عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی کوار اظهار کرد: امسال بالغ بر ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان به کشت ذرت علوفهای اختصاص یافته است.
او ادامه داد: پیش بینی میشود از این سطح بیش از ۳۳۰ هزار تن علوفه مرغوب به صورت مکانیزه برداشت شود.
جوکار افزود: این میزان علوفه علاوه بر تامین نیاز دامداریهای شهرستان، به سایر شهرستان های استان و استانهای همجوار عرضه میشود.
او بیان کرد: ذرت علوفهای به عنوان یکی از محصولات اصلی در تامین نیاز علوفهای واحدهای دامی نقش مهمی دارد و در جهت افزایش بهره وری از منابع آب بیش از ۹۰ درصد این مزارع به روش نواری، آبیاری میشود.
جوکار تصریح کرد: برداشت ذرت علوفهای از مرداد ماه آغاز شده و تا اواخر مهر ماه ادامه دارد و عملیات برداشت با دستگاه چاپر به منظور ذخیره سازی و تهیه سیلاژ این محصول انجام میشود که هم اکنون با تعداد ۴ دستگاه چاپر در حال انجام است.
مدیرجهادکشاورزی شهرستان آباده از عملیات احیا و مرمت قنات شیرین چشمه در این شهرستان خبر داد.
مهدی امینی مدیرجهادکشاورزی شهرستان آباده با اشاره به عملیات مرمت قنات شیرین چشمه در این شهرستان، اظهار کرد: این عملیات شامل ریزش برداری، نوکنی، بغل بری، خاکبرداری، کول گذاری و لایروبی است.
او با بیان اینکه قنات شیرین چشمه دارای ۱۵ حلقه میله چاه و طول تقریبی ۵۰۰ متر است، تصریح کرد: با انجام احیا و مرمت، در حال حاضر حدود ۵ لیتر بر ثانیه به آبدهی قنات اضافه شده است و بیش از ۱۰۰ هکتار از مزارع و باغات منطقه ایزدخواست را آبیاری میکند. مدیرجهادکشاورزی شهرستان آباده با اشاره به مشاعی و خرده مالکی بودن مزارع در این مناطق، گفت: بیش از ۴۰ بهره بردار از آب این قنات بهره مند میشوند.
او بیان کرد: این طرح با اعتباری بالغ بر ۹۳۰ میلیون ریال از محل اعتبارات خسارت سیل ۱۴۰۱ اجرا شده و میزان ۱۵ درصد از هزینه اجرای طرحها نیز آورده بهره برداران است.
شهرستان آباده دارای ۲۰۸ رشته قنات است و از نظر تعداد قنات، شهرستان آباده حائز مقام سوم در استان فارس است.
برداشت گوجه فرنگی از گلخانه تابع اقلیم در شیراز
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از آغاز نخستین برداشت گوجه فرنگی از گلخانه تابع اقلیم در این شهرستان خبر داد.
ذبیح اله سیروسی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز با اشاره به آغاز نخستین برداشت گوجه فرنگی از گلخانه تابع اقلیم در این شهرستان، اظهار کرد: این گلخانه در منطقه محمودآباد شهر شیراز و در سطح ۵ هکتار به کشت گوجه فرنگی اختصاص یافته است.
او گفت: با توجه به استمرار دوره برداشت پیشبینی میشود تا آذرماه امسال بالغ بر ۱۸۰ تن محصول به ازای هر هکتار برداشت شود.
سیروسی با اشاره به اینکه این گلخانه در اردیبهشت ماه امسال ساخته شده و در اوایل خرداد ماه با استفاده از بذرهای گلخانهای زیر کشت رفته است، بیان کرد: این نوع سازه، سبک جدیدی از گلخانه است که پیش از این در قالب سایبان در تعدادی از باغات شیراز اجرا شده است و با استفاده از سازههای سبک و هزینه کمتر از یک سوم نسبت به گلخانههای با پوشش پلاستیکی احداث میشود، همچنین با افزایش عملکرد، امکان صادرات محصول تولیدی را نیز فراهم میکند.
این مقام مسئول با بیان اهداف کاربردی این نوع گلخانه برای کشت محصولات سبزی و صیفی، اضافه کرد: جلوگیری از آفتاب سوختگی بوته و میوهها، صرفهجویی در مصرف آب با کاهش تعرق و تبخیر، طولانیتر کردن دوره برداشت، افزایش عملکرد، امکان صادرات محصول، عدم نیاز به مصرف انرژی برای سرمایش و گرمایش و در نهایت محافظت از محصول در مقابل خسارت پرندگان و حشرات از جمله مزایای استفاده از این نوع گلخانه است.
او افزود: امید است با توجه به چالشهای پیش روی استان از قبیل خشکسالی، تغییرات اقلیمی، کاهش کمی و کیفی منابع آب، بروز عوامل خسارتزا و اجرایی شدن سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در انتقال بخشی از کشت سبزی و صیفی از فضای باز به محیطهای کنترلشده، این روند توسعه بیشتری داشته باشد.
کوچ زنبورداران از مناطق سردسیر به فراشبند
مدیر جهادکشاورزی فراشبند گفت: پیش بینی میشود بیش از ۳۰۰ بنه زنبورستان تا اواخر شهریور ماه در این شهرستان مجوز استقرار بگیرند.
امیر ارسلان حق شناس مدیر جهادکشاورزی شهرستان فراشبند اظهار کرد: با آغاز کوچه زنبورداران به این شهرستان، استقرار، مکان یابی و مجوز زنبورداری توسط مدیریت جهاد کشاورزی و تعاونی زنبورداران این شهرستان صادر میشود.
او ادامه داد: به دلیل تنوع اقلیمی و وجود گونههای گیاهی متنوع از جمله درخت کنار، کوچ زنبورداران از مناطق سردسیر به این شهرستان آغاز شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان فراشبند افزود: پیش بینی میشود بیش از ۳۰۰ بنه زنبورستان تا اواخر شهریور ماه در این شهرستان مجوز استقرار بگیرند.
اختصاص ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار برای کشت ذرت در بیضا
مدیر جهاد کشاورزی بیضا گفت: امسال سطحی معادل ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی بیضا به کاشت ذرت اختصاص یافت.
صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: امسال سطحی معادل ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی بیضا به کاشت ذرت اختصاص یافت که به دلیل رعایت الگوی کشت و محدودیت منابع آبی نسبت به پارسال کاهش ۱۳ درصدی دارد.
او بیان کرد: با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی منطقه و پیش بینی برداشت متوالی در طول فصل پاییز، کشت ذرت علوفهای از اوایل اردیبهشت ماه تا پایان مرداد ماه ادامه داشته است.
مویدی تصریح کرد: عملیات کشت این مزارع به صورت مکانیزه با دستگاه ردیف کار پنوماتیک انجام شد و به طور کامل از سیستمهای آبیاری نواری بهرهمند هستند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: برای کاشت این سطح از اراضی میزان ۹۲.۵ تن بذر ذرت اصلاح شده ارقام سیمون، هملتون و ۷۰۴ و همچنین یک هزار و ۱۰۰ تن انواع کودهای شیمیایی یارانهدار به کشاورزان تخصیص داده شد.
او افزود: سالانه حدود ۸۰ درصد از ذرت تولید شده برای دامداریهای شهرستانها و استانهای هم جوار ارسال و بقیه در دامداریهای منطقه مصرف میشود.
این مقام مسئول با اشاره به ضرورت کاشت گیاهان علوفهای و نیاز دامداران به علوفه یادآور شد: کاشت گیاهان علوفهای و بخصوص ذرت در الگوی کشت شهرستان قرار گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا تصریح کرد: نیاز کشور، شرایط اقلیمی، میزان تامین آب مورد نیاز و اقتصادی بودن محصول از جمله اولویتهای مدنظر در تعیین الگوی کشت تابستانه بوده است.
افزایش بهره وری مصرف آب با ساخت ۲ کانال آبیاری در مرودشت
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از تکمیل طرح ساخت و نوسازی کانالهای آبیاری در مزارع فتح آباد و حصار در این شهرستان خبر داد.
منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت بیان کرد: کانال آبیاری روستای حصار از محل اعتبارات استانی به مبلغ ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال و به طول ۱۸۴ متر تکمیل شد و به بهره برداری رسید که ۲۰۰ هکتار از اراضی مربوط به ۴۰ نفر از بهره برداران این روستا تحت پوشش این طرح قرار دارد.
او افزود: کانال آبیاری فتح آباد از محل اعتبارات ملی به مبلغ ۵ میلیارد ریال و طول ۱۹۵ متر، تجهیز و نوسازی شده است که مبلغ ۸۸۳ میلیون ریال آن از محل خودیاری بهره برداران و مابقی از اعتبارات دولتی هزینه شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت تصریح کرد: در این طرح میزان ۱۵۰ هکتار از اراضی مربوط به ۳۰ بهره بردار تحت شرب قرا میگیرد.
امیریان بیان کرد: با توجه به معضل کاهش منابع آبی در شهرستان، افزایش بهره وری آب از اولویتهای بخش کشاورزی است.
او از عمده دلایل کاهش کارایی مصرف آب را تلف شدن آب در مسیر انتقال از کانالهای آبیاری سنتی عنوان کرده و افزود: با نوسازی و پوشش دار کردن کانالهای آبیاری، میتوان کارایی مصرف آب را افزایش داد.
سطح گلخانههای شهرستان مرودشت به بیش از ۶۱ هکتار رسید
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت گفت: با بهره برداری از گلخانه ۳ هزار و ۲۰۰ متری سبزی و صیفی در روستای رزمنجان بخش درودزن سطح گلخانههای این شهرستان به بیش از ۶۱ هکتار رسید.
منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با اشاره به بهره برداری گلخانه ۳۲۰۰ متری سبزی و صیفی در روستای رزمنجان بخش درودزن، اظهار کرد: در ساخت این گلخانه سبزی و صیفی ۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است که میزان ۳۰ میلیارد ریال از طریق بانک کارآفرینی امید تسهیلات به متقاضی پرداخت شده و مابقی آورده متقاضی است و در این طرح برای ۵ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد شده است.
او افزود: در حال حاضر تعداد ۲۳۳ گلخانه با سطح ۶۱ و ۶ هکتار در شهرستان مرودشت فعال است که در زمینههای سبزی و صیفی، تولید نشا، گلهای شاخه بریده و گلهای آپارتمانی مشغول به فعالیت هستند.
امیریان با بیان اینکه با توجه به شرایط بحرانی مسئله آب در دشت مرودشت، برای ادامه فعالیت و تولید مواد غذایی، چارهای جز سوق دادن کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی به فضای گلخانهای نداریم، افزود: با کشت محصولات در محیط گلخانه میتوان مصرف آب را کاهش داده و عملکرد را با توجه به تحت کنترل بودن شرایط از لحاظ کمی و کیفی افزایش داد که با این کار صرفه اقتصادی محصول نیز افزایش مییابد.