شرکت گوگل ۲۵ سال پیش در چنین ایامی تاسیس شد و انقلابی در دنیای اینترنت و دانش دیجیتال ایجاد کرد و به یکی از بزرگترین غولهای فناوری و تأثیرگذارترین آنها بر کاربران تبدیل شد.
در ۲۷ سپتامبر ۱۹۹۸، لری پیج و سرگئی برین، گوگل را در گاراژ خانه برین در منلو پارک، کالیفرنیا تأسیس کردند. هنگامی که این دو نفر موتور جستوجو را برای اولین بار در سال ۱۹۹۵ راه اندازی کردند، Backrub و بعدا گوگل نامیده شد تا نشان دهنده مأموریت این شرکت باشد.
این ماموریت سازماندهی حجم گسترده اطلاعات موجود در وب، ایجاد سایتهای اطلاعات متنی و گرافیکی، نقشههای وب و برنامههای اداری، در دسترس قرار دادن Orkut که امکان ارتباط از طریق شبکه بین افراد و اشتراک گذاری فیلمها و نمایشهای ویدئویی را فراهم میکند، بود.
Google.com در ۱۵ سپتامبر ۱۹۹۷ ثبت شد؛ اما گوگل تا سپتامبر ۱۹۹۸ وبسایت خود را راه اندازی نکرد.
از زمانی که گوگل برند خود را در سال ۱۹۹۷ تغییر داد، این شرکت ۷ شکل مختلف از لوگوی خود را به نمایش گذاشته است و نام گوگل از تلفظ اشتباه رایج کلمه ریاضی googol گرفته شده است که به یک عدد یک و صد صفر جلوی آن اشاره دارد. اولین لوگوی گوگل یک متن آبی ساده بود.
در ۱۵ سپتامبر ۱۹۹۷، مالکیت Google.com ثبت شد و در ۴ سپتامبر ۱۹۹۸، این شرکت با نام Google به ثبت رسید و دفتر مرکزی خود را از شهر منلو پارک به شهر پالو آلتو منتقل کرد که در آن جا شاهد آغاز بسیاری از فنآوریهای برجسته دیگر بود.
در منطقه سیلیکونولی، شرکت گسترش یافت و از سال ۲۰۰۱ شروع به خرید چندین شرکت کوچک کرد. سپس در سال ۲۰۰۳ ساختمانهایی را در Mountain View اجاره کرد و دفتر مرکزی آن به نام Google Plex برگرفته از اصطلاح ورزشی Google Plex معرفی شد.
از زمان تأسیس شرکت تا به امروز، گوگل بیش از ۱۰۰ شرکت بزرگ را خریداری کرده است که اکثر آنها در ایالات متحده و منطقه خلیج سانفرانسیسکو واقع شده اند؛ از جمله آن خرید سایت ویدیویی YouTube در اواخر سال ۲۰۰۶ به مبلغ ۱.۶۵ میلیارد دلار بود.
گوگل ابزارها و خدمات نرم افزاری بسیاری را برای زمینههای تجاری و عمومی، از جمله برنامههای کاربردی وب، شبکههای ارتباطی تبلیغاتی و راه حلهای نرم افزاری برای شرکت ها، خدمات رایگان و با کاربری آسان خود مانند سرویس تبادل پیام ایمیل، Gmail, و برنامههای اداری، Office و شبکههای اجتماعی و اشتراک گذاری فیلم، RSS Reader، خدمات ترجمه، سرویس نقشه زمین و همچنین سیستم عامل اندروید آن ارائه کرده است.
شاید برجستهترین و معروفترین سرویس گوگل موتور جستوجوی آن در وب باشد که در سال ۲۰۰۷ از موتور یاهو پیشی گرفت و جایگاه اول را به عنوان پرکاربردترین موتور جستوجو به خود اختصاص داد و ۵۳.۶ درصد از بازار را در مقایسه با ۱۹.۹ درصد برای یاهو به خود اختصاص داد.
گوگل صاحب بزرگترین و معروفترین برنامه تبلیغاتی به نام AdSense است که از طریق آن به عنوان یک کارگزار برای مدیریت حرکت تبلیغات موسوم به CPC بین صاحبان تبلیغات و ناشران صاحب سایتها در ازای دریافت هزینههای مالی عمل میکند که برای سه طرف سود ساز است و این شرکت ۹۹ درصد از درآمد خود را از برنامههای تبلیغاتی خود درو میکند.
این شرکت به اهمیت گسترش آگاهی در مورد تغییرات اقلیمی، بهداشت و مبارزه با فقر در سراسر جهان اعتقاد دارد. در سال ۲۰۰۴، گوگل بخشی را با سرمایه اولیه یک میلیارد دلار با هدف ایجاد سود اختصاص یافته به خدمات اجتماعی تأسیس کرد.
گوگل برای بازسازی خود، در ۱۰ آگوست ۲۰۱۵ آلفابت را اعلام کرد که شامل گروهی از شرکتهای دیگر وابسته به آن میشود؛ به طوری که شرکت هلدینگ آلفابت در سال ۲۰۲۰ چهارمین شرکت بزرگ آمریکایی با ارزش بازار به یک تریلیون دلار رسید. به طوری که گوگل بر روی مدیریت سرویس ها، سایتها و محصولات معروفی مانند یوتیوب، گوگل مپ، مرورگر کروم و سیستم اندروید تمرکز کرد. در حالی که آلفابت بر مدیریت سایر پروژههای گوگل که تا حدودی از حوزه اینترنت دور هستند، تمرکز کرد.
گوگل در حال حاضر بیش از ۱۵۰ دفتر در بیش از ۶۰ کشور در سراسر جهان و بیش از ۱۳۵۰۰۰ کارمند دارد و ارزش بازار آن بیش از ۱.۶ تریلیون دلار است.
گوگل و هوش مصنوعی
ساندار پیچای، مدیرعامل فعلی گوگل در رابطه با هوش مصنوعی و نقش گوگل در این زمینه مهم، گفت که این شرکت پس از گذشت بیش از دو دهه، در حال آماده شدن برای ایجاد تحول عظیم دیگری در فناوری است. تحولی که از تغییر رایانه رومیزی به موبایل و شاید از خود اینترنت بزرگتر باشد. در واقع یک عملیات به روز رسانی اساسی برای فناوری و ایجاد شتاب باورنکردنی در خلاقیت انسان خواهد بود.
منبع: ۲۴.ae