جهاد کشاورزی اعلام کرد: آذربایجان غربی رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را دارد و این میوه بهشتی دومین محصول باغی استان است.

استان آذربایجان غربی در پهنه سه میلیون و ۸۰۰ هزار هکتاری خود،  به دلیل وضعیت مطلوب آب و هوایی و خاک مناسب و داشتن موقعیت جغرافیایی فوق العاده یکی از استان‌های برتر در تولید محصولات کشاورزی به خصوص محصول انگور است.

آذربایجان‌غربی از لحاظ تولید انگور و فرآورده‌های این محصول بهشتی، جز استان‌های پیشتاز  و قطب تولید انگور در کشور است سطح کشت باغات انگور استان شامل سطح غیربارور حدود ۶۵۰ هکتار اعم از آبی و دیم و سطح زیر کشت بارور حدود ۲۱ هزار و ۵۰۰ هکتار شامل ۱۶ هزار هکتار آبی و ۶ هزار و ۱۰۰ هکتار دیم است و از نظر سطح زیر کشت این محصول شهرستان ارومیه رتبه اول را  دارد و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری بیش از   ۲۲۷ هزار تُن انگور در استان تولید شود.

انگور به‌دلیل طعم و مزه، تنوع و خواص بی‌نظیرش یکی از محبوب‌ترین میوه‌های جهان است و این میوه‌ی بهشتی، خوش‌طعم و دوست‌داشتنی، در تمام مناطق معتدل جهان می‌روید و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است، حتی دانه‌های ریز انگور نیز مفیدند و از بیماری‌های چشمی ناشی از دیابت پیشگیری می‌کنند و عصاره‌ی دانه‌ی انگور نیز مملو از آنتی اکسیدان است و نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد، انگور باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و نیز کنترل دیابت می‌شود.

باغات آذربایجان‌غربی شرایط عالی برای تولید میوه استراتژیکی انگور را دارند و کیفیت تولید این محصول به گونه‌ای است که توانایی تأمین بازار داخل و جهان را دارد، انگور سیاه سردشتیکی از دهها گونه انگور تولیدی در استان است که در نوع خود، مورد توجه ویژه ای قرار گرفته است و برای شناساندن این محصول در سال های گذشته  و امسال جشنواره‌های انگور سردشت برگزار شده است و از دیروز  شنبه سومین جشنواره سه روزه انگور سیاه سردشت آغاز شده و تا فردا دوشنبه بیستم شهریور ادامه دارد.

 

آغاز جشنواره انگور سیاه سردشت/اقتصاد انگوری آذربایجان غربی

انگور و سماق سردشت ثبت جهانی در راه جهانی شدن

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در مراسم گشایش سومین جشنواره انگور سیاه سردشت اظهار کرد: در تلاش برای ثبت جهانی انگور و سماق سردشت هستیم و این امر در مراحل نهایی خود قرار دارد.

خسرو شهبازی اضافه کرد: آذربایجان غربی با بیش از ۵۰۰ سردخانه، رتبه اول تعداد سردخانه و رتبه دوم صنایع تبدیلی را در سطح کشور داراست که باید از این ظرفیت برای ارتقای شاخص‌های کشاورزی استان بهره ببریم.

وی تاکید کرد: آمادگی ایفای نقشی موثر‌تر و پررنگ‌تر برای تسهیل در واگذاری و یا تغییر کاربری جهت راه اندازی صنایع زودبازده و تبدیلی در شهرستان سردشت هستیم که می‌توان از این امر برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر در حوزه انگور سیاه استفاده بهینه کرد.

آغاز جشنواره انگور سیاه سردشت/اقتصاد انگوری آذربایجان غربی

 انگور سیاه سردشت عملکرد چند برابری نسبت به سایر انواع انگور دارد

مدیر جهاد کشاورزی سردشت هم در این باره در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: جشنواره انگور سیاه سردشت به مدت سه روز تا ۲۰ شهریور ماه هر روز از ساعت ۱۶ تا ۲۳ برگزار می‌شود و در آن، انواع انگور سیاه در کنار سایر محصولات فرآوری شده از انگور به شرکت کنندگان عرضه می‌شود.

احمد علی‌پور با بیان اینکه برداشت انگور سیاه هر سال از اواخر شهریور ماه آغاز شده و تا اواسط آبان ادامه دارد، افزود: انگور سیاه سردشت به دلیل طبیعی بودن و همچنین استفاده نکردن کشاورزان از کود‌های اضافی عملکرد چند برابری نسبت به سایر انواع انگور دارد و همین امر موجب شده استقبال و اهمیت از این محصول مورد توجه سایر شهر‌های دیگر قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه انگور سیاه سردشت علاوه بر خرید واحد‌های تولید کنسانتره به صورت تازه‌خوری نیز مصرف می‌شود، اظهار کرد: در سردشت هفت هزار و ۵۰۰ هکتار انواع انگور دیم کشت شده و پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از ۳۰ هزار تُن محصول از تاکستان‌های این شهرستان برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی سردشت اضافه کرد: در این جشنواره علاوه بر غرفه‌های عرضه انگور، ۵۰ غرفه عرضه سایر محصولات باغی از جمله انار، هلو، گلابی وحشی و همچنین عسل، گیاهان دارویی، صنایع دستی، فرآورده‌های انگور سیاه مانند باسوخ، دوشاب، میوژ، گوزمه، حلوا شکری، ترشی انگور نیز دایر شده است.

آغاز جشنواره انگور سیاه سردشت/اقتصاد انگوری آذربایجان غربی

برگزاری جشنواره ملی انگور سیاه سردشت ضروری است

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی هم در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به جاذبه های طبیعی و تاریخی گردشگری شهرستان سردشت گفت: جشنواره انگور سیاه سردشت این قابلیت را دارد که در سطح ملی برگزار شود و برای این منظور نیاز به یک برنامه‌ریزی ویژه است.

مرتضی صفری با قدردانی از مسوولان اعم از فرماندار، شهردار و شورای شهر ربط، نماینده مردم شهرستان سردشت و جهاد کشاورزی این شهرستان برای برگزاری این جشنواره اظهار کرد: سردشت زمینه‌ها و ظرفیت‌های لازم برای جهش در توسعه گردشگری را دارد چرا که این شهرستان دارای آثار مکشوفه هشت هزار ساله بوده و طبیعتی بکر دارد و نیز آجر‌های لعاب‌دار کشف شده از این منطقه که قدمتی سه‌هزار ساله دارد بخشی از هویت منطقه و ایران است که در موزه‌های مهم کشور نگهداری می‌شود.

وی ادامه داد: اقدام مسوولان شهرستانی برای ویژند یا برند سازی انگور سیاه سردشت یک اقدام درست و به‌جا بوده چرا که اگر در هر منطقه‌ای رویدادسازی شود نتیجه آن جذب گردشگر و توسعه و رونق این صنعت است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی اضافه کرد: در حال حاضر ۹ واحد بوم‌گردی در شهرستان سردشت وجود دارد که پاسخگوی نیاز‌های این شهرستان نیست.

صفری افزود: در کنار جذب گردشگر در سردشت، مساله مهم‌تر برنامه‌ریزی برای شب‌مانی آن‌ها در این شهرستان است و برای این منظور باید زیرساخت‌های گردشگری سردشت با ساخت مراکز اقامتی، تفریحی و گردشگری تقویت شود و در این راستا این اداره‌کل آمادگی کامل برای حمایت از سرمایه‌گذاران محلی، منطقه‌ای و ملی با اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت را دارد.

وی گفت: همچنین در راستای تقویت زیرساخت‌های گردشگری سردشت با برگزاری جلسه در اسرع وقت سعی می‌شود همه درخواست‌های رسیده برای صدور موافقت اصولی و صدور مجوز سرمایه‌گذاری در این شهرشتان تعیین تکلیف شده و از این طریق بروکراسی اداری در این راستا به حداقل زمان ممکن برسد.

آغاز جشنواره انگور سیاه سردشت/اقتصاد انگوری آذربایجان غربی

آذربایجان غربی؛ رتبه چهارم کشوری در تولید انگور

رئیس جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از ۳۰ هزار بهره بردار بطور مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بسته‌بندی و حمل و نقل انگور فعالیت کرده و از این راه امرار معاش می‌کنند.

خسرو شهبازی با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را به خود اختصاص داده است، گفت: سالانه بیش از ۴۱۰ تُن آب غوره توسط سه واحد آبغوره گیری به صورت صنعتی در سطح استان استحصال می‌شود، غوره در مصارف خانگی و تهیه سالادها و چاشنی غذاها بکار می‌رود و بخش عمده‌ای از آبغوره نیز در استان نیز به روش سنتی خانگی تهیه می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر می‌شود، یادآور شد: از کل محصول تولیدی ۶۰ درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف شده، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فرآوری می‌شود.

بیش از ۳۰ رقم انگور در استان تولید می‌شود، از جمله آنها می‌توان به سفید کشمشی، قرمز کشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم اشاره کرد، به تازگی ارقام خارجی از جمله فلیم، ترکمن و سایر ارقام در برخی نقاط در حال توسعه است.

زمان برداشت انگور برحسب ارقام و مناطق استان از اوایل شهریور ماه تا اواخر مهر ماه است.

 

آغاز جشنواره انگور سیاه سردشت/اقتصاد انگوری آذربایجان غربی

آغاز جشنواره انگور سیاه سردشت/اقتصاد انگوری آذربایجان غربی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.