شرکت سازنده چت‌بات «ChatGPT»، درصدد ساخت تراشه‌های هوش مصنوعی اختصاصی خود است.

به گزارش وبگاه خبری Reuters، استارتاپ «OpenAI»، شرکت سازنده چت‌بات «ChatGPT»، درصدد ساخت تراشه‌های هوش مصنوعی اختصاصی خود است. این شرکت از سال گذشته، گزینه‌های گوناگونی را برای حل کمبود تراشه‌های گران‌قیمت هوش مصنوعی بررسی کرده است. این گزینه‌ها شامل ساخت تراشه مبتنی بر این فناوری، همکاری با سایر سازندگان تراشه از جمله انویدیا و همچنین تنوع بخشیدن به تأمین‌کنندگان این شرکت است.

سم آلتمن، مدیرعامل این شرکت، به دست آوردن تراشه‌های هوش مصنوعی بیشتر را در اولویت قرار داده است. او علناً از کمبود واحد‌های پردازش گرافیکی که تحت تسلط انویدیا است، ابراز نارضایتی کرده است. بر اساس گزارش‌های آماری، شرکت انویدیا بیش از ۸۰ درصد از سهم بازار جهانی تراشه‌های هوش مصنوعی را تحت کنترل دارد.

به عقیده کارشناسان، هدف آلتمن از تلاش برای دستیابی به تراشه‌های بیشتر به دو نگرانی عمده برمی‌گردد:

کمبود پردازنده‌های پیشرفته مورد نیاز «OpenAI»
هزینه‌های مرتبط با تجهیزات سخت‌افزاری مورد نیاز برای تقویت محصولات

شرکت «OpenAI» از سال ۲۰۲۰، فناوری هوش مصنوعی مولد خود را با استفاده از یک ابررایانه عظیم ساخته شده توسط مایکروسافت که از ۱۰ هزار واحد پردازش گرافیکی (GPU) انویدیا استفاده می‌کند، توسعه داده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که اجرای برنامه «ChatGPT» برای این شرکت بسیار پرهزینه است. تجزیه و تحلیل استیسی راسگون، تحلیلگر شرکت خدمات مالی «Bernstein»، نشان می‌دهد که هر درخواست از «ChatGPT»، حدود ۴ سنت برای این شرکت هزینه دارد. بر اساس برآورد‌های صورت گرفته، اگر تعداد پرسش‌های کاربران در «ChatGPT» به ۱۰ درصد میزان جست‌وجو‌های گوگل برسد؛ این شرکت به یک پردازنده گرافیکی به ارزش ۴۸،۱ میلیارد دلار و تراشه‌هایی به ارزش حدود ۱۶ میلیارد دلار در سال نیاز دارد.

تلاش برای توسعه تراشه‌های هوش مصنوعی اختصاصی، «OpenAI» را در میان گروه کوچکی از بازیگران بزرگ فناوری مانند گوگل و آمازون قرار می‌دهد که به دنبال کنترل طراحی تراشه‌های مهم مورد نیاز برای کسب‌وکار خود هستند.

منبع: زاویه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۰۹:۴۰ ۱۷ مهر ۱۴۰۲
سلام،

ها ها ها......... عجب، هوش مصنوعی نیامده تنها ماند
و مجبور است برای رهایی از این تنهایی و جدا افتادگی نسل جدید خلق کند،

چه شد هوش مصنوعی؟ مگر نگفتی زبان بشر را درک می کنی؟
آخرین اخبار