امروز در مراسمی با حضور استاندار کردستان و سرکنسولگری ایران در اقلیم کردستان عراق، چهارمین نمایشگاه اختصاصی ایران در محل دائمی سلیمانیه افتتاح شد.
مدیر برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: این نمایشگاه با مشارکت ۸۰ شرکت ایرانی در فضای ۳ هزار مترمربع برگزار میشود.
مهدی سعید ذاکرین افزود: گروههای کالایی، ساختمان، مواد غذایی، بسته بندی، صنایع، پتروشیمی و لوازم و منسوجات خانگی و خدمات سرمایه گذاری در نمایشگاه اختصاصی ایران در سلیمانیه حضور دارند.
وی هدف برگزاری این نمایشگاه را توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه در دولت سیزدهم و ارتقای صادرات ایران به عراق اعلام کرد.
استاندار کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: امیدواریم این نمایشگاه به تمام اهداف و دستاوردهایی که برای آن هدفگذاری شده دست پیدا کند.
اسماعیل زارعی کوشا تصریح کرد: از اینکه توفیق حضور در این نمایشگاه را پیدا کردیم، خرسندیم و از برگزارکنندگان این نمایشگاه به ویژه سرکنسولی تقدیر میکنیم.
وی افزود: قطعا یکی از مقاصد جدی کشور ایران برای توسعه مبادلات و تعاملات به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری منطقه اقلیم کردستان عراق است به ویژه برای ما که هم مرز با اقلیم هستیم.
وی عنوان کرد: خوشبختانه در دو سال اخیر ارتباطات بسیار خوبی با مسئولان این دو استان به ویژه استان سلیمانیه داشتهایم.
تلاش جدی برای تقویت دیپلماسی تجاری با اقلیم
زارعی کوشا خاطرنشان کرد: تلاش جدی برای تقویت دیپلماسی تجاری و اقتصادی را با اقلیم خواهیم کرد و در این راستا از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم بود.
استاندار کردستان با بیان اینکه استان کردستان از ظرفیتهای ویژهای در حوزههای مختلف برخوردار است، گفت: هم در حوزه صنعت و معدن و هم در حوزه کشاورزی و هم در بخش گردشگری ظرفیتهای کم نظیر و بیبدیلی داریم.
وی اضافه کرد: در حوزه گردشگری ضمن اینکه وجهههای مشترک با اقلیم داریم مواهبی که خداوند در کردستان قرار داده مثل ظرفیتی که در اورامان داریم قابل توجه و بسیار ارزشمند است.
وی افزود: ظرفیت منطقه گردشگری اورامان منظر اورامان دو سال قبل در یونسکو ثبت جهانی شد و این توجه ویژه ای را به خود جلب کرد به دنبال این هستیم از این ظرفیت برای تقویت گردشگری استان بهره بگیریم.
استاندار کردستان به دیگر ظرفیتهای گردشگری در کردستان هم گریزی زد و گفت: کردستان میراث ناملموس بسیار زیاد و ارزشمندی دارد که ظرفیت خاصی برای گردشگران از همه دنیا است.
وی اضافه کرد: قطعا توسعه سرمایههای گردشگری و زیرساختها در این حوزه لازم و ضروری بوده و میتواند در ارتقای شاخصهای سرمایهگذاری هم تاثیرگذار باشد.
رشد ۱۰ برابری ورود گردشگران
وی افزود: در کنار ظرفیتهایی که میتواند برای گردشگران جذاب باشد، ظرفیت فرهنگی و هنری نظیر موسیقی است که در روزهای اخیر ۱۸ قوم از ایران در این جشنواره حضور داشتند.
استاندار کردستان تصریح کرد: این جشنواره با استقبال بسیار خوب هنرمندان و هنردوستان از سراسر استان و حتی کشور صورت گرفته و این جشنواره به صورت مستقیم و زنده از شبکه های مختلف داخلی و شبکههای فراملی صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد.
وی گفت: ظرفیتهای خوبی در حوزه گردشگری سلامت در کردستان فراهم شده و این مسیر با قوت و قدرت ادامه میدهم در آینده نزدیک یک مجموعه فوق تخصصی درمان سرطان را در کردستان اماده خواهیم کرد.
استاندار کردستان اذعان کرد: کردستان در حوزه معادن نیز استان پنجم کشور است ۱۸ ماده معدنی همچون طلا و سنگهای ساختمانی و زینتی در کردستان وجود دارد.
وی با ۵۰ درصد از تولید طلای کشور ایران مختص کردستان است، گفت: سرمایهگذاریهای خوبی در زمینه فولاد و سنگ آهن در سالهای اخیر در استان صورت گرفته و الان هم ظرفیت برای ورود سرمایه گذار وجود دارد سیاست ما در این عرصه تکمیل زنجیره فولاد است.
استاندار کردستان افزود: اخیرا سرمایه گذارانی از اقلیم برای سرمایه گذاری در پهنه معدنی دیواندره اعلام آمادگی کردهاند و فرایند کار در حال انجام است.
وی تصریح کرد: سیاست اصلی و اساسی در دولت سیزدهم تسهیل در فرایند سرمایه گذاری است ما فکر میکنم رکورد مجوزهای سرمایه گذاری کشور را در اختیار داریم.
صدور ۲۱ مجوز سرمایهگذاری بینام
وی اذعان کرد: صدور مجوز برای سرمایهگذارانی که از اقلیم برای پهنه معدنی سنگ آهن دیواندره ورود کردند کمتر از ۴۰ دقیقه طول کشید.
استاندار کردستان افزود: فرایندهای سرمایه گذاری در کردستان بسیار آسان و کوتاه شده و در کنار آن بستههای سرمایهگذاری به نام هم آماده برای ارائه به سرمایهگذاران است.
وی اضافه کرد: ۲۱ مجوز سرمایه گذاری بینام در استان آماده شده و سرمایهگذار نیازی برای پیگیری استعلام ندارد و بلافاصله بعد از تایید صلاحیت میتواند وارد فاز اجرا شود.
استاندار کردستان با بیان اینکه در حوزه کشاورزی هم استان کردستان یکی از قطبهای کشاورزی در ایران است، گفت: تمرکز ما در این بخش بر صنایع تبدیلی و صنایع بسته بندی و تکمیل زنجیره ارزش است.
کردستان رتبه نخست تولید گندم دیم
وی افزود: امسال کردستان رتبه اول تولید گندم دیم و رتبه دوم تولید گندم در مجموع و رتبه نخست تولید توت فرنگی را در کشور داریم.
استاندار کردستان با تاکید براینکه کردستان در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی در رتبههای برتر قرار دارد، گفت: تبدیل ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم به آبی از اقدامات انجام شده برای رونق و تقویت هرچه بیشتر این بخش در کردستان است.
به گفته استاندار کردستان، جشن تبدیل اراضی دیم به آبی را با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی برگزار خواهد شد.
وی اذعان کرد: امروز ما در کردستان وظیفه اول خود را حمایت از سرمایه گذاری میدانیم در این راستا نسبت به اقلیم با توجه به اشتراکات زیادی که داریم.