نام پلیس در هر جامعه، همان قدر که برای تبهکاران و قانون شکنان وحشت آفرین و دلهره آور است، برای مردمْ آرامش زا و مایه دل گرمی است.
ماموران نیروی انتظامی با تلاش در راستای ایجاد نظم، برقراری قانون و امنیت و برخورد با متخلفان و مجرمان همواره در راستای خدمت به مردم گام بر میدارند.
اگرچه این نیرو تا رسیدن به ایده آلهای مطلوب خود راهی بس طولانی دارد، ولی نگاهی به عملکرد نیروی انتظامی، هر ناظر منصفی را به این باور میرساند که این نیرودر مسیری صحیح گام برمی دارد.
هفته فراجا که با شعار شهروند قانون مدار، پلیس خدمتگزار از ۱۳ مهر اغاز شده فرصت مناسبی بود تا فرمانده انتظامی استان با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به سوالات مخاطبان پاسخ دهند.
سردار علی ابراهیمی گفت: مهمترین فعالیتهای نیروی انتظامی، بر سه اصل «آگاهی»، «پیش گیری» و «پی گیری» استوار است. وظیفه عمومی و اولویت فراجا به ترتیب پیش بینی، پیشگیری و مقابله است و اگر بخواهیم از مرحله مقابله با جرائم به مراحل قبل برسیم بایستی دائما تحولات جامعه را رصد کنیم و قدرت پیش بینی آینده را داشته باشیم. در صدد هستیم مردم را در اجرای وظایف قانونی خود نسبت به تهدیدات و سایر مسائل آشنا کنیم.
فرمانده انتظامی استان گفت: در فراجا تمام سعی و تلاش بر اینست که نظم و قانون و قانونگرایی در تمام سطوح انجام شود. این امر در بدو ورود همکاران به مراکز درجه داری و دانشگاههای افسری در قالب برنامههای منظم به صورت علمی و عملی آموزش داده میشود. همه باید به قانون تن بدهند و قانونمداری تنظیم کننده روابط مردم و پلیس است. با قانونگرایی امورات مهم جامعه بدون وقفه انجام خواهد شد و اگر در هر سازمان و مجموعهای از دستگاههای خدمات رسان حاکمیت نظم و انضباط مورد توجه قرار گیرد مسلما جامعه روال طبیعی خود را در پیش خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: بدون شک اراذل و اوباش دو مورد را در جامعه القا میکنند که اولی سلب امنیت است و بدتر از احساس سلب امنیت از جامعه. امنیت مردم، خط قرمز پلیس است و کسانی که بخواهند امنیت و احساس امنیت مردم را به خطر بیندازند برخورد شدید خواهد شد که در این راستا از ابتدای سال ۵۴ گروه تاکنون دستگیر و روانه زندان شده اند برای افراد دیگری نیز در این زمینه اگر مشکلی وجود داشته است تذکرات لازم داده شد.
سردار ابراهیمی اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون، بالغ بر چهار هزار و سه فقره در خصوص کشف سرقت و برخورد با سارقان انجام شده است که در این زمینه بالغ بر سه هزار و ۴۲۴ نفر سارق و مالخر و سایر افراد دخیل توسط پلیس دستگیر و با حمایت دستگاه قضایی برخورد لازم صورت گرفته است.
وی گفت: امسال با توجه به افزایش ده درصدی تردد خودرو در محورهای استان، بالغ بر یکصد و شصت میلیون خودرو در شش ماهه گذشته از جادههای اصلی و فرعی استان که حدود شش هزار و ۷۰۰ کیلومتر و ۲۲۰ کیلومتر آزادراه است، تردد کرده اند. آمار تصادفات فوتی از ابتدای سال بیش از ۱۸ درصد کاهش داشته است. بیش از ۳۰ درصد تصادفات جرحی کاهش داشته است. در بحث درون شهری از ابتدای سال به میزان ۲۳ درصد تلفات فوتی کاهش داشته است. تصادفات جرحی به میزان ۳۰ درصد کاهش داشته است. بالغ بر ۵۳۹ و ۹۲۴ در چارچوب قانون با متخلفان راهنمایی و رانندگی برخورد شده است.
سردار ابراهیمی گفت: برداشت مردم از حضور یا عدم حضور پلیس راهور به عرض میرسانم که در پلیس ۱۸ رسته تخصصی وجود دارد که یکی از آنها راه و راهور است. کار ما در مجموعه انتظامی و خصوصا پلیس راهور سخت است. از اول سال تا امروز بیش از ۲۹ هزار مورد فقط صدور گواهینامه پایه یک دو و سه را داشتیم. در سطح استان به صورت متوسط حدود ۲۲۰ فقره تصادف وجود دارد که باید کروکی تنظیم شود.
وی تصریح کرد: یکی از پلیسهای ما پلیس فتا است که به عنوان یک پلیس جوان شناخته میشود. در این راستا کاراگاهان زبده وجود دارد که از ابتدای سال تاکنون ۸۱۷ پرونده تشکیل داده اند و از این میزان بالغ بر ۷۲۳ مورد در شش ماهه اول سال کشف شده است. فضای مجازی و رشد روزمره آن از ابتدای سال موضوع کلاهبرداری و نشر اکاذیب بیشترین پروندههای واصله به پلیس فتا بوده است. علیرغم اطلاع رسانیهای پلیس بخصوص از طریق صداوسیما، اما متاسفانه شاهد اعتماد هموطنان به این سایتها هستیم. از ابتدای سال تاکنون هشت و ۶۷ مورد سایت و شبکههای اجتماعی که مردم را درگیر کرده بودند توسط پلیس فتا شناسایی و برخورد لازم قضایی صورت گرفت.
سردار ابراهیمی گفت: کلیه دستگاهها و نهادها و اقشار مختلف در تولید امنیت نقش بسزایی دارند و این مهم به تنهایی از عهده نیروی انتظامی خارج است. در این زمینه طرح امنیت محله محور در استان شروع به کار کرده است. از افراد معتمد در مناطق مسکونی استفاده شده است. مردم هم در این زمینه باید به پلیس کمک کنند چرا که یک نوع سرمایه گذاری برای پیشگیری از وقوع جرم است.
وی تصریح کرد: در موضوع جمع آوری معتادین متجاهر و اجرای طرحها در مناطق آلوده و پاکسازی محلات و پارکها بالغ بر یک هزار طرح اجرایی شده است. حاصل اینها حدود دو تن مواد مخدر تاکنون کشف شده است و ۳۵ هزار حبه قرص روانگردان کشف شده است. متاسفانه برای شبهای امتحان برای دانشجویان و دانش آموزان هم ترویج میشود که اعتیادآور است و هموطنان باید دقت نظر داشته باشند. در رابطه کشفیات مواد روانگردان نیز ۲۷ درصد افزایش داشته ایم. عمدتا سرقتها توسط معتادان متجاهر انجام میشود که از ابتدای سال بیش از هزار نفر معتاد متجاهر جمع آوری شده است. در این زمینه کمپ ماده ۱۶ ترک اعتیاد که توسط دولت اداره میشود راه اندازی شده است. کمپهای ماده ۱۵ البته با هزینههای شخصی اداره میشود. در زمینه کمپهای دولتی ظرفیت بیش از دویست نفر نیست و امیدواریم که با همکاری نهادها و مردم این ظرفیت افزایش پیدا کند.
سردار ابراهیمی گفت: از ابتدای سال تا کنون در کل کشور ۵۱ نفر شهید در پلیس تقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران شده است. ما با دادن جان هم اجازه نخواهیم داد که افرادی بخواهند جوانان این مرز و بوم را به سمت اعتیاد بکشند. اخیرا در این زمینه سه باند توزیع مواد مخدر که یکی از آنها از جنوب کشور شناسایی شده بود در یک عملیات چند روز پیش بیش از یکصد و هشتاد کیلوگرم مواد مخدر کشف شد. از ابتدای سال هم تاکنون حدود ۵۱ دستگاه موتورسیکلت به ارزش ۲۵ میلیارد ریال در امر توزیع یا جابجایی مواد مخدر توقیف و تحویل مقامات قضایی شده اند.
وی تصریح کرد: در درمان بیماری به نام اعتیاد همه دستگاهها باید در کنار هم قرار گیرند تا این مبارزه انجام شود. در بحث سرقت هم ۲۶ دستگاه برای مقابله دخیل هستند.