با وجود گذشت ۱۳ روز از مهر و سال تحصیلی هنوز برخی از کلاس‌ها معلم ندارند و گاهاً والدین مجبور به حضور در کلاس‌ها برای برقراری آرامش و انضباط می‌شوند.

به دنبال گلایه‌های والدین، مادر یکی از دانش آموزان مدرسه‌ای در مهرشهر بیرجند در تماس با برنامه میز خبر صدا و سیمای خراسان جنوبی گفت: هنوز کلاس فرزندم معلم ندارد و والدین مجبور هستند تا در ساعات درسی به عنوان معلم در کلاس‌ها نشسته و کلاس را برای برقراری نظم مدیریت کنند.

یکی دیگر از اولیا نیز می‌گوید که با وجود اینکه فرزندش در یک مدرسه هیأت امنایی تحصیل می‌کند، اما هنوز هیچ معلمی سر کلاس نرفته و وضعیت تحصیل دانش آموزان بلاتکلیف و باعث کاهش میل و رغبت دانش آموز به رفتن به سر کلاس شده است.

به دنبال پیگیری این موضوع با نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان ویژه در مجلس شورای اسلامی و مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفتگو کردیم.

نخعی نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: گلایه دانش آموزان و والدین مبنی بر کمبود معلم گلایه‌ای بر حق هست که این موضوع باعث ایجاد مشکل برای آن‌ها شده است و یکی از دلایل آن دیر اعلام شدن نتایج آزمون استخدامی است.

او افزود: مورد دیگر در مورد نیرو‌های خرید خدمات است که به یک چالش برای آموزش و پرورش تبدیل شده و به طور مناسب از ظرفیت آن‌ها استفاده نمی‌شود و این مشکل در استان و کل کشور وجود دارد.

نخعی بیان کرد: تعداد کمی معلم در استان داریم و خیلی از کلاس‌ها با مشکل مواجه شده و یا برگزار نمی‌شود و یا می‌بایست والدین کلاس‌ها را مدیریت کنند.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلاتی که امسال باعث کمبود معلم شد این بود که معلمین با تجربه را بدون اطلاع به مناطق دیگر انتقال داده و باعث مشکل و کمبود معلم شدند.

او عنوان کرد: شیوه‌های مدیریتی اشتباه باعث ایجاد مشکل کمبود معلم شده است که باید برای سال‌های آینده شرایط مناسب‌تری را رقم بزنیم، نگاه مدیران تغییر پیدا کرده و هماهنگی‌ها بین ادارات مربوطه برای رفع مشکلات بیشتر شود.


بیشتر بخوانید


نخعی اظهار کرد: امسال یک سری از کمبود‌ها از طریق استفاده از ظرفیت بازنشستگان تأمین شد، ولی کافی نبود که البته باید از ظرفیت نیرو‌های جوانی که می‌خواهند وارد این عرصه شوند استفاده کرد و در کنار آن موضوع دیگری که باعث دلسردی بازنشستگان شده است عدم پرداخت حقوق آن‌ها است.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه گفت: موضوع مهم دیگری که با آن روبرو هستیم این است که می‌شنویم مدیران می‌گویند که در استان هیچ مدرسه و کلاس کانکسی وجود ندارد در حالی که در برخی روستا‌ها هنوز دانش آموزان در کلاس‌های کانکسی درس می‌خوانند.

امسال ۵۰ درصد از سهمیه معلم خراسان جنوبی محقق نشده است

موسوی نژاد مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: کمبود نیروی انسانی که در آموزش و پرورش وجود دارد حاصل کم شدن سهمیه پذیرش دانشگاه فرهنگیان در سال‌های قبل است و نتایج آزمون استخدامی که به تازگی برای دبیران، آموزگاران و مربیان پرورشی برگزار شد بسیار دیر اعلام شد و یا آن طور که باید و انتظار داشتیم برخی از کد رشته‌ها متقاضی نداشت.

او افزود: در این آزمون تنها ۵۰ درصد از سهمیه استان ما محقق شد و با توجه به اینکه امسال اوج پیک بازنشستگی نیرو‌های فرهنگی را در استان داشتیم با کمبود بسیار زیاد معلم مواجه شدیم که قرار بر این شده است تا ۲۰ مهر بحث تکمیل ظرفیت اعلام شود و ۵۰ درصد باقی مانده را بتوانیم جبران کنیم.

موسوی نژاد بیان کرد: امسال به ۴۰۲ آموزگار و ۱۸۶ دبیر نیاز داشتیم که بیشترین کمبود‌ها در بحث معلم در شهرستان بیرجند بود و قسمتی از آن با کمک از نیرو‌های بازنشستگی جبران شد، اما همچنان بحث کمبود معلم‌ها ادامه دارد و اگر بحث سهمیه آزمون استخدامی ابتدایی و متوسطه حل شود می‌توان گفت که دیگر مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: در مورد عقب ماندن حق و حقوق بازنشستگان نیز حقوق اردیبهشت و خرداد آن‌ها پرداخت نشده است که در ماه پیش دولت قول پرداخت این مبلغ را داد، اما همچنان به دلیل تأمین نشدن منابع آن این قول عملی‌نشده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.