بهنام پور گفت: کار برداشت عسل از ۲۵۰ هزار کلنی زنبورستانهای استان در مناطق سردسیری پایان یافت و کوچ زنبورداران به مناطق گرمسیری برای تولید عسل کنار آغاز شده است.
معاون اموردام طیور و آبزیان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه پرورش دهندگان زنبور عسل از ابتدای امسال تاکنون حدود ۲ هزار تن عسل برداشت کرده اند افزود: همچنین کار برداشت عسل کنار گرمسیری هم که آغاز شود این میزان تولید به بیش از سه هزار تن میرسد.
وی ادامه داد: علاوه بر عسل بیش از ۶۰ تن محصولات فرعی دیگر از جمله بره موم، ژل رویال و گرده از زنبورستانهای استان برداشت شد.
معاون اموردام طیور و ابزیان جهاد کشاورزی استان گفت: صنعت زنبورداری به واسطه شرایط مناسب آب و هوایی و رویش بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی معادل یک سوم گونههای گیاهی کشور یکی از فعالیتهای سود آور و مورد علاقه مردم استان است.
وی با بیان اینکه بیش از ۳ هزار نفر با پرورش ۲۵۰ هزار کلنی و نگهداری ۳ هزار زنبورستان در این زمینه فعالیت میکنند افزود: زنبورداران استان سالانه بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ تن عسل و فرآوردهای دیگر تولید میکنند.
جعفری گیاه شناس هم گفت: عسل استان کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ شهد فراوان گیاهان داروئی، در کشور بی نظیر است.
وی افزود: ۴۵۰ گونههای گیاهی استان دارویی است از این رو عسل تولیدی استان هم خاصیت دارویی دارد.
با این حال تولید کنندگان عسل میگویند برای فروش این محصول با کیفیت مشکل دارند.
رئیس اتحادیه زنبورداران استان هم گفت: عسل تولیدی در نبود صنعت بسته بندی در استان به خوبی معرفی نشده و زنبورداران محصولشان را بدون نام تجاری و بع صورت فلهای به فروش میرسانند.
محمودی افزود: این مسئله باعث رونق بازار فروش عسل تقلبی در استان شده است.
وی انباشت عسل در زمان تولید را از دیگر مشکلات زنبورداران منطقه برشمرد و ادامه داد: در چنین شرایطی پای دلالان سود جو به بازار عسل باز شده و زنبوردار مجبور میشوند عسل با کیفیت خود را ارزان به فروش برسانند.
امامی زنبوردار یاسوجی هم ضعف دانش فنی زنبورداران را از دیکر مشکلات این صنعت برشمرد و گفت: صنعت زنبورداری دراستان تک محصولی یا صرفا متکی به عسل است در حالی که از یک کندو میشود ۵ محصول متنوع و گرانتر از عسل برداشت کرد.
وی افزود: به عنوان مثال ارزش اقتصادی ژل رویال ده برابر عسل است، اما زنبورداران به علت نداشتن مهارت لازم فقط به برداشت عسل بسنده میکنند.
به اعتقاد کارشناسان و زنبورداران نمونه استان؛ صنعت زنبورداری استان برای ارتقاء و رونق بیشتر به تدوین سند توسعه زنبورداری، افزایش دانش فنی زنبورداران و ایجاد صنعت بسته بندی و فرآوری نیازمند است.