به نقل از ورایتی، جمهوری چک فیلم «برادران» ساخته توماش ماشین را برای رقابت در بخش فیلم بلند بینالمللی اسکار ارسال کرد.
در خلاصه فیلم آمده: این درام یکی از بزرگترین داستانهای جنگ سرد را روایت میکند – داستان برادران ماشین (کتیراد و جوزف) که تصمیم گرفتند چکسلواکی کمونیستی را اسلحه در دست ترک کنند.
ماریک اپستاین فیلمنامه این فیلم را نوشته است و اسکار هس، یان ندبال، آدام ارنست، ماتیاش رزنیک، آنتونین ماشک و متج هادک بازیگران آن هستند.
این فیلم ۲۶ اکتبر در هفتادمین سالگرد فرار برادران ماشین، در جمهوری چک به نمایش در خواهد آمد.
به گزارش اسکرین، عراق هم «باغهای معلق» ساخته احمد یاسین الدراجی را به عنوان نماینده خود برای اسکار معرفی کرد. این فیلم که اولین فیلم این کارگردان است درباره پسر جوانی است که یک عروسک دور انداخته شده را در زبالهدانی محل زندگی خود کشف میکند.
«باغهای معلق» که به عنوان اولین فیلم عراقی در بخش افقهای جشنواره ونیز به نمایش درآمد و پس از آن برنده بهترین فیلم جشنواره دریای سرخ شد، محصول مشترک عراق، فلسطین، مصر، بریتانیا و عربستان سعودی است. عراق تاکنون ۱۱ بار در رقابت اسکار بینالمللی شرکت کرده، اما هیچ بار نامزدی اسکار را به دست نیاورده است.
همه کشورها تا ساعت ۵ بعدازظهر دوشنبه ۲ اکتبر فرصت دارند تا فیلم مورد نظر خود را برای شرکت در رقابت بینالمللی به آکادمی علوم و هنرهای تصاویری معرفی کنند. فهرست نهایی متشکل از ۱۵ فیلم ۲۱ دسامبر منتشر میشود و نامزدهای نهایی ۲۳ ژانویه ۲۰۲۴ معرفی خواهند شد. نود و ششمین دوره جوایز اسکار ۱۰ مارس ۲۰۲۴ برگزار میشود.
تاکنون تکلیف ۳۴ کشور برای این رقابتها روشن شده و ایسلند، اندونزی، ارمنستان و یمن از دیگر کشورهایی هستند که به تازگی نامزدهای خود را معرفی کردند. از قاره آمریکا تاکنون تکلیف کلمبیا، کانادا، پرو، شیلی و اوروگوئه روشن شده و از قاره آسیا نمایندگان ترکیه، یمن، بوتان، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، رژیم صهیونیستی، تاجیکستان و قرقیزستان انتخاب شدهاند.
ایسلند، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، کرواسی، استونی، آلمان، مجارستان، لیتوانی، هلند، رومانی، اسلوونی و سوییس هم از جمله کشورهای اروپایی هستند که نمایندگان خود را انتخاب کردهاند. استرالیا و تونس نیز فیلم منتخب خود را به اسکار فرستادهاند.
رقابت ۲۰۲۳ شاهد شرکت ۹۲ فیلم بود که ۵ فیلمی که نامزدی را کسب کردند «آرژانتین، ۱۹۸۵» از آرژانتین، «نزدیک» بلژیک؛ «EO» لهستان، «دختر ساکت» از ایرلند و برنده نهایی «در جبهه غرب خبری نیست» از آلمان بود.