رئیس مجلس گفت: برخی کشور‌های غربی تلاش می‌کنند سازمان ملل را به سازمان چند دولت خاص تبدیل کرده و با شعار حقوق بشر، جنایت علیه بشریت را توجیه کنند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در مجمع مجالس بریکس گفت: برخی کشور‌های غربی تلاش می‌کنند سازمان ملل را به سازمان چند دولت خاص تبدیل کرده و با شعار حقوق بشر، جنایت علیه بشریت را توجیه کنند.

وی افزود: جهان انتظار دارد که نظم جهانی در جهت رفاه ملت‌ها باشد، اما متاسفانه چنین وضعیتی وجود ندارد. نظم بین‌المللی نیازمند بازنگری عمیق است و بریکس مهمترین نماد برای عادلانه‌تر کردن این نظم در سراسر جهان است.

وی همچنین گفت: فهرست مشکلات طولانی و هراس‌آور است. جهان به سمت یک رکود اقتصادی حرکت می‌کند. بحران مواد غذایی در جهان روزانه تشدید شده است. فناوری گرچه به سرعت رشد می‌کند، اما هنوز با رفاه مردم جهان پیوند نخورده است و برای تهدید‌های اخلاقی و اقتصادی ناشی از رشد آن تدبیری اندیشیده نشده است.

قالیباف اظهار کرد: بی‌ثباتی سیاسی در اکثر کشور‌ها تشدید شده است و گرایش به افراطی‌گری در حال تقویت است. مناقشات مرزی با بحران‌هایی مانند بحران آب تلفیق شده و تروریسم امنیت بخش‌های مختلفی از جهان را به خطر انداخته است. جنگ‌ها آغاز می‌شود بدون آنکه دورنمایی برای پایان آن وجود داشته باشد. در حالی که برخی از قدرت‌های غربی سازمان ملل را به سازمان چند دولت خاص تبدیل کرده و با شعار حقوق بشر جنایت علیه بشر را توجیه می‌کنند نتیجه این وضعیت انباشت بی‌سابقه مشکلات جهانی و تشدید بحران‌های بین‌المللی است.

وی ادامه داد: همه جهان انتظار دارد نظم جهانی در خدمت رفاه ملت‌ها، کاهش مشکلات مشترک بین المللی، حمایت از محیط زیست، حل بحران آب، تامین غذای کافی برای همه مردم جهان، افزایش قدرت خرید مردم، استفاده اخلاقی و بهینه از فناوری، مبارزه با تروریسم و تقویت اصول اخلاقی قرار داشته باشد اما متاسفم که بگویم اکنون چنین وضعیتی وجود ندارد. نظم بین المللی نیازمند بازنگری عمیقی است و بریکس امروز مهم‌ترین نماد تلاش برای عادلانه‌تر و منصفانه‌تر کردن این نظم در سراسر جهان محسوب می‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: تمایل فزاینده کشور‌ها برای پیوستن به بریکس نشانه بسیار مهمی از علاقه آن‌ها به سرعت بخشیدن به تولد یک جهان جدید مبتنی بر چند جانبه‌گرایی عمیق و توجه به حوزه‌های اجتماعی است. به طور قطع برای رسیدن به اهدافمان نیازمند تغییر در برخی از حوزه‌ها هستیم که مهمترین آن‌ها حوزه اقتصاد است. زیرا ساخت کنونی اقتصاد جهانی تا حد زیادی در اختیار قدرت‌های غربی قرار دارد. برخی از کشور‌های غربی و در راس آن‌ها آمریکا در این باره کاملاً صریح بوده‌اند که مایلند زیرساخت اقتصاد جهانی را تبدیل به سلاحی علیه رقبای خود کنند. استفاده فزاینده از تحریم‌ها به عنوان یک سلاح علیه دیگر کشورها، اعتماد کشور‌ها به زیرساخت مالی جهان را مخدوش کرده است.

قالیباف تاکید کرد: اتصال به سیستم جهانی بانکی یک حق بین‌المللی است اما می‌بینیم که آمریکا و برخی از قدرت‌های دیگر نیاز سایر کشور‌ها به این زیرساخت را گروگان گرفته و و مانع از استفاده از آن برای تامین دارو و مواد غذایی می‌شوند. همین اتفاق برای نگهداری ذخایر ملی کشور‌ها رخ داده است. کشور‌ها ذخایر خود را به دلار نگه می‌دارند برای اینکه راحت‌تر و در مقیاس وسیع‌تر قادر به هزینه کرد آن باشد. اما اکنون وضعیت برعکس شده است و دولت آمریکا از وابستگی کشور‌های دیگر به دلار برای بلوکه کردن دارایی‌ها و محدود کردن معاملات آن‌ها استفاده می‌کند. در حوزه سیاسی و ژئوپلیتیکی نیز وضع بهتر از این نیست. جنگ اوکراین و تلاش برای بی‌ثباتی در کشور‌های مستقل دو نمونه است که می‌تواند وضعیت ناگوار سیاست بین‌المللی را به خوبی توضیح دهد. ما در جمهوری اسلامی ایران از ابتدا به صراحت اعلام کردیم که خواهان توقف فوری جنگ در اوکراین هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اما همزمان این موضوع را نیز با شفافیت اعلام کرده‌ایم که توسعه طلبی ناتو و آمریکا مهمترین عامل ایجادکننده این جنگ بوده است. هم اکنون آمریکا اصلی‌ترین کشوری است که عملاً با توقف جنگ در اوکراین مخالفت کرده است و همه فرمول‌های آتش بس و صلح را وتو می‌کند. همزمان می‌بینیم آمریکا در کشور‌هایی مانند ایران که در مقابل آن‌ها قادر به راه اندازی جنگ متعارف نیست از فرمول جنگ‌های ترکیبی استفاده می‌کند که هدف از آن ایجاد بی‌ثباتی داخلی و تولید فشار اقتصادی و با ترکیب حملات سایبری، عملیات‌های اطلاعاتی و فشار روانی رسانه‌ای با استفاده از فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار