در این شهرستان هستند.

 شفیعی نیا رئیس مرکز بهداشت دزفول  گفت:  بر اساس داده های سامانه یکپارچه بهداشت (سیب)، سرطان های سینه و معده از شایع ترین سرطان ها در خانم ها و آقایان در شهرستان دزفول هستند. علاوه بر این موارد، سرطان های پروستات، کولورکتال (بخش انتهایی روده) و پوست از نظر شیوع در رتبه های بعدی قرار دارند.

 

او ادامه داد: خوشبختانه با داشتن سبک زندگی سالم ۴۰ درصد از سرطان ها قابل پیشگیری هستند و مهمترین اقدامات برای داشتن سبک زندگی سالم، پرهيز از مصرف سيگار و قليان، داشتن فعالیت بدنی منظم، كاهش مصرف نمك، قند، شكر و روغن، کنترل وزن، عدم مصرف مواد مخدر و الکل، محدود نمودن مصرف غذاهای آماده، خودداری از ماندن طولانی مدت در زیر نور مستقیم آفتاب و ... هستند.

رئیس مرکز بهداشت دزفول شناسایی و توجه به علائم هشدار دهنده را یکی از مهمترین راه های تشخیص به موقع سرطان ها دانست که در صورت شناسایی به موقع، احتمال موفقیت درمان به مراتب افزایش خواهد یافت. 

شفیعی نیا می گوید:  علائمی همچون سرفه طولانی مدت و یا خلط خونی، لمس توده در هر جای بدن، زخم های بدون بهبودی، اسهال یا یبوست طولانی مدت، تغییر شکل خال های پوستی، بی اشتهایی و کاهش وزن بدون دلیل، گرفتگی و خشونت صدای طولانی مدت، استفراغ، اختلال در بلع یا سوء هاضمه طولانی مدت، خونریزی غیر طبیعی در ادرار، مدفوع، تناسلی، نوک سینه و ابتلا به سرطان در اقوام درجه یک از علائم هشدار دهنده هستند که به محض مشاهده در اسرع وقت بایستی به پزشک مراجعه نمود.

ا و گفت: در حال حاضر غربالگری بیماری های غیر واگیر مانند سرطان در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه ها و خانه های بهداشت انجام می شود که شهروندان می توانند با مراجعه منظم و متناوب از این خدمات غربالگری و سایر مراقبت های اولیه بهداشتی که طبق بسته های وزارت بهداشت ارائه می شوند، بهره مند گردند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.