احمد قیومی فرماندار تهران در نشست خبری امروز خود در تشریح اقدامات دستگاههای مختلف برای برگزاری هفته فرهنگی تهران، گفت: روز ۱۴ مهر ماه که به نام «روز تهران» نامگذاری شده از سالهای قبل مجموعه اقداماتی در آن برگزار میشد. البته نخستین بار مجموعهای مردم نهاد پیشنهادی را به شورای شهر مطرح کرد که نهایتا این روز به نام تهران نامگذاری شد. روزی که در حقیقت پایتخت شهر تهران توسط مجلس مشروطه مورد تصویب قرار گرفته است که متناسب با آن در سالهای گذشته جشنهایی در این روز برگزار میشد، اما اتفاقی که در سال جاری رخ داده این بوده که هفتهای به عنوان «هفته فرهنگی تهران» برای اولین بار نامگذاری و آغاز بکار کرده است.
وی افزود: گستره اتفاقات این هفته برای سال جاری و سالهای آینده همه دستگاهها و نهادهای سطح شهر تهران را در بر میگیرد و به تناسب هر یک از آنها اقداماتی را برای روز تهران و هفته فرهنگی تهران اجرایی خواهند کرد. بر همین اساس در این هفت روز بیش از ۱۴۰۰ عنوان برنامه توسط دستگاههای مختلف اجرا خواهد شد که مجموعه برنامه ریزیهای این هفته از چندین ماه قبل در معاونت سیاسی اجتماعی فرمانداری تهران انجام شده بود.
قیومی ادامه داد: ایجاد فضاهای فرهنگی در دستگاههای اجرایی همچون سازمان انتقال خون که موضوع اهداء خون را به صورت متمرکز در این هفته دنبال میکند و همچنین اداره فرهنگ و ارشاد که برنامهای تحت عنوان خاطره تهران و کتاب تهران را پیگیری میکند از جمله اقداماتی است که در این هفته توسط دستگاههای مختلف اجرا میشود.
فرماندار تهران اظهار کرد: در کانون پرورش فکری معرفی تهران برای کودکان در دستور کار قرار گرفته که به صورت ویژه در این هفته این اقدام با هدف هویت بخشی و شناساندن محله هر یک از کودکان به آنها اجرایی شده است. در این برنامهها قدمت شهر تهران، مراکز فرهنگی، موزهها، بحث فرهنگ و خانواده، جشنوارههای فرهنگی با عنوان تهران و روستا که به مجموعه روستاهای اطراف تهران میپردازد مورد توجه قرار گرفته و با هدف معرفی تاریخچه، قدمت و ظرفیتهای درون روستاهای شهر تهران برنامههای ویژهای در این روستاها اجرایی میشود. همچنین نمایشگاه دائمی برای محصولات روستاهای شهر تهران به صورت فصلی در هر یک از بخشداریهای شهر تهران اجرایی خواهد شد تا روستاهای شهر تهران نیز علاوه بر موزهها و مراکز فرهنگی به عنوان مقصد گردشگری مورد توجه قرار گیرند و از محصولات روستاییان نیز بهره گرفته شود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به عنوان یکی از اقداماتی که در هفته فرهنگی تهران انجام شده است به امضاء تفاهمنامه مشترک میان فرمانداری تهران با هتلهای بینالمللی پارسیان، اتحادیه هتل آپارتمانها، اقامتگاههای سنتی و پانسیونهای تهران اشاره کرد و افزود: بر اساس این تفاهمنامه برای سه گروه سنی زیر ۲۰ سال، ۲۱ تا ۳۰ سال و ۳۱ تا ۴۰ سال برای زوجینی که قصد ازدواج دارند تخفیفات و هدایای خاصی جهت برگزاری مراسم ازدواج آنها از سوی این مراکز در نظر گرفته شده است. این تخفیفات متفاوت از تخفیفات معمولی است که قبلا این مراکز به زوجین میدادند. در شهر تهران دستگاههای اجرایی مکانهایی در اختیار دارند که البته بیشتر در سطح ملی است، اما بر اساس این تفاهمنامه جدا از اماکن در اختیار دستگاههای اجرایی ۱۲ هتل در آغاز این کار در این طرح شرکت کردند که امیدواریم در آینده تعداد آنها افزایش پیدا کند.
قیومی ادامه داد: حضور بخش خصوصی که باب آن در این موضوع در تهران باز شده با این ۱۲ هتل آغاز میشود که امیدواریم تا هفته فرهنگی سال آینده تعداد این مجموعهها افزایش پیدا کند و حتی بتوانیم در حوزههای مختلف در قالب این تفاهمنامهها بخش خصوصی را برای تسهیل ازدواج آسان به میدان بیاوریم. شروع خوبی از هفته فرهنگی تهران آغاز شده و تلاش میکنیم از همه ظرفیتها در این حوزه برای ارائه سرویس مناسب بهره بگیریم.
وی تاکید کرد: اطلاع رسانی نحوه استفاده مراکز و درصد تخفیفها به زودی علاوه بر سایت فرمانداری تهران و رسانهها در مراکز بهداشتی که زوجین به آنها مراجعه میکنند اطلاع رسانی خواهد شد تا زوجین بتوانند برای تحقق ازدواج آسان از این تخفیفات بهره بگیرند.