آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان صبح روز شنبه(۱۸ شهریور) در اجلاس بینالمللی مقابله با توفانهای ماسه و گرد و غبار اظهار کرد: دغدغه محیط زیست دغدغهای عمومی است و مربوط به کشور خاصی نیست.
وی افزود: خطر به مخاطره افتادن محیط زیست که برای امنیت غذایی و جامعه انسانها وجود دارد، جدی است و همه کشورها را وامیدارد که به هماندیشی و همکاری برای حفظ محیط زیست روی بیاورند.
رئیسجمهور ادامه داد: آنچه در خصوص پدیده گرد و غبار و حفظ محیط زیست لازم است، این است که همه ما بدانیم خداوند متعال قانونی را در طبیعت قرار داده است و اگر از آب و خاک و هوا بهرهبرداری میکنیم باید به قوانین حاکم بر طبیعت احترام بگذاریم. اگر قانون طبیعت، دریاها، جنگلها و محیط زیست شکسته شد خطر آن برای همه برای طبیعت است.
رئیسی اظهار کرد: شناخت قوانین حاکم بر طبیعت بسیار مهم است و احترام به قانون حاکم بر طبیعت بر حافظان محیط زیست و همه دولتها و سازمانهای بینالمللی و منطقهای و فرامنطقهای برای کشف این قوانین و احترام به آن و نشکستن آنها لازم است لذا همه باید در حفظ آن خود را موظف بدانند.
رئیسی تصریح کرد: پدیده گرد و غبار از کجا پدید میآید؟ یکی از علل آن خشکسالی است. موضوع مدیریت بر منابع آبی و مصرف بسیار مهم است. یکی از علل گسترش گرد و غبار بدون تردید استفاده نادرست، غیرصحیح و ناعادلانه از منابع آبی است که میتواند از علل گرد و غبار باشد. کشورهایی هستند که فقط به توسعه یافتگی صنعتی خودشان توجه دارند یکی از مسائل که بشر به آن مبتلا شده است عدم توجه کشورها به محیط زیست است.
وی افزود: کشورهای توسعه یافته یا کشورهایی که فقط خودشان و منافعشان را میبینند و فقط توسعه صنعتی را مدنظر دارند دریا، خشکی، آب و خاک را با اقداماتشان تهدید میکنند و این ظلمی است که بشر را تهدید میکند.
رئیسجمهور تصریح کرد: راهکار، همفکری، همگرایی و مشارکت در این درد مشترک، پیدا کردن درمانهای مشترک است. قطعنامههای سازمان ملل صادر شده است و سازمانهای بین المللی اقداماتی کردهاند که نسبت به آنها باید قدردان بود، اما کشورهای سلطه گر که فقط به منافعشان فکر میکنند چهقدر به این قطعنامهها توجه کرده اند؟ برای قطعنامههای زیست محیطی باید ضمانت اجرا وجود داشته باشد.
وی گفت: به نظرم با کارهای خوبی که تا کنون انجام شده خصوصا نشستی که در ماه تیر برگزار شد و با شرکت خوبی که کشورها و سازمانهای بین المللی دارند و با هماندیشی و همکاری سازمانهای بین المللی و کشورها با توجه به اعلام همکاری و پشتیبانی سازمان ملل معتقد هستم برگزاری این جلسات میتواند کار مفید و موثری باشد و امیدوارم اقداماتی که انجام میشود و تصمیمات خوبی که در این جلسه گرفته میشود موجب حفظ محیط زیست شود.
رئیسی افزود: امیدوارم این نشست منشا برکاتی برای حفظ محیط زیست شود و این موضع با اهمیت به کشورهای توسعه یافته اجازه ندهد که آن را به خطر بیندازند و موجب شود تا قوانین حاکم بر طبیعت را که خداوند قرار داده افراد با افکار فردی و سیاسی قانون شکنی نکنند و به حیات انسان و حفظ محیط زیست نگاه کنند.
وی اظهار کرد: مراکز علمی و دانشگاهی ایران در این خصوص فعالیت کردند و صاحب نظر هستند، زیرا موضوع محیط زیست مربوط به یک اقلیم یا یک منطقه یا یک کشور خاص نیست و ما حاضریم همه تحقیقات و دریافتهای علمی کشورمان را با همه به اشتراک بگذاریم.
رئیسجمهور با اشاره به مسائل و نیازهای مالی برای حفظ محیط زیست تاکید کرد: کشورهایی که با یکدیگر همکاری میکنند لازم است صندوقی را تاسیس کنند و به عنوان صندوق پشتیبانی مالی، اقدامات محیط زیستی را حمایت کنند. این صندوق مشترک بین کشورها میتواند پشتیبانی خوبی برای اجرای تصمیمات حفظ محیط زیست و تهدیداتی که در این رابطه وجود دارد، باشد.
رئیسی با اشاره به اهمیت فعالیت فرهنگی و رسانهای در عرصه حفظ محیط زیست گفت: هر اقدامی نیازمند پیوست فرهنگی و رسانهای است و فرهنگ سازی در این رابطه اهمیت بسیار زیادی دارد.
وی با اشاره به اهمیت موضوع آب و مدیریت منابع آبی گفت: مدیریت بر منابع آبی و مصرف بسیار مهم است و یکی از علل گسترش گرد و غبارها بدون تردید استفاده نادرست و ناعادلانه از منابع آبی است.
رئیس قوه مجریه در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت توسعه یافتگی تاکید کرد: توسعه یافتگی بدون توجه به حفظ محیط زیست و تولید آلایندهها، مسئله خطرناکی است. کشورهایی هستند که فقط به موضوع توسعه یافتگی صنعتی خود توجه دارند و متأسفانه بشریت به آن مبتلا شده است و کشورهای توسعه یافته فقط به توسعه صنعتی، ابزار نظامی و منافع خود فکر میکنند بدون آنکه به حفظ محیط زیست فکر کنند و این از ظلمهایی است که در حال حاضر به بشر روا میشود.
وی متذکر شد: نباید جنگل، دریا، آب و خاک را تهدید کرد و این ظلمی است که نظام سلطه با از بین بردن محیط زیست و تهدید آن به بشریت میکند.
جمهوری اسلامی ایران با همکاری سازمان ملل متحد میزبان کنفرانس بینالمللی مبارزه با طوفانهای گرد و غبار است.
این کنفرانس روزهای ۱۸ و ۱۹ شهوریور سالجاری در تهران برگزار میشود و هدف از آن بررسی چالشها و مشکلات کشورهای متاثر از گرد و غبار و ارائه راه حلهای عملی برای برخورد با این چالش و معضل جهانی است.
احسان سهرابی با بیان اینکه صدای کارگران شنیده نمیشود اما صدای میثم لطیفی و امثال او به خوبی شنیده میشود و این جای تاسف دارد؛ تاکید کرد: ایراد گرفتن به طرح ساماندهی بزرگترین ظلم در حق کارگران است.
وی افزود: علت فربه شدن دولت، طرح ساماندهی نیست، مدیرانی است که حقوقهای نجومی میگیرند و کارکردی برای مردم ندارند! شما با این رای، از طبقه فرودست حمایت نکردید اما در عوض پیمانکاران را چاقتر نمودید!
به گفته این فعال کارگری، رئیس جمهور در روز کارگر وعدهی برداشتن تبعیض و حذف پیمانکاران داد وعدهای که محقق نشد
میشه بررسی کنید واگه تهمت یادروغ است افشاگری کنید تاهرسایتی به خود اجازه نشراکاذیب ندهد)
آخه کدوم دو تا کشوری تو عرصه بینالمللی که سرشون به تنشون می ارزه شماها رو قبول دارن که تازه بهشون پیشنهاد معتمدانه هم میدی ؟؟؟؟