داریوش گلعلیزاده رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عمده تکالیف ما تدوین آیین نامهها است. برخی از این آیین نامهها در جلسات مجلس تصویب شده است.یکی از آن ها تدوین پیش نویس استانداردهاست که تا به الان انجام شده است. پایه و اساس آیین نامه ها استاندارد داشتن تمام موارد است. یکی از این تکالیف ایجاد شبکه پایش صدا و امواج است. پایش امواج در سنوات گذشته سازمان ارتباطات در کلان شهر تهران ۷۰ ایستگاه و در شیراز هم ۱۸ ایستگاه راه اندازی کرده است.
او بیان کرد: ما درخواست داده بودیم که اعتباراتمان افزایش پیدا کند. اما به آن اندازهای که باید هنوز تامین نشده است. براساس ماده ۸ قانون هوای پاک و همچنین ماده ۱۰ ساماندهی سند خودرویی، در این قانون درج شده که شماره گذاری خودروهای داخل منوط به ارائه ۲۵ درصد تولید نسبت به گواهی اسقاط آن ها خواهد بود.
گل علیزاده تصریح کرد: این قانون اصلاحیه خورد که اگر گواهی اسقاط وجود نداشت، مورد استفاده قرار نگیرد و متوقف شوند. چنانچه گواهی اسقاط حدود ۱/۵ درصد از فروش خودروها به صندوق تغییر و توسعه وزارت صمت واریز شود. این پول صرف اعطای تسهیلات به حمل و نقل عمومی و موتور سیکلت میشود که اسقاط خودرو و موتور سیکلت فرسوده فورا ترفیع شود.
او گفت:نزدیک به ۳ همت پول در صندوق متمرکز شده است. یک برنامه مناسب هم وزارت صمت در نظر گرفته است. سازمان گسترش و نوسازی در حال فعالیت است تا روند کار بیشتر و بهتر پیش رود. زیرا بحث موتورسیکلتها، ناوگان حمل و نقل در سطح کلان شهرها نسبت به آلودگی به شدت مهم و تاثیر گذار هستند.برای قانون هوای پاک میزان ۸۴۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است. البته ما ظرفیتهای دیگری را داریم که ما را از لحاظ وابستگی به منابع دولت آسوده خاطر کرده است.
رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم تصریح کرد: پولی که به عنوان تعهدی برای اسقاط خودروها قرار داده ایم،اگر به موقع استفاده نشود مسئول مربوطه بازخواست می شود.اگر بودجه تامین شود کمپ اسقاط ما گردش پیدا میکند. نیروگاههای تجزیه پذیر وزارت نیرو یک برنامه ۳ سالهای را تعیین کرده است که ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه تجزیه پذیر اضافه می شود. در این بین بخش خصوصی هم میتواند ورود کند. ضمن این که ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع رقابت پذیر در خصوص صرفه جویی است.
او گفت:اگر اقدامی در زمینه صرفه جویی سوخت صورت بگیرد،پس از تایید و بررسی ماده ۱۲ وزارت نفت، میزان صرفه جویی شده در اختیار سازمان برنامه قرار می گیرد.در بحث ناترازی دوم سال بحث کمبود گاز و انرژی وجود دارد.۸۵۰ تا ۸۷۰ میلیون متر مکعب گازی که وارد شبکه داخلی میشود حدودا به ۵۵۰ میلیون متر مکعب یا ۶۶۰ میلیون متر مکعب گاز میرسد.
گل علیزاده بیان کرد: بخش اعظم ۷۰ درصد گاز طبیعی برای مکانهای خانگی و تجاری مصرف میشود.میزان سوخت مورد نیاز نیروگاههای حرارتی ما که سه دسته هستند اعم از حرارتی، گازی و سیکل ترکیبی حدود ۱۲۰ سال کمتر و بیشتر زمان بر هستند.میزان سوخت معادل آن حدود ۲۱۵ تا ۲۲۰ میلیون یا متر مکعب است .ما ۱۶ تا نیروگاه بخاری داریم که علاوه برگاز ،سوخت دوم آنها مازوت است. برخی دیگر علاوه بر گاز، سوختشان نفت و گازاست.
او تصریح کرد: میزان مصرف سوخت ۵۴ میلیون متر مکعب است.اگر ۲۰ درصد در بخش خانگی صرفه جویی کنیم؛ می توانیم در زمینه نیروگاهی و صنایع انرژی بهینه و صرفه جویی کنیم. برای تولید برق به سمت استفاده از سوخت میروند.البته ناگفته نماند نیروگاه بعثت درتهران و نیروگاه اصفهان از سوخت مازوت اسفاده نمیکنند.