کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: مصرف مایعات برای حفظ رطوبت گلو و مصرف غذاها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان‌های ضروری در فصول سرد، به تقویت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر بیماری‌های ویروسی و تنفسی کمک می‌کند.

لعیا عرب گفت: یکسری از بیماری‌ها و مسائل که مرتبط با سلامتی ما هستند مثل آلرژی فصلی، آنفلوآنزا و ویروس‌های کرونا در فصول سرد سال شایعتر شده و حتی مشکلات گوارشی نظیر یبوست که به دلیل تغییر نوع تغذیه و نوشیدن کم مایعات ممکن است ایجاد و کمتر به نظر ‌آید، افزایش می‌یابد، با شناخت این بیماری‌ها و اینکه بدانیم چگونه می‌توانیم با تغذیه مناسب سیستم ایمنی بدنمان را تقویت کنیم دیگر اولین راه حل و اقدام را درمان قرار نمی‌دهیم و راه حل‌های اساسی و پیشگیری را از طریق تغذیه دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد:‌ در تقویت سیستم ایمنی از راه تغذیه استفاده از مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌ها مهم و مورد توجه هستند که نقش مستقیم و تأثیرگذاری در عملکرد سیستم دفاعی بدن دارند.

او افزود: سه آنتی اکسیدان مهم وجود دارد که مصرف آن ها  ضروری است. یکی از این آنتی اکسیدان‌ها ویتامین C است که توصیه می‌کنیم به صورت سرخود از طریق  مکمل‌های دارویی آن را تامین نکنیم، حتی با وجود اینکه این ویتامین محلول در آب است و از بدن دفع می‌شود، ممکن است در صورت استفاده از داروهای دیگر تداخل دارویی ایجاد کند. لذا هیچ مکملی را بدون نظر پزشک و متخصص تغذیه نباید استفاده کنیم.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: منابع غذایی حاوی ویتامین C مثل لیمو شیرین، لیمو ترش و کیوی و سبزیحات مثل گوجه فرنگی و  فلفل دلمه‌ای است که می‌توان به عنوان میان وعده و یا در انواع سوپ‌ها استفاده کرد و با  مصرف این منابع ویتامین C  مورد نیاز بدن را افزایش داد.

عرب افزود: آنتی اکسیدان مهم دیگر ویتامین E است که ویتامین محلول در چربی است و به عنوان یک ضدالتهاب عمل می‌کند، این ویتامین در بیشتر روغن‌های گیاهی  مثل روغن کنجد، آفتاب گردان، روغن ذرت، سویا و کانولا وجود دارد،  بادام، آووکادو و زرده تخم مرغ هم‌ حاوی ویتامین E هستند.

او افزود: آنتی اکسیدان مهم بعدی که باید در تغذیه فصول سرد آن را مد نظر قرار دهیم، ویتامین A است که ویتامین محلول در چربی است و در سلامت دستگاه تنفسی و در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی تاثیر بسزایی دارد،  معمولا سبزی‌ها و میوه‌های زرد و نارنجی حاوی  ویتامین A هستند و دقیقا با آغاز فصل سرما مواد غذایی دارنده این ویتامین مثل کدو تنبل،  چغندر، هویج و انبه  به بازار عرضه می‌شود. لبنیات و جگر هم جزو منابع این ویتامین هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.