اسماعیلی گفت: سرانه مطالعه در کشور بدون احتساب ادعیه، قرآن و کتاب‌های آموزشی ۳۳ دقیقه است.

محمدمهدی اسماعیلی روز جمعه در آیین بهره برداری از کتابخانه مرکزی خرم آباد افزود: باید برای مسیر تمدن نوین پیش رو پایه‌های فرهنگی تقویت و سرانه مطالعه در کشور افزایش یابد.

وی با تاکید بر اینکه حوزه فرهنگ و هنر نیاز به تحرک جدی دارد، بیان کرد: در کتابخانه‌ها با یک شبکه گسترده رو به رو هستیم و هم اکنون حدود یک هزار کتابخانه در کانون‌های پرورش فکری وجود دارد و علاوه بر کتابخانه‌های دانشگاهی، بیش از ۱۰ هزار مسجد کشور نیز کتابخانه دارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ظرفیت کتابخانه‌ای کشور گسترده و ملت ایران یک جامعه فرهنگی است، اظهار داشت: بعد از اربعین حسینی تفاهم نامه‌ای با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منعقد و در ۱۸ هزار خانه بهداشت کشور، کتابخانه در عمق روستا‌ها و مناطق محروم ایجاد می‌شود.

اسماعیلی تاکید کرد: ایران جغرافیای فرهنگی بزرگی دارد، از شرق تا عمق چین، در شبه قاره هند، پاکستان، افغانستان، آسیای میانه و تاجیکستان حضور دارد و هنوز هم در مناطقی از تاجیکستان اذعان دارند دختران را ایران دخت و ایران گل نام می‌گذارند.

وی با اشاره به اینکه مردم شهر «دربند» روسیه برای دیدار از ایران و داشتن پیوند‌های فرهنگی عمیقی اشتیاق دارند، بیان کرد: طبیعی است باید طلایه دار حوزه فرهنگی در منطقه باشیم که به برکت انقلاب اسلامی، رهبر حکیم و فرزانه، ملت آگاه و شهدا با فاصله بسیار زیاد در منطقه اول هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب نویسنده و شخصیت فرهنگی تراز یکی هستند که نظیر ندارند، آثار ایشان دهه ۴۰ در حوزه‌های مختلف علمی، کار‌های فاخر، شب‌های شعر و بازدید‌های سه ساعته ایشان از نمایشگاه کتاب باعث افتخار است.

اسماعیلی با اشاره به اینکه مسیر انقلاب اسلامی، یک حرکت کاملا فرهنگی است، ادامه داد: حوزه فرهنگ در عرض سایر حوزه‌ها نیست، بلکه اصل حرکت انقلاب اسلامی حوزه فرهنگی است.

وی اضافه کرد: دولت مصمم است همه گره‌های فرهنگی را باز و مسیر تعالی فرهنگ را هموار کند، به همین منظور شبکه از همه هنرمندان، اصحاب فرهنگ، قلم و رسانه حمایت می‌کند.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کتابخانه‌ها مهمترین شبکه فرهنگی و محل گره خوردن همه اقشار فرهنگی در کشور هستند و کتابداران باید به عنوان هادیان فرهنگی در این مراکز حاضر باشند.

اسماعیلی ادامه داد: فضای بسیاری خوبی با محوریت نماینده، ولی فقیه در استان، نمایندگان و استاندار در لرستان ایجاد شده و امید می‌رود دولت مردمی بتواند بخشی از عقب ماندگی‌های تاریخی این دیار را جبران کند.

وی گفت: تاریخ چند هزار ساله و منابع طبیعی و خدادادی لرستان کم نظیر است، اما در منابع انسانی نیز شخصیت‌های کم نظیر فرهنگی و مذهبی را تقدیم انقلاب کرده است، بنابراین باید در حوزه فرهنگ جلودار باشد و دولت انقلابی نیز به این استان و سایر مناطق کمک می‌کند تا طرفیت‌های خود را بالفعل نمایند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: پروژه نیمه تمام چندین ساله تالار مرکزی خرم آباد در ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم ۱۰ درصد بود و اکنون به ۴۵ درصد رسیده است که تلاش می‌کنیم در این دولت به اتمام برسد.

 عملیات اجرایی کتابخانه مرکزی خرم آباد سال ۸۰ آغاز شده و تاکنون به عنوان بزرگترین و قدیمی‌ترین پروژه فرهنگی نیمه کاره استان تکمیل نشده بود که در جریان سفر آذرماه ۱۴۰۰ رییس جمهور به این استان،۲۳۰ میلیارد ریال برای این طرح مصوب شد.

زیربنای این طرح فرهنگی هفت هزار و ۵۰۰ متر مربع می‌باشد که ۵۰۰ میلیارد ریال برای احداث ساختمان و ۱۲۰ میلیاد ریال برای تجهیز آن هزینه شده است و اکنون موجودی اولیه کتاب‌های آن به حدود ۴۰ هزار جلد می‌رسد.

ساختمان این طرح شهریورماه پارسال با حضور "محمد اسلامی" معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی افتتاح شد و پس از حدود یک سال از آن مراسم، تجهیز کتابخانه نیز انجام شد و ۱۸ هزارمتر مربع فضای کتابخانه‌ای لرستان به ۲۶ هزار متر مربع رسید و امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای علاقه‌مندان بهره برداری شد.

 

برچسب ها: کتاب ، مطالعه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.