محمدمهدی فداکار ظهر امروز ۲۸ شهریور ماه در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کرمان از صنایع و معادن خواست، ضمن اقدامات خود حفاظتی، تجهیزات و امکانات و ماشینآلات مورد نیاز را در اختیار دستگاهها و شهرستانها قرار دهند.
استاندار کرمان، ارزیابی هواشناسی و هشدارباش به مردم نسبت به بارندگیها و مسیلها را تاکید و عنوان کرد: اداره کل هواشناسی، تغییرات آب و هوایی را بهروز و دقیق در بازههای زمانی کوتاه مدت اعلام و اطلاعرسانی مداوم داشته باشد.
فداکار افزود: فرمانداران، شهرداران، دهیاران و راهداری، بازبینی از مسیلها و دهانه پلها و رودخانههای فصلی و مناطق اطراف داشته باشند که به دلیل انسداد و یا رهاسازی تاسیسات و فعالیتهای عمرانی، با خطر سیلاب و خسارت به مزارع و منازل روبهرو نشویم.
استاندار کرمان به خسارتهای ناشی از سیلاب گذشته در جیرفت اشاره داشت و گفت: دستگاهها، شرکتها و پیمانکاران از جمعآوری تاسیسات رها شده در مسیر رودخانهها و دهانه پلها مطمئن شوند؛ اگر خسارتی به علت کوتاهی به استان وارد شود، افرادی که مقصر هستند باید پاسخگو باشند.
او ابراز داشت: حواشی خدمات زیربنایی روستا، تیرهای برق و قنوات با امکانات لازم، حفاظت شود و سیل بندها نیز مورد بررسی مجدد قرار گیرند.
سیدمصطفی آیتاللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان نیز گفت: با نزدیک شدن فصل پاییز، پیشبینیها برای بازگشایی مسیر رودخانهها و دهانه پلها صورت گیرد.
او افزود: اعتبار باقیمانده از پارسال توزیع و کار در نقاط حساس انجام شد و بخش عمدهای از نگرانی تا حد زیادی رفع شده است.
حمیدرضا سالخورده مدیرکل مدیریت بحران کرمان نیز گزارشی از اقدمات ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ارائه داد و شناسایی، ایمنسازی روستاهای در معرض خطر سوانح طبیعی، پیگیری برقراری ارتباطات پایدار در مناطق روستایی، تکمیل و ایجاد سیلبندها در رودبار جنوب، قلعهگنج، فاریاب، ریگان، کهنوج، کوهبنان، زرند و جیرفت را لازم دانست.
او افزود: پیگیری راهکار عملی برای حمل اجساد حوادث جادهای، پیگیری در راستای پیشگیری و مقابله با خطرات سیلاب و رعایت حق آبههای زیست محیطی در زیر سطح سدها نیز مورد تاکید است.
محسن عراقیزاده مدیرکل هواشناسی استان کرمان، میانگین بارندگی امسال استان را ۸۵ میلیمتر اعلام کرد و افزود: ۳۷ درصد کاهش بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت گذشته داریم و استان کرمان تاکنون ۶۲ درصد بارندگی یک سال آبی خود را دریافت کرده است.
او با بیان اینکه ۹۹.۵ درصد مساحت استان کرمان تحت تاثیر خشکسالیهای خفیف تا بسیار شدید است، افزود: تغییرات شاخص خشکسالی از سال ۸۱ روند منفی داشته است و سال به سال بیشتر میشود.
عراقیزاده ابراز داشت: طبق پیشبینی فصلی، میانگین بارش سه ماهه استان در محدوده نرمال است و گزارش بارها به بیش از نرمال در بخشهای شمالی و غربی کشور است.