گندمکاران چشم‌انتظار اعلام رسمی نرخ خرید تضمینی هستند

دست‌اندرکاران بخش کشاورزی می‌گویند که با گذشت ۷ روز از آغاز سال زراعی جدید، نرخ خرید تضمینی گندم اعلام رسمی نشده است که بی توجهی به اجرای این قانون مشکلات متعددی را به همراه دارد.

 براساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، نرخ ۳۲ قلم محصول مشمول قیمت‌گذاری تا پایان تیرماه باید اعلام شود که با گذشت بیش از ۲ ماه از مهلت قانونی و آغاز سال زراعی خبری از اعلام رسمی قیمت توسط رئیس شورای قیمت گذاری نیست که این امر مورد انتقاد گندمکاران قرار گرفته است.

با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر ارتقای امنیت غذایی و خودکفایی محصولات اساسی و شعار معاونت امور زراعت مبنی بر خودکفایی گندم در سال آینده انتظار می رفت که سیاست های حمایتی از گندمکاران صورت می گرفت چراکه رشد ۴۴ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به سال قبل نشان داد که پتانسیل خودکفایی در کشور وجود دارد.

بنابر اذعان مسئولان اتحادیه و تشکل های تولیدی نیاز است که امسال حداکثر ۲ میلیون تن گندم برای نیاز صنف و صنعت وارد شود که در نهایت کاهش واردات نسبت به مدت مشابه سال قبل بیانگر ۴ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی است.

یکی از مسائل مهم در خودکفایی گندم پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران است که در این ارتباط وزیر جهاد کشاورزی در ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ اعلام کرد که پول گندمکاران تا آخر شهریور تسویه کامل خواهد شد و آقای رئیس جمهور در ۲۲ مرداد تاکید کرد که مطالبات گندمکاران هرچه زودتر پرداخت شود، این درحالی است که به رغم وعده های مکرر مسئولان و آغاز سال زراعی جدید، پرداخت مطالبات به پایان مهرماه موکول شده است که در آن مقطع کشت گندم باید به طور کامل در تمامی استان ها انجام شده باشد.

روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که کشاورزان با حرکت جهادی گام مهمی در خودکفایی محصول اساسی گندم و امنیت کشور برداشتند که براین اساس با تدابیر اتخاذ شده منابع لازم با روش‌های غیرتورمی در حال تأمین است و حداکثر تا پایان مهرماه باقیمانده طلب کشاورزان پرداخت خواهد شد.

کشاورزان امسال در بدترین شرایط آب و هوایی و وضعیت اقتصادی این افتخار ملی را خلق کردند که برای استمرار پایداری تولید، اعمال سیاست های حمایتی تنها راهکار است.

تاخیر در کشت عامل اصلی کاهش عملکرد تولید گندم

آقای علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به اتمام برداشت گندم و آغاز سال زراعی، از منظر فنی و علمی هر روز تاخیر در کشت، از عملکرد تولید می کاهد.

به گفته او، با توجه به آغاز سال زراعی در مناطق سردسیر و تاخیر در پرداخت مطالبات، از یک طرف کشاورزان به بانک بدهکار هستند و جریمه تاخیر ۶ درصد به بانک می دهند و از طرف دیگر نقدینگی مورد نیاز برای خرید نهاده و آماده سازی بستر ندارند.

ایمانی ادامه داد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و شعار معاونت زراعت مبنی بر‌تحقق خودکفایی در سال زراعی آینده، تاخیر در کشت منجر به کاهش عملکرد تولید، خسارت به درآمد کشاورزان و در نهایت شکست سیاست خودکفایی می شود.

مدیر عامل بنیاد ملی گندمکاران افزود: اگر مسئولان بدنبال تحقق سیاست خودکفایی گندم هستند،  باید نقدینگی لازم برای تامین نهاده، ادوات و آماده سازی بستر فراهم کنند، این درحالی است که برای پرداخت مطالبات کشاورزان هم امروز و فردا می کنند و به رغم گذشت ۶ ماه از فصل برداشت، هنوز کشاورزان طلبکار هستند.

به گفته او، تاخیر در پرداخت مطالبات، کشاورزان را نسبت وعده های دولت بی اعتماد کرده است که تمامی این عوامل در نهایت خودکفایی را تحت تاثیر قرار می دهد و به تولید ملی آسیب می زند.

ایمانی اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی، پرداخت مطالبات در زمان مقرر و تامین نهاده های کشاورزی را لازمه خودکفایی گندم اعلام کرد و گفت: تاخیر در اجرای قانون خرید تضمینی و تبعیض در اجرای قانون مشکلات متعددی به همراه دارد و حال کشاورز نسبت به وعده اخیر رئیس سازمان برنامه مبنی بر پرداخت مطالبات در پایان ماه بی اعتماد است.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران حمایت از تولیدکننده را راهکار خودکفایی دانست و گفت: علی رغم آنکه تا پایان مهر کشاورزان در تمامی مناطق باید کشت گندم را انجام دهند، پرداخت مطالبات در آن مقطع نتیجه ای ندارد.

ایمانی حمایت از تولیدکننده را راهکار خودکفایی دانست و گفت: علی رغم آنکه تا پایان مهر کشاورزان در تمامی مناطق باید کشت گندم را انجام دهند، پرداخت مطالبات در آن مقطع نتیجه ای ندارد.

بر اساس تبصره دو قانون قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی، شرکت بازرگانی دولتی و سازمان مرکزی تعاون روستایی موظفند نهایتا ۲۴ ساعت پس از تحویل گندم، پول کشاورزان را بپردازند. براساس تبصره ۳ این قانون هم تاکید شده است که در صورت دیرکرد در پرداخت، باید پول کشاورز به همراه سود بر پایه بلند مدت محاسبه و پرداخت شود.

پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران امری مهم در اجرای الگوی کشت

طی سال های گذشته خودکفایی در گندم اتفاق افتاد، اما پایدار نبود  که مجدد امسال خودکفایی گندم نان رقم خورد و برای اینکه به مرحله ثبات و پایداری برسد، باید دولت حمایت های لازم را از کشاورزان و تولید ملی داشته باشد.

آقای قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران بر الگوی کشت و کشت قراردادی اثرگذار است، درحالیکه از ابتدای فصل برداشت مسئولان وعده دادند که ۲۴ ساعت پس از تحویل پول گندمکاران را پرداخت می کنند که متاسفانه این مصوبه اجرایی نشد.

به گفته او، با وعده های پوچ و امروز و فردا کردن پرداخت مطالبات، مشکلات تولید حل نمی شود که بنابر قانون با افرادی که ترک فعل در اجرای قانون می کنند باید برخورد قانونی صورت گیرد.

پیشه ور ادامه داد: بنابر اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر بارش های مناسب، عدم تامین مالی و آماده سازی بستر برای کشت مشکلات متعددی ایجاد می کند که بی تردید خودکفایی گندم و تولید ملی در معرض خطر قرار می گیرد.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی افزود: اگر قیمت جهانی گندم ارزانتر داخل باشد، بازهم خودکفایی و امنیت غذایی باید در اولویت قرار گیرد‌.

او گفت: اگر گندم خارجی ارزانتر از تولید داخل باشد، تولید ملی باید اولویت قرار گیرد چراکه در صورت عدم تولید داخل ممکن است دیگر کشورها به ما گندم ندهند که این امر نشان می دهد امنیت غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است‌.

با توجه به گذشت ۷ روز از آغاز سال زراعی و انتقاد بسیاری از کارشناسان و کشاورزان به تعلل و تاخیر در اجرای قانون خرید تضمینی، اما هنوز وزیر جهاد به عنوان رئیس شورا نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده را اعلام‌رسمی نکرده است، هرچند شنیده ها حاکی از آن است که نرخ گندم برای سال زراعی جدید ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان است که برخی دست اندرکاران بخش کشاورزی هم به این نرخ معترضند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۵ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
نخیر هیچکس منتظر نرخ سال جدید نیست
Iran (Islamic Republic of)
کشاورز
۱۱:۴۰ ۰۸ مهر ۱۴۰۲
دولت بی درو پیکرهست.پول گندم با تاخیر ۶ ماهه بدرد کشاورز نمی‌خورد .گندم تحویل بدهد ۱۵۰۰۰ تومان بذر بخرد ۲۵۰۰۰ تومان .باعقل جورنمیاد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۱ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
من پارسال گندمم رو به دولت دادم امسال میفرستم خارج کشور ، چون ایقد امروز فردا باهامون کردن که دیگه هیچ اطمینانی نیست،با این قیمت ۱۹،۵۰۰ فقط ضرر هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
شاید‌ این‌ هفته‌ بیاید‌ شاید‌،‌ قرار‌ بود‌ اول‌ شهریو‌ر قرار بود‌ آخر شهریور‌ قرار‌ بود نیمه‌ مهرماه‌ الان‌ هم‌ می‌گن‌ آخر‌ مهرماه‌،اگر‌ یکی‌ از مسولان‌ به‌ جای‌ کشاورز‌ بود‌ چکار‌ می‌کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۱ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
به جناب دکتر بفرمایید از قسمت افزایش درآمد نفتی که هفته ای یک بار تیترش رو کار میکنید، پول کشاورزان را پرداخت کند. گناه دارند رو حرف شما حساب میکنن
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۵:۰۳ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
فقط این را بدانید البته اگر کسی این پیام‌ها را می خواند خیلی بی شرف هستید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۲ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
به کشاورزان نرسید که زبان شکایت ندارند و هیچ یدی در قدرت و ثروت و مافیا ندارند و تا میتوانید هر بلایی سرشان بیاورید البته یدالله فوق ایدیهم و دیر یا زود حق کشاورزان را از حلقوم نامبارکتان بیرون خواهد کشید .
Iran (Islamic Republic of)
محسن گرگان
۱۴:۲۸ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
آقا کشاورز مگه منبع درآمد دیگه ای هم داره ؟؟ چشم انتظاره پول محصولش رو بگیره دیگه درسته ؟؟ من رو حساب حرف آقایان چک کشیدم مجبور شدم ب خاطر پاس شدن چکم برم پول سودی بگیرم به کی باید بگم کی جواب گو هست ؟ اینجوری میخواستین هم دنیای مارو آباد کنید هم آخرت مارو ؟ خدا نگذره ازتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
عزیزان لطف کنید سود دیرکرد ۵ ماهه وام هامون رو نگیرید.پول اب وبرق وگاز رو نگیرید شهریه وسرویس بچه هامون رو بدید جو رو که کیلویی ده تومن بود ۴ ماهه قرضی خریدم ۱۴ هزار فروختمش نقد ۱۰ هزار یعنی همون ربا ولی سر خودمو گول زدم که شکم زن وبچه ام سیر کنم نه خرج اضافه و مسافرت وگوشت وتفریح فقط سیر یشن با سیب زمینی و ماکارونی ......دولت باید کیلویی ۲۰ هزار حساب کنه که ضرر این ۵ ماه کشاورز جبران بشه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۳ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
بهتره دولت علی الحساب مبلغ کامل رو با نرخ قبلی توصیه کنه ، بعد بیاد یه تاج گلی به سر کشاورز بزنه .
Hong Kong
ناشناس
۱۳:۴۵ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
من کشاورز حق دارم که روند قیمت گذاری با خبر باشم ما درخواست داریم که جلسه رای گیری شورای قیمت گذاری باید بصورت زنده پخش شود تا دیگر منتظر وزیر جهاد کشاورزی نباشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
,با سلام و عرض ادب و خسته نباشید به کشاورزان عزیز آقایون دولت تصمیم گرفته از بیگانه گندم بگیره تا از خودی اینا دنبال این هستند که دیگه ما گندم نکاریم
France
ناشناس
۱۳:۰۴ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
آقا قيمت را اعلام کنید تا سال ديگه هزارتا دلیل پيدا ميشه که پول کشاورز رو ندهید، اصلا خودتونو ناراحت نکنید
Iran (Islamic Republic of)
جهان
۱۲:۴۵ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
دروغ نگین کشاورز اگر گندم بکار با آدم بی وجدان بی شرف نمید و سلام
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۲:۴۴ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
خدا خوش میاد پول گندم اصلا به ما هیچی ندادن آبروم پیش طلب کار رفت
این درسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
کشاورز گندم رو فروخته کیلویی 15 تومن و هنوز هم پولش گیرش نیومده، الان باید بره همون گندم رو نقدی بخره کیلویی 25 تومن برای بذر. این با کدوم عقل و انصافی مطابقت داره؟
Iran (Islamic Republic of)
گندمکار
۱۲:۱۲ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
دولت ادعای پرداخت ۷۰ درصد را دارد، جهت روشنگری این مبلغ را کشاورز به طلبکاران نظیر کارگر ،تراکتور ، حمل و نقل، اجاره زمین .... تسویه می کند و هر چی می‌ماند خرید بذرو کشت آینده و آخره داستان یعنی ۱۰ درصد برای مصرف زندگی شخصی ، بنا براین اینقدر شعار پول دادن ندهند
و مهمترین در عدم تسویه عامل زمان است که امسال با ندانم کاری و یا شاید تعمد زمان و تاریخ کشت از دست رفت، خیانت از این بيشتر ادعای عدم پیش بینی تولید ۲ میلیون تن اضافه را دولت بیان می کند در صورتی که کشت و مقدار آن یک پروسه نظارتی می باشد پس این همه کارشناس کشاورزی در آمایش سرزمینی مقدار کشت شده کارشان چیست نتوانستند دقیقا اضافه کشت را پیش بینی کنند اما چه سود که آسیب خود را با جهل خود به نام ملت وارد نمودند
Iran (Islamic Republic of)
گندمکار
۱۲:۰۴ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
این دولت ی ها نمی‌دانند وقتی تاخیر درتسویه اتفاق بیافتد، یعنی کاهش در تولید که درمجموع کشور فاجعه اتفاق می‌افتد کشاورز برای آماده سازی زمین نیاز به یک ماه زمان دارد وقتی پول نداشته باشد این زمان را از دست می دهد و باران های پاییزه اتفاق می‌افتد، عامل زمان را نمی توان با شعار و عده خرید و تسویه پایان مهر یعنی کشت در آبان و آغاز باران پاییزی و نابودی تولید پس وعده تسویه پایان مهر خیانتی نابخشودنی به نان ملت و ضربه ایی نابکار به کشاورزان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۲ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
هتوز پول گندم امسال رو بهم ندادند و به خدای بزرگ سوگند به همین خاطر نتوتستم بذر تهیه کنم.
از استان کردستان، شهرستان دیواندره
Iran (Islamic Republic of)
سل قبل هم
۱۰:۵۰ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
سال قبل هم همین بلا رو سر ما آوردن.
قرار بود پانزده هزارتومان بخرن شد یازده.

امسال هم همینطوره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
خبرگزاری محترم عزیزان چرا کسی پیگیری نمی کنه مطالبات گندم کاران را
بابا بحث امنیت غذایی کشوره اینو به مسئولین گوشزد کنید اگر تولید گندم داخل کم بشه و دشمن بفهمه گندم نیاز داریم به ما گندم نمی دهد دلتون خوش نکنید به این چهار کشتی که وارد میشه بابا زمان جنگ به ما سیم خاردار هم نمی دادن مسئله گندم یکی از مهترین مسائل هر کشوریه الان موقع کشت گندم در ایران هست و کشاورز پول ندارد آیا کسی نیست به داد نان ۸۵ میلیون ایرانی برسد کیه مسئول بیاریدش تا جوابگو باشد ببینم چرا پول گندمکاران رو به حسابشون نمی ریزند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
عجب دل خجسته ای داری که بفکر مردم باشند!!
کسری بودجه دارند نمی خواهند صداش دربياد که دلار سر به فلک بکشه!
از اون طرفم دلارهای نفتی که آزاد میشه رو باید مواد غذایی گندم گوشت برنج بخرند وارد کنند دلاری در کار نیست برای همین عین خیالشون نیست چون مجبورند وارد کنند از اون طرفم بازار گندم روسیه به اروپا کم شده با ایران تبادل کالا به کالا انجام میدهند!!
از این طرف تولید زیاد از اون طرف واردات خب کجا باید مصرف کنند!!!؟
این فیلم سیانسا برای همینه مثل همون بلایی که سر دامدار و مرغ داری ها آوردند که دیگه کسی رغبت به تولید نداره، که بعد منطق برای واردات داشته باشند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
سال دیگه حتما گندم میکاریم با این قیمت گندم و نحوه پرداخت عادلانه . هنوز پول گندم رو پرداخت نکردن این
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
بخدا پول خرید بذر ندارم گول 3500 باقیمونده رو خوردم، باید بذر قرضی بخرم کیلویی 30 تومن.مسخرمون کردن نابودمون کردن، اینا بخوان کیلویی 100هزار هم همین امروز پرداخت میکنن، خودشون نمیخوان
Iran (Islamic Republic of)
فرشاد
۰۹:۳۲ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
استعفای وزیر جهاد کشاورزی،برکناری مسوول بودجه، کم ترین انتظار کشاورزان است.دولت باید سود دیرکرد ۵ ماهه مطالبات گندم کاران را بر اساس قانون پرداخت کند.درغیر اینصورت کشاورزان سال آینده گندم تحویل دولت نخواهند داد
Iran (Islamic Republic of)
کشاورزبلوچ
۱۴:۱۶ ۰۷ مهر ۱۴۰۲
عجب دل خجسته ای به قول دوستمون داریدکشاورزان عزیزحالاکواصلاپرداخت نکرده که بخواددیرکرد وسودش روبده ..عزیزان مسئله گندم خیلی حیاتیه و کسی از مسئولین از جهاد شهرستانها تا بالاترین مقام کشوری نیست که از درد من و شما خبرنداشته باشه اون کسایی که میخوان حق من و شما ضایع نشه متاسفانه یک عده که زورشون هم خیلی زیاده با هزاربهانه نمیزارن این بنده خدا وزیرچندسال توشهرما رییس جهادبود هیچ کاری نکرد برای چند ت اکشاورز حالا چطوری تمام کشور رو سپردن دستش
آخرین اخبار