این روزها مشهدالرضا، چون اقیانوسی مواج است که همه جویها و رودهای جمعیت به سوی آن روانه اند تا در دل این دریای بیکران به هم پیوسته به هستی خود معنی ببخشند، زائرانی غریب که راهی حرم غریب الغربایند تا در سایهسار مهرش، با آویختن بند دل خود به کشتی استوار و موجشکن عشق به اهل بیت پیامبر (ص) خود را به ساحل نجات برسانند.
در این میان خادمان حوزه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد که همواره تاج افتخار میزبانی زائران بارگاه ملکوتی حضرت علی بن موسی الرضا (ع) را بر سر داشته اند، در این ایام نیز همچون گذشته با تمام توان برای خدمترسانی آماده شده و تمام تمهیدات لازم را برای ارائه خدماتی با بهترین کیفیت به مهمانان گرامی امام مهربانیها پیش بینی کرده اند.
برپایی ۱۲۴ ایستگاه سلامت ویژه پایان صفر در خراسان رضوی
جواد حسینی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۱۲۴ ایستگاه سلامت برای خدمت رسانی به زائران رضوی در دهه پایانی ماه صفر در خراسان رضوی فعال شده است.
او افزود: در این ایام ۷۰۰ بازرس بهداشت محیط و حرفهای در استان خراسان رضوی نظارت بر مکان اسکان زائران، تکایا، مساجد و هیاتهای مذهبی، موکبها و ایستگاههای صلواتی، اماکن عمومی، مراکز بین راهی، مراکز تهیه و تولید و توزیع مواد غذایی، را بر عهده دارند تا مشکلی برای مهمانان امام مهربانیها بهوجود نیاید.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: کنترلهای بهداشتی و مراقبت سندرومیک نیز در دهه پایانی ماه صفر برای زائران خارجی در پنج مرز باجگیران، لطف آباد، سرخس، دوغارون و پایگاه فرودگاه شهید هاشمینژاد مشهد انجام میشود.
حسینی بیان کرد: این کمیته جلسات متعددی را در خصوص دهه پایانی ماه صفر برگزار و برنامههای لازم را از مدتها قبل پیش بینی کرده و اقدامات مقتضی برای کنترل تجمعات انبوه و همچنین مدیریت جمعیت میلیونی عزاداران رضوی را در این ایام آغاز کرده است.
او با بیان اینکه در سه روز پایانی ماه صفر ۱۴۰ درمانگاه شبانهروزی در مشهد، ۶۸ بیمارستان در استان در آمادگی کامل برای خدمترسانی به مردم خواهند بود، تصریح کرد: همچنین در این مدت ۵۰ گروه واکنش سریع در داخل صحنهای حرم مطهر رضوی برای خدمترسانی و امداد رسانی به زائران مستقر خواهند بود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: با توجه به مشکلات کم آبی، با شرکت آب و فاضلاب مشهد در خصوص بیماریهای منتقله از طریق آب و غذا و بیماریهای تنفسی، هماهنگیهای لازم انجام شده است تا در این زمینه مشکلی در این ایام ایجاد نشود.
فعالیت شبانهروزی ۱۹ درمانگاه پیرامونی حرم مطهر رضوی
محمد دهقانیفیروزآبادی سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۱۹ درمانگاه در اطراف حرم مطهر رضوی برای ارائه خدمات شبانهروزی به مجاوران و زائران رضوی در ایام دهه پایانی ماه صفر و روزهای منتهی به شهادت امام رضا (ع)، فعال خواهند بود.
او افزود: این درمانگاهها شامل دارالشفای امام، حکیم شرق، حسین بن علی (ع)، امام حسین (ع)، آل محمد (ص)، قائم آل محمد (عج)، ایثارگران فجر، ریحانه، سرو، امام صادق (ع)، شهید رجایی، عبدالمطلب، حضرت ابوالفضل (ع)، شریف، طبرسی، ابا عبداللهالحسین (ع)، روح الله، زرمهر و رازی است که در محدوده حرم مطهر رضوی واقع شدهاند.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: این درمانگاهها در خیایانهای شیرازی، شهید نوابصفوی، امام رضا (ع)، ۱۷ شهریور، طبرسی، شهید علیمردانی، عبدالمطلب، شهید صابری، آیتالله عبادی، رسالت، شهید یوسفزاده و شهید مطهری شمالی واقع هستند.
فیروز آبادی بیان کرد: برای اجرای هرچه بهتر مأموریت ویژه در روزهای دهه پایانی ماه صفر، تمامی مراکز سطح ۲ و سه از آمادگی کامل برخوردارند.
او تصریح کرد: در این ایام بازدیدهای مستمر از تمامی بیمارستانها و درمانگاههای سطح شهر، به ویژه مراکز واقع در محدوده حرم مطهر رضوی و مسیرهای تردد زائران پیاده امام رضا (ع) انجام خواهد شد تا ضمن بررسی وضعیت شرایط و خدماترسانی لازم به مراجعهکنندگان به این مکانها، آخرین وضعیت این مراکز مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت مشاهده کمبود و نیاز، کمبودها به سرعت برطرف شود.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: چهار بیمارستان سوانح و حوادث شامل شهید هاشمینژاد، امدادی شهید کامیاب، طالقانی و ولایت نیز با بیش از ۹۰۰ تخت آماده پذیرش بیماران نیازمند بستری در این حوزه خواهند بود و بیمارستانهای قائم (عج) و امام رضا (ع) و سایر بیمارستانها نیز در سایر حوزههای درمانی غیر از سوانح و حوادث فعالیت خواهند داشت.
دهقانیفیروزآبادی با بیان اینکه بخشهای مدیریت بحران و پشتیبانی در تمامی بیمارستانها فعال شده است، اظهار کرد: همچنین با بیمارستانها برای تامین نیروی انسانی موکبهای سلامت مستقر در مسیرها به ویژه موکبهای مستقر در مجاورت بیمارستانها، مکاتبات لازم انجام شده است.
او با بیان اینکه در روزهای پایانی ماه صفر نیز فعالیتهای غیراورژانسی بیمارستانها کاهش پیدا خواهد کرد تا ظرفیت لازم برای موارد اورژانسی آماده و در دسترس باشد، افزود: همچنین در این ایام تمامی مرخصی همکاران لغو شده و از تمامی پرسنل بیمارستانی خواسته شده تا در آمادهباش کامل باشند.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: زائرانی که از طریق پایگاههای سلامت و کد ارجاع به بیمارستانها انتقال مییابند، از خدمات رایگان فرانشیز بستری برخوردار خواهند بود.
فیروز آبادی بیان کرد: در روزهای پایانی ماه صفر ۲ بیمارستان صحرایی به همت بهداری شمال شرق و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای ارائه خدمات درمانی و اورژانسی به زائران رضوی در مشهد برپا خواهد شد.
دهقانیفیروزآبادی با بیان اینکه یکی از این بیمارستانهای صحرایی در شهر "مُلک آباد" و با ظرفیت ۵۰ تخت به همت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برپا میشود، تصریح کرد: بیمارستان صحرایی آستان قدس رضوی نیز در باب الرضا به صورت شبانهروزی برای ارائه خدمات درمانی سرپایی، با استقرار پزشکان عمومی و متخصصان طب اورژانسی دایر خواهد بود.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: همچنین یک سوله بحران با ظرفیت ۲۵ تخت به همراه اورژانس ۱۱۵ و هلیکوپتر در مُلک آباد که محل تلاقی کاروانها است، فعال خواهد شد.
فعالیت شبانهروزی ۴۸ داروخانه در قوس پیرامونی حرم رضوی
علی روح بخش معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۷۷۴ داروخانه در مشهد فعال است که از این تعداد ۱۰۹ داروخانه به صورت شبانه روزی فعالیت دارند.
او با بیان اینکه از این تعداد ۱۲ داروخانه شبانه روزی در اطراف حرم مطهر رضوی فعال هستند، افزود: ۳۶ داروخانه روزانه نیز در اطراف حرم مطهر رضوی فعال هستند که زمان فعالیت این داروخانهها تا ساعت ۲۲ است که در دهه پایانی ماه صفر این داروخانهها نیز تا ساعت ۲۴ فعال خواهند بود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در راستای تامین داروی مورد نیاز بیماران در این ایام، شرکتهای پخش دارو در حوزه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موظف شده اند تا کشیک ویژه گذاشته و دارورسانی به داروخانهها به ویژه داروخانههای اطراف حرم مطهر را به خوبی انجام دهند.
روح بخش با اشاره به اینکه کمبود دارو مشکل کل کشور است و تنها به مشهد و خراسان رضوی محدود نمی شود، بیان کرد: خراسان رضوی از داروی کشور ۷.۵ درصد سهم دارد که تلاشیم کردیم این سهمیه را در ایام پایانی ماه صفر افزایش دهیم تا نیازهای دارویی و شیرخشک زائران و مجاوران تأمین باشد.
او تصریح کرد: بازرسی از داروخانهها و شرکتهای پخش و توزیع دارو در ایام پایانی ماه صفر به طور مستمر انجام می شود.
آماده باش ۲۶۸ پایگاه اورژانس با ۲۸۷ دستگاه آمبولانس
فیروز آبادی سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی نیز در ایام پایان صفر در دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، سبزوار، نیشابور، گناباد، تربت حیدریه و نیز دانشکده تربتجام، ۲۶۸ پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی شامل ۱۳۲ پایگاه اورژانس جادهای و ۱۳۶ پایگاه شهری با ۲۸۷ دستگاه آمبولانس، ۱۶ کد موتورآمبولانس و هفت دستگاه اتوبوس آمبولانس برای امدادرسانی به مجاوران و زائران رضوی فعال خواهند بود.
او افزود: همچنین در این ایام ۸۵ کد آمبولانس اورژانس ۱۱۵ نیز در مسیر زائران پیاده در مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی مستقر خواهند بود.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه با کمک اورژانس کشور ۱۷ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۲۶ موتورآمبولانس دیگر نیز در مشهد مستقر خواهند شد، ادامه داد: همچنین چهار پایگاه اورژانس هوایی در سبزوار، نیشابور، گناباد و مشهد در حالت آماده باش خواهند بود که در روزهای پایانی ماه صفر اورژانس هوایی گناباد در مشهد مستقر خواهد شد.
فیروز آبادی بیان کرد: در این بازه زمانی مرکز پایش مراقبتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای هماهنگی پذیرش و انتقال بیماران از مراکز درمانی خراسان رضوی به استانهای مجاور به مراکز تخصصی و فوق تخصصی و مرکز عملیات بحران این دانشگاه به صورت ۲۴ ساعته فعال خواهند بود
او تصریح کرد: مدیریت و پایش مستمر بخشهای اورژانس در این ایام بهطور شبانهروزی توسط معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در راستای افزایش کیفی و کمی خدمات درمانی در دستور کار قرار گرفته است.
علی یزدانی رئیس مرکز فوریتهای پزشکی و اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ایام پایانی ماه صفر به جز اقلام و تجهیزات پیشبیمارستانی مستقر در مشهد، شهرها و جادههای منتهی به مشهد، تامین ۵۰ دستگاه آمبولانس و ۲۰ اتوبوس آمبولانس کمکی نیز از دیگر استانهای کشور درخواست شده است.
او افزود: از این تعداد، تا کنون با ۳۵ دستگاه آمبولانس و ۱۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس موافقت شده است تا خدمترسان مردم در دهه آخر صفر باشند.
منبع: ایرنا
۵ میلیون مهاجر داریم که ۲ میلیونش زن هستن و هرکدوم ۶ ت ۸ بچه میارن
الانم مناطق حاشیه شیراز و قم و تهران و ورامین و شهریار و سمنان و زاهدان و کرمان و یزد کاملا دست افاغه افتاده
چه ربطی به این خبر داشت...!
التماس تفکر
به بهانه مراسم ۲۸ صفر و موکب ها حداقل ۲ میلیون افغانی و پاکستانی از مرز وارد کشور میشن و دیگه برنمیگردن