سیدمهدی طبیبزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان کرمان، موضوع اتصال پروژه صاروچ پارس به بازار قلعه را مطرح کرد و گفت: در خصوص جذابیت چگونگی اتصال یک سازه مدرن به بافت سنتی شهر باید فکر و چاره اندیشی کرد؛ چراکه منازل پشت و اطراف این پروژه، بسیار نازیباست؛ بنابراین، در وهله اول باید اطراف آن تمیز و ارتباط لازم بین دو عنصر برقرار شود.
شهردار منطقه پنج شهر کرمان (بافت تاریخی) در این خصوص از طراحی یک گذر پیاده بین بازار قلعهمحمود و پروژه صاروج پارس خبر داد و گفت: در این خصوص برای هدایت گردشگر از سمت خروجی «صاروج» به سمت گذر و ورود به بازار «قلعهمحمود» فکر شده و این موضوع در حال پیگیری است.
مدیرعامل سازمان مدیریت حمل ونقل بار و مسافر شهرداری کرمان،نیز در دیدار با شهردار کرمان با اشاره به اهمیت موضوع گردشگری، اولین برخوردهای یک گردشگر را با رانندگان تاکسی دانست و با بیان اینکه در وهله اول پایانه فرودگاه را مدنظر قرار دادیم، از متحدالشکل کردن رانندگان این پایانه، با لباس فرم خبر داد.
محمدباقر سلطانی، نحوۀ برخورد رانندگان تاکسی با مسافران و آموزشهای لازم در این خصوص و مشخصکردن مبدأ و مقصد گردشگری به رانندگان را مهم و اقدام بعدی ذکر کرد و افزود: در این خصوص نیز آمادگی لازم را داریم.
وی افزود: برای محورهای گردشگری داخلی شهر نیز یک دستگاه اتوبوس دوطبقه در نظر گرفتیم، اما برای ورود اتوبوس به حریم میراث فرهنگی، محدودیت داریم.
سلطانی در ادامه، از نصب اتاقک مخصوص رانندگان تاکسی در فرودگاه بهمنظور راهنمای گردشگران خبر داد و بیان کرد: علاوه بر فرم یک شکل رانندگان تاکسی، از آنها تعهد میگیریم تا عیوب فنی تاکسی خود را برطرف کنند.
او با بیان اینکه پایانه راه آهن نیز در مرحله بعد این طرح قرار دارد، به رایزنی شهردار کرمان برای ایجاد تاکسی برقی در شهر کرمان اشاره کرد و گفت: این موضوع در آینده مدنظر قرار دارد و هدف نهایی کمک به گردشگری شهر کرمان است.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان نیز، درخصوص آموزش مدیریت بحران در بافت تاریخی، با تأکید بر اینکه باید مباحث ایمنی بافت تاریخی و اماکن تاریخی را بیشتر مدنظر قرار دهیم، رویکرد مدیریت بحران، مبتنی بر مشارکت اجتماعی مردم را مهم دانست.
ابراهیم بابایی، ویژگی روش اجتماعمحور را موجب ایجاد انگیزه بیشتر در مردم دانست و از آموزش آتش نشانان در مدارس و مساجد نیز استقبال کرد و یادآور شد: محله «شاهزادهمحمد» برای مشارکت اجتماعی مدیریت بحران، مناسب است.
وی آموزشهای سال گذشته را حدود ۱۲۷ هزار و ۹۰۰ نفرساعت ذکر و به مشکلات پیش روی آموزشهای محله ها اشاره کرد و گفت: مشارکت اجتماعی کار آسانی نیست؛ بنابراین، پیشنهاد می شود با همکاری شهرداری، میراث فرهنگی، اتاق بازرگانی و شورای اسلامی شهر کرمان، راهکاری برای تجمع مردم و استقبال از آموزشهای آتش نشانی مدنظر قرار گیرد.
بابایی، حضور افراد تأثیرگذار در محله ها را راهکار مناسبی در این خصوص ذکر و اظهار کرد: در محله های مختلف ازجمله «بنیهاشم»، «سرآسیاب» و «فیروزآباد»، تیم داوطلب داریم.