اولین فراخوان ملی «لالایی گهواره» با محوریت لالاییهای اقلیمی، شخصی و لالایی مادران شهدا منتشر شد. این رویداد با دبیری و مدیریت سید حسین موسوی نیا، مدیر دفتر قصه و روایت حوزه هنری کودک و نوجوان، برگزار میشود.
موسوی نیا در مورد چگونگی ارسال اثر و مختصات بخش اول فراخوان که مربوط به «احیای تراث» است، گفت: بازخوردهای بسیار امیدبخش و پرانرژی دریافتی ما از سوی اساتید و زحمتکشان عرصه ادبیات کودک، موجب دلگرمی دبیرخانه این رویداد است. این مساله ما را امیدوارتر و کوشاتر در پیشبرد اولین فراخوان ملی لالایی که با عنوان «گهواره» منتشر شده است، میکند.
وی افزود: ما در این بخش امیدواریم که هرکسی که فرهنگ، اقلیم و آب و خاک ایران عزیز برایش اهمیت دارد و امکان و دسترسی به لالاییها یا کسانی که فرهنگ و سنت لالایی خواندن در آنها زنده است، دارد، به قدر وسع و امکانش بخشی از این گنجیه ارزشمند را در این فراخوان شرکت دهد. در گذشته تلاشهای خوبی در این زمینه شده، اما ظرفیت و فرصتهای موجود در این حوزه آنقدر فراوان است که گویی کاری انجام نشده است.
موسوی نیا در ادامه به بخش ویژه فراخوان این رویداد که مربوط به لالایی مادران شهدا است پرداخت و افزود: توجه دادن به تاثیر عمیق فرهنگی-تاریخی لالایی که در ریشهها و بافت و ساختارش با قهرمان و قهرمانی مانوس است، بی شک بر مدل زندگی، تربیت و تصمیمهای یک نسل میتواند موثر باشد، لذا ما ضمن تلاش برای پاسداشت مهر و عطوفت مادران این سرزمین، به ویژه مادران ارجمند شهدا، میخواهیم امکان جمع آوری بخشی از لالاییهایی که مادران شهدا در کودکی برای فرزندانشان میخوانده اند را فراهم کنیم. علاقهمندان به شرکت در این بخش میتوانند مادر و یا حتی پدر شهیدی را در شهر خود شناسایی کرده و لالاییهایی که آنها برای فرزندانشان میخوانده اند را ثبت، ضبط و ارسال کنند.
موسوی نیا افزود: شرکت کنندگان در این بخش میبایست مشخصات شهید، مادر و پدر شهید و همین طور فیلم اجرای حداقل بخشی از لالایی را تهیه و ارسال کنند.
وی در ادامه در مورد محدودیتهای احتمالی در ارسال تعداد اثر یا شرکت در بخشهای مختلف این رویداد گفت: همه علاقهمندان میتوانند در همه بخشهای فراخوان شرکت کنند و به تفکیک، آثارشان را از طریق سایت artteen.ir ارسال کنند و البته در تعداد اثر هم محدودیتی وجود ندارد و آثار کیفیتر هنرمندان مورد داوری نهایی میگیرد.
موسوی نیا در مورد جوایز جشنواره نیز گفت: واحد قصه و روایت حوزه هنری کودک و نوجوان در بخش «احیای تراث» ۵ تندیس گهواره و جایزه ۳ میلیون تومانی در نظر گرفته و در بخش «لالایی مادران شهدا» هم به همین شکل، به ۵ نفر اول، تندیس گهواره و هدیه نقدی ۳ میلیون تومانی تقدیم خواهد کرد.
وی افزود:، اما در بخش سرایش که ذیل مضمونهای معرفی شده در فراخوان صورت میگیرد، جوایز از این قرار است که نفر اول تندیس گهواره به همراه ۱۳ میلیون تومان، نفر دوم تندیس گهواره به همراه ۱۰ میلیون تومان و نفر سوم نیز تندیس گهواره به همراه ۷ میلیون تومان از دبیرخانه این رویداد دریافت خواهند کرد.
مدیر دفتر قصه و روایت حوزه هنری کودک و نوجوان در پایان گفت: امیدوارم این فراخوان و تلاشهایی از این دست بتوانند در حفظ و حراست از فرهنگ بومی و انتقال آن به نسل نو کار موثری انجام دهند.
اولین فراخوان ملی لالایی گهواره تا ۳۰ مهرماه تمدید شد و علاقمندان میتوانند برای ثبتنام و ارسال آثار به سایت مراجعه کنند.