رئیس جدید دفتر نمایندگی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در ایران با رئیس سازمان ملی مهاجرت دیدار و گفت‌وگو کرد. 

یومیکو ایشیکاوا تاکاشیما رئیس جدید دفتر نمایندگی کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه با حضور در سازمان ملی مهاجرت با عبدالله مبینی رئیس این سازمان دیدار و گفت‌وگو کرد. 

سازمان ملی مهاجرت گامی جدید برای مدیریت اتباع

مبینی در این دیدار که به مناسبت انتصاب یومیکو ایشیکاوا تاکاشیما برگزار شد مباحثی در خصوص دلایل تشکیل سازمان ملی مهاجرت و رویکرد جدید آن در حوزه مدیریت مهاجرین و همچنین نحوه تعامل با سازمان‌های بین‌المللی فعال در حوزه پناهندگان و اتباع خارجی مطرح کرد.

کمک توسعه ای کمیساریا انتظار جمهوری اسلامی است

رئیس سازمان ملی مهاجرت ایران با تاکید بر انتظارات جمهوری اسلامی ایران از کمیساریا برای همکاری با این سازمان و حمایت بیشتر از اتباع خارجی، تغییر مسیر کمک‌های بین‌المللی به سمت کمک‌های توسعه‌ای را از جمله ملاحظات ضروری جمهوری اسلامی ایران در میزبانی از پناهندگان برشمرد.

مبینی اظهار کرد: کمک‌های بشردوستانه می‌بایست در راستای نیازهای جمهوری اسلامی ایران و پناهندگان همچون حمایت از طرح‌های عمرانی و زیرساختی در حوزه‌هایی همچون آموزش، بهداشت، درمان و معیشت تعریف شود.

برخورد دوگانه نهادهای بین‌المللی در زمینه میزبانی اتباع

وی به سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در قبال اتباع خارجی اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه شاهدیم که کمیساریا و سازمان‌های بین‌المللی در برخورد با ایران و سایر کشورها در زمینه میزبانی از اتباع و پناهندگان نگاهی تبعیض آمیز و دوگانه اعمال می‌کنند.

رئیس سازمان ملی مهاجرت ایران، تخصیص کمک‌های مالی ناچیز سازمان‌های بین‌المللی به ویژه کمیساریای عالی پناهندگان به جمهوری اسلامی ایران را نتیجه این نگاه تبعیض‌آمیز برشمرد.

وی تاکید کرد: در صورت استمرار بی تفاوتی جامعه بین‌الملل به هزینه‌های تمشیت امور آوارگان و مهاجران، دست جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این بی تفاوتی باز خواهد بود.

مبینی با تاکید بر ضرورت تخصیص اعتبارات بیشتر در سال ۲۰۲۴ میلادی از سوی کمیساریا به جمهوری اسلامی ایران، همچنین از رئیس جدید الانتصاب این دفتر نمایندگی خواست تا مشکلات مربوط به اتباع خارجی و جامعه میزبان را در مجامع بین المللی به نحوی شایسته و واقع گرایانه منعکس کند.

در این دیدار همچنین به برخی خدمات ارائه شده به جمعیت پناهنده ساکن در کشور از جمله طرح هوشمند سازی مدیریت اتباع و مهاجرین خارجی نیز اشاره شد.

هدفمند بودن اقدامات دفتر نمایندگی کمیساریا در جمهوری اسلامی ایران با ترسیم نتایج ملموس و مشخص برای جامعه میزبان از دیگر موضوعات مورد تاکید رئیس سازمان ملی مهاجرت بود.

افزایش کمک‌های بین‌المللی در سال ۲۰۲۴ میلادی، تسهیل و تسریع در امور مرتبط با اسکان مجدد پناهندگان، تلاش مضاعف برای تسهیل بازگشت داوطلبانه پناهندگان و آوارگان افغانستانی به کشور خودشان، مشارکت جدی و اقدام عملی کمیساریا در حمایت از جمهوری اسلامی ایران و توجه جدی‌تر به بحران پناهندگان و آوارگان افغانستانی از جمله ملاحظات مورد تاکید جمهوری اسلامی ایران از کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد بود.

تقدیر مقام کمیساریای عالی پناهندگان از سخاوت جمهوری اسلامی ایران

یومیکو ایشیکاوا تاکاشیما در این دیدار، از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران در میزبانی سخاوتمندانه از پناهندگان و ارائه خدمات به آنان در حوزه‌هایی همچون آموزش، بهداشت و درمان تقدیر کرد.

 وی با ابراز مراتب خرسندی از تشکیل سازمان ملی مهاجرت، برگزاری جلسات مستمر با رئیس سازمان ملی مهاجرت در فواصل دو هفته یکبار، همچنین تشکیل جلسات تخصصی در سطح مدیر کل امور بین‌الملل سازمان و کارشناسان این اداره کل را گامی موثر در مدیریت مشترک جمعیت پناهنده ساکن در جمهوری اسلامی ایران برشمرد. 

تاکاشیما به اولویت‌های کمیساریا در حمایت از پناهندگان در حوزه‌های آموزش، بهداشت ،درمان و معیشت هم اشاره داشت.

وی تداوم طرح اسکان مجدد پناهندگان در سال ۲۰۲۴ میلادی را از جمله اهداف بنیادین این دفتر برشمرد و افزود: بازدید مشترک از استان‌های میزبان جمعیت پناهنده می تواند در شناسایی نیازهای اساسی جوامع محلی میزبان کمک شایانی کند.

رئیس دفتر نمایندگی کمیساریای عالی پناهندگان از ایران برای حضور در اجلاس سالانه کمیته اجرایی کمیساریا موسوم به اکسکام در مهرماه و همچنین مجمع جهانی پناهندگان در آذرماه سالجاری در شهر ژنو دعوت کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۲۳ شهريور ۱۴۰۲
سلام چرا امسال از اتباع غیر از هزینه کمک به مدرسه هر نفر ۹۰۰هزارتومان شهریه می‌گیرد. بخدا ما مسلمانیم کافر نیستیم با این وضع تورم از کجا بیاریم رحم کنید .بخدا این هم فشار به اتباع بیگانه درست نیست.چرا بی حساب کتاب میزارید میان تا همه دچار مشکل میشن .آخه این کار درست نیست کشورهای غربی به مهاجر بها میدن به عنوان فرصت استفاده میکنن ولی اینجا به عنوان تهدید وهر روز تحت فشار گذاشتن اتباع بدبخت وبیچاره که به شما پناه آورده آقای مسؤلین رسیدگی کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۲۴ شهريور ۱۴۰۲
تابحال از افغانی ها فقط ضدیت با ایران و ایرانی و غر زدن دیدیم.
تابحال ندیدم افغانی از ایران تشکر کرده باشه بخاطر چهل سال استفاده از منابع ما، تحمل هم حدی داره.
آخرین اخبار