مرکبات شامل نارنگی و پرتقال مهمترین محصول باغی مازندران است که به ارقام زودرس یا دیررس تقسیم میشوند، ارقام زودرس نارنگی مانند ایواساکی، میاگاوا، اکتیو و هوشیموتو به عنوان میوه نوبرانه برای تازه خوری از دهه دوم شهریور برداشت میشوند میوههایی که رنگ سبز و مزه ترش دارند.
حسنی عنایتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بررسی مراکز خدمات جهاد کشاورزی، ادارات شهرستانها و معاونتهای تخصصی در برخی مناطق مازندران نشان میدهد با توجه به گرمای هوا، میزان قند موجود در دو رقم نارنگی هوشیموتو و میاگاوا به میزان مناسب رسیده است.
او با بیان اینکه قند موجود در این نارنگیها اکنون به ۸ رسیده است، افزود: برداشت این دو رقم نارنگی زودرس به تشخیص ادارات جهاد کشاورزی شهرستانها مشکلی ندارد.
عنایتی ادامه داد: باغداران از برداشت سایر ارقام که هنوز قند آن به میزان کافی نرسیده است خودداری کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: رنگ هیچکدام از ارقام نارنگیهای باغات استان هنوز زرد و نارنجی نشده است و چنانچه افراد نارنگیهایی با این رنگها در بازار مشاهده کردند از خرید آن خودداری کنند، چون به احتمال زیاد این میوهها سبز زدایی و رنگ آوری شده هستند.
او افزود: برداشت ارقام دیررس نارنگی شامل انشو، پیج، کلمانتین، یافا و یونسی نیز همزمان با برداشت برخی گونههای پرتقال مانند تامسون از نیمه اول آبان ماه آغاز میشود.
زمان برداشت کیوی و تامسون
عنایتی در مورد تعیین زمان برداشت کیوی و تامسون نیز گفت: پارسال با هماهنگی جهاد کشاورزی و اتاقهای بازرگانی استانهای شمالی مقرر شده بود که کیوی ۱۵ مهر و پرتقال نیز ۱۵ آبان برداشت شوند که تصمیم درستی بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه میزان بریکس موجود در کیوی نیز باید بیش از ۶ باشد، افزود: برداشت زودهنگام کیوی به دلیل اینکه هنوز بافت میوه کامل نشده است بازار پسندی این میوه را از دست میدهد.
او افزود: بر اساس قوانین موجود در کشورهای هدف صادراتی، ورود انواع کیوی با کمینه زیر ۲/۶ بریکس ممنوع است به همین دلیل باغداران از برداشت زودهنگام این محصول خودداری کنند.
گزارشهای میدانی از بازارهای مازندران نشان میدهد هر کیلوگرم نارنگی زودرس ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان فروخته میشود.
مازندران با ۱۱۵ هزار هکتار باغ مرکبات و تولید بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن بیش از ۶۰ درصد نیاز بازار داخل را تامین میکند.
یه ماه دیگه نارنگی رو کیلویی ۴ تومن هم نمیخرن، رو دست باغدار میمونه، صادرات هم که فقط حرفش رو میزنن، صادرات چند صد هزارتنی به چین و ژاپن که پارسال قولش رو دادن ولی عملی نشد امسالم نمیشه
این نارنگی که الان اومد تو بازار نارنگی ژاپنی
الان رنگش سبز و اواسط مهر زرد میشه
باغدار تا برداشت کرد میفرسته برای بنک دار میوه تره بار ، اونجا چند روز نگه میدارن ببینند کی مجبوره گرانتر بخره و روز آخر که داره خراب میشه از ترس خرابی میفروشه
بعد مغازه میوه فروشی اینا میزاره پست دست و میوه های روز های قبل میفروشه تا کند نکنه ، وقتی با کلی اختلاف قیمت از باغ تا خانه به دست ما میرسه دیگه خبری از تازگی و ویتامین سی نیست