داریوش فرمانی مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه در تشریح عملکرد اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه در ایام اربعین، گفت : این عملکرد با توجه به رشد بینظیر کمی و کیفی با اربعین سالهای گذشته قابل قیاس نیست.
وی گفت: ایام اربعین در سطح استان در یازده نقطه نمایشگاههای صنایعدستی و سوغات برپا شد که در مجموع شامل ۱۷۰ غرفه عرضه محصولات صنایعدستی و سوغات خاص کرمانشاه بود.
مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه با اشاره به اینکه سال گذشته تعداد غرفههای برپا شده در سطح استان کمتر از ۵۰ غرفه بود، تصریح کرد: امسال به لحاظ کمی و کیفی افزایش بیش از ۳۰۰ درصدی تعداد غرفهها را شاهد بودهایم و بالغ بر ۸۵ میلیارد ریال سوغات و محصولات صنایعدستی استان در این نمایشگاهها به فروش رسید.
وی ادامه داد: در این ایام پنج سیاهچادر عرضه غذاهای بومی و محلی نیز در طول مسیر کرمانشاه خسروی در محل نمایشگاههای صنایعدستی برپا شد.
مدیرکل میراثفرهنگی کرمانشاه به نظارت بر سرویسهای بهداشتی مسیر تردد زوار در سطح استان به عنوان یکی از ماموریتهای ویژه وزارتخانه در ایام اربعین اشاره کرد و گفت: در یک ماه گذشته ۱۵ تیم نظارتی در سطح استان بیش از پنج هزار مورد بازدید از تاسیسات گردشگری و سرویسهای بهداشتی استان کرمانشاه انجام دادند که در نوع خود اتفاق بسیار بزرگی است.
وی افزود: ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای مرمت و ساماندهی و جبران کمی و کاستی سرویسهای بهداشتی در مسیرهای اصلی استان به سمت مرز خسروی اختصاص و هزینه شده است که رضایتمندی حداکثری زوار اربعین را به دنبال داشته است.
فرمانی با بیان اینکه در سطح استان ۱۸۴۷ چشمه سرویس بهداشتی فعال در قالب ۲۸۰ واحد به مسافران خدمات ارائه میکنند، گفت: در بازه زمانی یک ماهه ۲۰ مرداد تا ۲۰ شهریور ۵۱۳۸ مورد بازدید نظارتی از تاسیسات گردشگری و سرویسهای بهداشتی سطح استان انجام شده است.
وی تصریح کرد: ۳۲۰ واحد تاسیسات گردشگری استان از جمله اقامتی، پذیرایی و دفاتر خدمات مسافرتی در این ایام آماده خدماتدهی به مسافران مراسم باشکوه اربعین بودند، کار نظارت بر خدماتدهی مناسب آنها نیز بخشی از مسئولیت این ادارهکل بوده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کرمانشاه افزود: در این ایام با توجه به اقداماتی که برای معرفی استان با استفاده از نصب بنر و استفاده از فضای مجازی صورت گرفته است، شاهد رشد ۱۶ درصدی بازدید از محوطههای گردشگری استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودهایم.
وی تصریح کرد: این آمار مربوط به مجموعههای طاقبستان، بیستون، معبد آناهیتا و تکایای معاون الملک و بیگلربیگی است که بر اساس آمار بلیط فروشی انجام شده است.
فرمانی گفت: در بازه زمانی اول تا ۲۵ شهریور امسال نزدیک به ۷۶ هزار نفر از این مجموعهها بازدید کردند که در سال گذشته این عدد ۶۳ هزار نفر بوده است.
مدیرکل میراثفرهنگی کرمانشاه در ادامه گفت: برای رفاه حال زوار اربعین با هماهنگی وزارتخانه پویش هر خانه یک موکب در استان راهاندازی شد که با همکاری سامانه زائریار و معرفی دو شماره تماس خانههای مردمی برای اسکان زوار ساماندهی شد.
وی افزود: در این پویش که نشات گرفته از فرهنگ کهن مردم کرمانشاه برای پذیرایی از زائران عتبات عالیات است، کسانی که تمایل داشتند در منزل خود پذیرای مسافران اربعین باشند، با هماهنگی سامانه زائریار و ادارهکل میراثفرهنگی به آنها مسافر برای اسکان معرفی میشد.
فرمانی با بیان اینکه پویش هرخانه یک موکب برای دومین سال متوالی در کرمانشاه راهاندازی شد، گفت: امسال مردم مهمان نواز کرمانشاه استقبال ویژهای از این طرح کردند و نزدیک به هزار خانواده پذیرای مسافران اربعین حسینی بودند.
وی در بخش پایانی سخنان خود به مسئله استفاده از ظرفیت اربعین برای معرفی استان اشاره کرد و گفت: به همین منظور بنرهایی با شعار «حلاوت زیارت اربعین، خاطره شیرین کرمانشاه» در شهرهای قرار گرفته در مسیر کنگاور تا خسروی نصب شد که گردشگران در کنار زیارت عتبات عالیات از جاذبههای گردشگری استان کرمانشاه نیز بازدید کنند.
مدیرکل میراثفرهنگی کرمانشاه با بیان اینکه این اقدام با هدف معرفی جاذبههای استان و تشویق مسافران برای بازدید از جاذبهها و استراحت در طول مسیر که منجر به رفع خستگی و کاهش حوادث جادهای شود، انجام شده است.
وی افزود: در فضای مجازی نیز جاذبههای گردشگری استان به تناوب برای مسافران معرفی شده است.