حجت الله فرزانیُ کارشناس اقتصادی گفت: عملکرد موفق بانک مرکزی در مدیریت ارز اربعین سبب شد تا تقاضای کاذب برای ارزهای دیگر ایجاد نشود و این عملکرد شفاف بود.
این کارشناس اقتصادی گفت: تجربه مشابه از این اقدام در خصوص ارزهای مسافرتی برای مدیریت بازار میتواند مورد استفاده قرار گیرد و مهمترین مزیت پرداخت ارزهای هر کشور برای مسافران آن میتواند این باشد که دیگر نیاز نیست از ارزهای جهانروا استفاده کرد و از این بُعد نیازها بر روی منابع دلاری و یورویی کاهش پیدا میکند که خود این اثر مثبت خواهد داشت.
فرزانی بیان کرد: در کشور ما روسیه، ترکیه، عراق، عربستان، چین، سوریه و... بیشتر مقاصد مسافرتی هستند که هنگام سفر به این کشورها میتوان ارزهای خود آنها را به مسافران فروخت البته که وجود تنوع ارزی در بانک مرکزی و فراهم بودن این ارزها به هنگام عملیاتی شدن طرح بسیار مهم است. در کل دلارزدایی، تقویت پولهای ملی، مدیریت بازار ارز و کنترل تقاضای کاذب بر بازارهای ارزی از جمله مزیتهای پرداخت ارزهای هر کشور به مسافران آن خواهد بود.
پیش از این رئیسکل بانک مرکزی جایگزینی عرضه و تحویل دینار به زائران اربعین حسینی را که برای نخستینبار با موفقیت انجام گرفت تجربه عملی «حذف دلار از مبادلات غیرتجاری و سیاحتی» اعلام کرد و گفته بود: تعمیم تجربه رضایتبخش اربعین حسینی به سایر کشورهای منطقه در حال بررسی کارشناسی و برنامه ریزی عملیاتی است و به امید خدا بزودی شاهد اجرای آن خواهیم بود.