از تمرکز رئیس جمهور بر چند طرح آبی، صنعتی و فولادی تا مُهر نوبل اسلامی دستاوردهای سفر یک روزه رئیس جمهور به اصفهان بود.

رئیس جمهور به همراه جمعی از اعضای هیات دولت به مدت یک روز میهمان استان اصفهان بودند، سفری که به منظور حضور در مراسم افتتاحیه نوبل اسلامی با عنوان «جایزه بین‌المللی مصطفی» در حوزه علم و فناوری آغاز شد و  با بازدید و افتتاح چندین طرح مهم همراه و چندین دستاورد قابل توجهی برای استان به همراه بود.

 بیش از یک سال و سه ماه از سفر رئیس جمهور و جمعی از اعضای هیأت دولت در بیست‌وپنجمین سفر استانی خود به اصفهان می‌گذرد. سفری که با درد دل کردن مردم شرق اصفهان بر سر موضوع آب و حق‌آبه آغاز و با ۲۱۷ مصوبه و تصویب ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح‌های مختلف استان اصفهان همراه بود. این دوره مقصد مستقیم سفر رییس جمهوری به اصفهان برای شرکت در مراسم افتتاحیه پنجمین دوره جایزه بین‌المللی مصطفی (ص) که به نوبل اسلامی در جهان مشهور است در یک عصر پاییزی برنامه‌ریزی شده بود، اما چندین طرح مهم در حوزه آب و صنعت، دانش و فناوری موجب شد که سفری یک روزه رئیسی پر دستاورد به یادگار بماند.

رئیس جمهور در بدو ورود به اصفهان پس از اسقبال استاندار و امام جمعه اصفهان از مرحله نخست طرح انتقال آب از دریای عمان به اصفهان بازدید کرد و عملیات اجرای فاز دوم این طرح بزرگ آبی نیز با دستور وی آغاز شد.

به گفته وی ۲۸ جبهه کاری در این طرح فعال هستند و گزارش‌ها نشان می‌دهد که زمان اجرای این طرح به یک سوم کاهش پیدا کرده است در حالی که کار آبرسانی مساله بسیار مهمی است. تشکر و خدا قوت رئیس جمهور قاب ماندگاری بود که در این بازدید به یادگار ماند و ایشان از همه پیمانکاران، مهندسان و کارگران این پروژه عظیم آبرسانی تقدیر و تشکر کرد. ناگفته نماند؛ عملیات اجرایی مرحله نخست این پروژه مهر سال ۱۴۰۱ آغاز شد که در دولت سیزدهم و هم‌اینک در ۲۴ نقطه فعال با حضور ۱۴ پیمانکار در حال تکمیل است. اجرای این طرح فقط با هدف تامین آب برای صنایع موجود در استان خواهد بود و طرح توسعه واحد‌های صنعتیِ آب‌بَر در دستور کار نیست.

گفته شده از مزایای مهم این طرح انتقال آب از دریای عمان بخشی از طرح احیای رودخانه زاینده‌رود است که با اجرای مرحله نخست آن، برداشت آب از زاینده‌رود توسط صنایع قطع خواهد شد و در مرحله دوم علاوه بر آب صنایع، مازاد آب در بخش آشامیدنی، کشاورزی و حقابه محیط زیست به مصرف خواهد رسید، در واقع ۷۰ میلیون مترمکعب در مرحله نخست و ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب در مرحله بعد از طریق اجرای این پروژه به اصفهان انتقال داده می‌شود.

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در جریان بازدید رییس جمهور از طرح انتقال آب دریای عمان به استان اصفهان وی را همراهی و در حاشیه این بازدید گفت:عمده مصرف این آب در بخش صنعت و سپس بخشی نیز برای آب آشامیدنی این خطه پیش بینی شده، اما در کشاورزی پُربازده هم می‌توان از آن استفاده کرد.

او معتقد است؛ این میزان آب معادل حدود ۷۰ درصد از آب آشامیدنی یا بخش قابل توجهی از آب بخش کشاورزی استان اصفهان است که با اجرای این پروژه، منابع آب سطحی و زیرزمینی استان اصفهان بیشتر می‌تواند در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد و بدین ترتیب گشایشی در منابع و مصارف منطقه رقم می‌خورد.

رئیس‌جمهور در دومین بخش سفر یک روزه خود به استان اصفهان؛ نخست نیروگاه شهید حاج احمد کاظمی شرکت فولاد مبارکه به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات را افتتاح کرد. نیروگاه شهید کاظمی فولاد مبارکه سومین واحد نیروگاهی خودتامین صنایع است که تاکنون وارد مدار شده است و برای بهره‌برداری این طرح حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط شرکت فولاد مبارکه انجام شده است. داشتن بالاترین استاندارد‌های نیروگاهی، کاهش میزان مصرف گاز و آب مصرفی و بومی‌سازی بیش از ۷۰ درصد تجهیزات از جمله ویژگی‌های نیروگاه «شهید حاج احمد کاظمی» شرکت فولاد مبارکه است.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی پس از دو  افتتاح در حوزه آب و صنعت؛ عصر روز جمعه در سومین برنامه سفر یک روزه خود پروژه تصفیه گازوئیل پالایشگاه اصفهان را بطور رسمی افتتاح کرد.

طرح بزرگ تصفیه گازوئیل با سرمایه‌گذاری ۶ هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان و ۵۱۱ میلیون یورو در پالایشگاه اصفهان اجرا شده و برآورد افزایش سودآوری آن ۲۶۳ میلیون دلار در سال پیش‌بینی می‌شود.

از دستاور‌های این طرح این است که روزانه ۳۶۰ تُن گوگرد از گازوییل تولیدی پالایشگاه اصفهان با اجرای این طرح جداسازی می‌شود و میزان گوگرد آن از ۱۰ هزار به ۱۰ PPM تقلیل می‌یابد.

تولید روزانه ۱۶ میلیون لیتر گازوئیل و سوخت پاک مُنطبق با استاندارد «یورو ۵» که موجب جلوگیری از انتشار روزانه ۳۰۰ تُن گوگرد در هوای کلانشهر‌های کشور می‌شود، از ویژگی‌های این پروژه است.

۱۵ هزار میلیارد ریال صرفه‌جویی در بخش اجرای پروژه و ارزآوری معادل ۱۸۰ هزار میلیارد ریال از محل عدم‌النفع به ازای یک میلیون و ۲۵۰ هزار دلار از دیگر دستاوردهای‌های اجرای این طرح است.

۹۰ درصد از تجهیزات «طرح ملی تصفیه گازوئیل پالایشگاه اصفهان» توسط تولیدکنندگان داخلی تهیه شده است و با بهره‌برداری از آن در پالایشگاه اصفهان روزانه یکصد هزار بشکه گازوئیل "یورو ۵" تولید می‌شود.

 در حاشیه مراسم بهره‌برداری رسمی از واحد تصفیه گازوئیل پتروپالایشگاه اصفهان ، تفاهم‌نامه همکاری «توسعه زیست بوم فناوری زنجیره‌های ارزش صنعت نفت» میان معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و هلدینگ پتروپالایش اصفهان در حضور آیت الله رئیسی به امضای روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و محسن قدیری مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان به امضا رسید.

به موجب این تفاهم‌نامه «ایجاد و توسعه زیست بوم نوآوری و افزایش عمق بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی» تسهیل و حمایت خواهد شد. همچنین ارتقای بهره‌وری صنعت پتروپالایش و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر شامل «توسعه زیرساخت افزایش بهره‌وری و مدیریت پسماند صنعت پتروپالایش» و «ایجاد ارزش افزوده زیرساخت‌های پتروپالایش و تولید انرژی پاک» در دستورکار قرار خواهد گرفت. اجرای این تفاهم‌نامه توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تامین مالی خواهد شد.

آیت الله سید ابراهیم رییسی در جریان سفر یکروزه خود به اصفهان عصر جمعه با حضور در منزل آیت الله حسین مظاهری از مراجع تقلید دیدارکرد. رییس جمهور در این دیدار گزارشی از اقدامات دولت در حوزه تولید، عمران، بهبود شاخص‌های اقتصادی و سیاست خارجی را برای این مرجع تقلید ارائه کرد.

آیت الله مظاهری نیز با بیان دغدغه مردم اصفهان در خصوص آب و تشکر از اقدامات دولت در تأمین آب اصفهان، بر ادامه تلاش دولت برای بهبود معیشت مردم و اصلاح برخی ناهنجاری‌های فرهنگی تاکید کرد.

سرانجام ریاست جمهوری پس از یک روز پر بار در اصفهان، جهت حضور در مراسم «جایزه بین‌المللی مصطفی» راهی سالن اجلاس امام خامنه‌ای اصفهان شد. وی معتقد است؛ امروز جوامع بشری بیش از هر زمان دیگری به «علم نافع» نیاز دارند تا بتواند با ایجاد نورانیت، ظلمت، تبعیض، بی عدالتی و فساد را از بین برده و به زندگی انسان هویت ببخشد و مقام علمی حضرت محمد (ص) برترین و بالاترین مقام هاست و ایشان علم را در اندیشه و باور‌های الهی، اخلاق فاضله و کریمه و باید‌ها و نباید‌ها و همچنین سبک زندگی تعریف می‌کنند.

روح الله دهقانی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور جهت شرکت در مراسم افتتاحیه نخستین رویداد ملی دانش‌آموزی هوش مصنوعی همزمان با جایزه بین‌المللی مصطفی و عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت از دیگر وزای همراه رئیس جمهور بود جهت افتتاح  طرحهای فولادی ریاست جمهوری را همراهی کردند.

سرانجام، سفر یک روزه آیت الله سید ابراهیم رئیسی پس از افتتاحیه پنجمین رویداد جایزه بین‌المللی مصطفی (ص) در اصفهان به پایان رسید و اصفهان را به مقصد تهران ترک کرد.

رویداد جایزه بین‌المللی مصطفی (ص)  تا ۱۱ مهر ادامه دارد. جایزه مصطفی (ص) با هدف شناسایی آثار برجسته دانشمندان جهان اسلام در توسعه علم و فناوری از اوایل دهه ۹۰ شروع بکار کرد و تاکنون چهار دوره آن در سال‌های ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ برگزار و بیش از یکصد نفر از دانشمندان جهان اسلام از ۴۰ کشور در پنجمین رویداد جایزه علم و فناوری مصطفی (ص) شرکت کردند.

منبع :ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار