کنشگران سیاسی معتقدند با افزایش تعداد و تنوع داوطلبان نمایندگی مجلس، مشارکت سیاسی مردم هم افزایش می‌یابد.

 انتخابات رویداد بزرگی ست که یازدهم اسفند امسال برگزار می‌شود و سرنوشت دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در آن تعیین خواهد شد.

هنوز ترکیب داوطلبان مشخص نشده است، اما گمانه زنی‌های سیاسی شناخته شده کشور شده است. طیف اصلاح طلب معتقدند اگر قرار بر حضور حداکثری باشد باید شرایط هم به سمت و سوی حضور همه سلایق وجود داشته باشد. در مقابل طیف اصولگرا معتقدند تایید و رد صلاحیت نباید حربه و ابزار دست باشد و باید بر مشارکت و به دست آوردن اقتدار سیاسی تمرکز داشته باشیم.

ویژگی‌ها و راهکار‌های رقابت سالم و افزایش مشارکت سیاسی مردم با حضور کارشناسان و فعالان سیاسی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری بررسی شد.

عباس نیکویه گفت: حضور مردم در انتخابات حکایت از آگاهی ملی و سیاسی آن‌ها دارد و نسبت به موثر بودنشان در سرنوشت خودشان مطمئن هستند.

این کنشگر سیاسی تصریح کرد: رای مردم نشانگر تاثیر متقابل در سرنوشت جامعه است.

علی فضلی کنشگر سیاسی نیز گفت: استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ۳ شعار اصلی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ بود و در کتاب جمهوری اسلامی شهید مطهری شکل و ماهیت آن را برشمرده است یعنی وحدت در عین کثرت نیرو‌های مختلفی در حاکمیت حضور دارند و دیگاه‌های مختلف در آن حضور دارند، اما تماماً در راستای حرکت به جلو تلاش می‌کنند.

وی تصریح کرد: دو بعد سعادتمندی که بعد اول آن رفاه و بعد دیگر رضایت است که مردم باید رضایت را احساس کنند. مردمسالاری در کشور‌های مختلف با مشارکت و رقابت سیاسی سنجیده می‌شود.

نیکویه گفت: رضایتمندی در گرو آراء مردم است و انتخاب مجلس توانمند زمینه ساز وجود و شکل گیری دولت مناسب خواهد بود.

وحدت گفتمانی و فعالیت احزاب از مولفه‌های یک رقابت سالم انتخاباتی است و در کشور‌های مختلف احزاب از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند البته متاسفانه حزب به عنوان یک چیز منفی مطرح میشود.

نیکویه در ادامه در خصوص افزایش مشارکت گفت: برای افزایش مشارکت باید سراغ مردم برویم و اگر مردم به انتخاب خود و پروسه برگزاری انتخابات اعتماد داشته باشند افزایش مشارکت خواهیم داشت.

وی عمل به وعده‌های پیش از انتخابات را در افزایش مشارکت بسیار موثر دانست و همچنین اطمینان از جایگاه انتخابی را در افزایش مشارکت موثر دانست.

این کنشگر سیاسی اثرگذاری رای را در افزایش حضور و مشارکت بسیار مهم و موثر عنوان کرد.

فضلی هم خودباوری را محور افقی و دگر باوری را محور عمودی مشارکت دانست و اعتماد مردم به حاکمیت و باور خود را از دیگر فاکتور‌های افزایش مشارکت دانست.

وی تبعیت سیاسی را از دیگر موارد در امر انتخابات دانست.

نیکویه گفت: در تمام کشور‌های دنیا فیلتر‌هایی برای کاندیدا شدن وجود دارد و در کشور ما نیز این شرایط وجود دارد که شورای نگهبان اساس آن است.

فضلی تصریح کرد: طبق آمار‌های ارائه شده تعداد داوطلبان هر دوره نسبت به دوره قبل افزایش پیدا میکند.

وی بیان کرد باید ببینیم نگاه داوطلبان به مجلس چگونه است و با در نظر گرفتن نگاه آن‌ها باید به بررسی آن بپردازیم.

نیکویه گفت: به منظور افزایش دانش سیاسی به تحلیل رفتار سیاسیون و همچنین برنامه ریزی‌های عنوان شده رسانه‌ها از جمله صدا و سیما را باید بررسی کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار