این طرح با وجود اینکه از سالها قبل طراحی شده بود، اکنون به طرحی شکست خورده و بدون نتیجه تبدیل شده است.
کارشناسان اداره حفاظت از محیط زیست میگویند: تا زمانی که زمینه و بسترسازیهای لازم و کافی در این زمینه فراهم نشود، اجرای این طرح محقق نخواهد شد و در این مسیر به همکاری همه قشرهای جامعه در خصوص مدیریت پسماند و فرهنگ سازی توسط رسانهها نیاز است.
مدیریت پسماند سه ضلع دارد: ضلع اول آن شهرداری است و ضلع دوم مردم هستند که باید همکاری این ۲ مجموعه به حد عالی برسد و ضلع سوم نیز سازمان حفاظت محیط زیست و بقیه دستگاههای همکار به عنوان دستگاه ناظر هستند که باید پیگیریهای لازم را مقرر کنند.
در کلانشهر ۱.۸ میلیون نفری تبریز روزانه حدود یکهزار تن زباله تولید و سالانه بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان برای جمع آوری و دفن زباله این شهر هزینه میشود.
هیئت وزیران در ۱۰ مرداد ۱۳۸۴ (۱۸ سال پیش) آیین نامهای را برای اجرای قانون مدیریت پسماندها تصویب کرده بودند که بر اساس ماده ۴ آن شهرداریها باید پسماندهای عادی را به صورت تفکیک شده از شهروندان تحویل گرفته و جمع آوری کنند، اما متاسفانه تاکنون اقدام جامع و کاملی در شهرها برای اجرای این قانون صورت نگرفته و روز به روز به تعداد زباله گردها افزوده میشود و در این سالها فعالیتها در حد آموزش تفکیک زباله از مبدا در مدارس یا استقرار کیوسکهایی برای دریافت زبالههای خشک شهروندان بوده است.