میثم قهرمانی روز سه شنبه در بازدید بازرسان روابط کار به همراه مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی از روند عملیات اجرایی ایستگاه میدان شهدای خط سه قطار شهری مشهد گفت: عملیات اجرای این خط که از سال ۱۳۹۵ آغاز شده است، از شهرک ابوذر مشهد آغاز و پس از عبور از میدان شهدا و حرم مطهر به بلوار مجیدیه متصل میشود.
وی اظهار داشت: هزار و ۳۲۵ نیروی پیمانکار و سازمانی در اجرای پروژه خط سه قطار شهری مشهد فعالیت دارند که در نیمه نخست امسال ۱۰ هزار و ۴۴۱ نفر- ساعت آموزشهای مربوط به حوزه ایمنی، سلامت و محیط زیست را فرا گرفتهاند.
قائم مقام مدیر عامل شرکت ساخت قطار شهری مشهد شمار نفرات کادر کارشناسی حوزه HSSE (ایمنی، حفاظت و محیط زیست) در پروژه خط سه قطار شهری مشهد را نیز ۳۵ نفر اعلام و بیان کرد: خط سه قطار شهری مشهد ۲۸.۵ کیلومتر طول دارد و کل ایستگاههای آن ۲۴ مورد است که طولانیترین و عمیقترین پروژه قطار شهری مشهد محسوب میشود.
وی میزان پیشرفت اجرایی پروژه خط سه قطار شهری مشهد را ۷۷ درصد ذکر کرد و افزود: احداث ۲۸.۵ کیلومتر تونل در خط سه قطار شهری مشهد ۹ متر قطر دارد که تاکنون ۱۸.۵ کیلومتر حفاری در آن انجام گرفته است.
قهرمانی با اشاره به خط ۲ قطار شهری مشهد که در حال بهره برداری است، بیان داشت: طول مسیر این خط ۱۴.۵ کیلومتر و تعداد ایستگاههای آن ۱۳ مورد است که ایستگاه سلامت آن در حال ساخت بوده و قرار است این خط تا ۶ کیلومتر دیگر نیز امتداد داشته باشد.
وی گفت: خط چهار قطار شهری مشهد نیز از شهرک شهید رجائی مشهد آغاز و به منطقه خواجه ربیع وصل میشود که ۱۹.۵ کیلومتر طول و ۱۵ ایستگاه دارد و اکنون میزان پیشرفت اجرایی آن ۲۵ درصد است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز در حاشیه این بازدید به خبرنگار ایرنا گفت: هدف از این بازدید عرض خدا قوت به کارگران مجموعه قطار شهری مشهد و آشنایی بازرسان کار با فرآیندهای انجام کار در تونلهای مربوط به قطار شهری بوده است.
محمد امین بابایی اظهار داشت: در این بازدید موارد ایمنی مربوط به محیط کارگری نیز در پروژه قطار شهری مشهد بررسی شد که خوشبختانه طی یکسال اخیر حادثه منجر به فوت کارگر یا نقص عضو آن به وقوع نپیوسته است.
خط یکم قطار شهری مشهد به طول ۱۹ کیلومتر از پایانه غدیر نخریسی تا وکیلآباد این شهر، اسفند ۱۳۸۹ به بهرهبرداری رسید و هماکنون روزانه به طور میانگین ۱۳۰ هزار نفر در این مسیر جا بهجا میشوند. مسیر توسعه ۴.۵ کیلومتری این خط نیز از ایستگاه غدیر تا فرودگاه مشهد در دهه فجر سال ۱۳۹۴ به بهره برداری رسید.
عملیات حفاری ۱۴.۵ کیلومتری خط دوم قطار شهری مشهد نیز از منطقه رضاشهر به سوی منطقه طبرسی شمالی پانزدهم بهمن ۱۳۹۴ به پایان رسید و اسفند سال ۱۳۹۵ مرحله نخست این خط به طول هشت کیلومتر بهرهبرداری شد.