سیروان بهرامی اظهار کرد: حوزه دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری به عنوان دستگاه نظارتی و حاکمیتی شرح وظایف مشخص دارد که در حوزه روستایی با همکاری و همفکری دستگاههای اجرایی مشغول انجام وظیفه است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کردستان به برخی اقدامات انجام شده در سطح روستاهای استان اشاره کرد و افزود: در حوزه بودجه با توجه به اینکه دهیاریها نهاد عمومی و وابستگی به دولت نداشته و ردیف اعتباری خاصی ندارند در سال گذشته تقریبا نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۱۸۸ درصدی در جذب اعتبارات در استان داشتیم.
وی با بیان اینکه در ۶ ماهه اول امسال اعتبارات دهیاریها نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشت، گفت: با توجه به اینکه منابع دولت محدود است و برخی سالها بنا به دلایل مختلف امکان کم شدن تخصیصها هستیم رویکرد جدید ما بیشتر به سمت ایجاد منابع پایدار و ثابت برای دهیاریها است.
بهرامی اضافه کرد: در همین راستا برای نخستین بار در راستای ایجاد منابع درآمد پایدار در روستاها ۱۱ طرح استان را در کمیته ملی تسهیلات وامی در وزارت کشور تصویب کردیم.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کردستان افزود: ارزش این تسهیلات نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان با کارمزد تک رقمی در حوزههای مختلف خرید ماشین، احداث بومگردی، ایجاد کارگاههای کوچک و زودبازده و ... خواهد بود.
وی عنوان کرد: سامانه بودجه سال گذشته و ۶ ماهه اول امسال اطلاعات را از حالت دستی به سیستماتیک تغییر دهیم.
مشکل فاضلاب ۵۲ روستای کردستان حل شد
بهرامی با بیان اینکه در حوزه خدمات عمرانی و توسعهای هم اقدامات مختلفی انجام دادهایم، گفت: در حوزه اقدامات فنی و عمرانی سال گذشته اقدام به خرید لوله برای ۵۲ روستا کردیم و با همکاری دستگاهها و نمایندگان مجلس توانستیم مشکل فاضلاب ۵۲ روستا در سطح استان را حل کنیم.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کردستان اضافه کرد: حل مشکل فاضلاب مابقی روستاها به ویژه روستاهایی که در پایاب سدها هستند به صورت ویژه در دستور کار است دستگاههای متولی در این حوزه پای کار هستند امیدواریم امسال بتوانیم نهضت ساماندهی امور فاضلاب روستایی را تحقق ببخشیم.
وی افزود: در سالجاری روند خرید لوله برای ساماندهی فاضلاب روستاها استمرار داشته است و تا این لحظه بیش از ۴۰ هزار متر لوله برای ساماندهی فاضلاب روستاها خریداری و توزیع شده است.
رشد ۸ درصدی صدور پروانه ساختمانی در روستاهای کردستان
بهرامی در زمینه صدور پروانههای ساختمانی در روستاهای استان هم عنوان کرد: سعی کردهایم در حوزه صدور پروانههای ساختمانی مشوقهایی را لحاظ کنیم تا مردم با انگیزه بیشتر به سمت ساخت و سازهای مجاز حرکت کنند که خوشبختانه در همین سرفصل در سال ۱۴۰۱ رشد ۲۳ درصدی و در ۶ ماهه امسال نیز رشد ۸ درصدی را در سطح استان داشتهایم.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کردستان به اقدامات انجام شده در حوزه ایمنسازی راهها در سطح استان گریزی زد و گفت: در همین راستا ۴۲۳ متر گاردریل خریداری و نصب شده و این روند ادامه دارد.
کردستان پایلوت اجرای طرح سیما و منظر روستایی کشور شد
وی افزود: برای نخستین بار در سطح کشور توانستهایم در حوزه حفظ سیما و منظر روستایی دستورالعملی را تصویب کنیم و استان کردستان به عنوان پایلوت اجرای این طرح انتخاب شده است.
بهرامی عنوان کرد: امسال تا این لحظه توانستهایم ۴۲ میلیارد تومان اعتبار ویژه راه و قنوات روستایی، مدارس و اماکن ورزشی را جذب کنیم که با هماهنگی دستگاههای مربوطه پروژهها اجرا میشود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کردستان با اشاره به وجود یکهزار و ۶۷۸ روستا در تمام روستاها بجز ۳۶۴ روستا کمتر از ۲۰ نفر جمعیت دهیاریها فعال هستند، گفت: با هماهنگیهای صورت گرفته هماهنگی خوبی با بنیاد مسکن در راستای اجرای طرح هادی وجود دارد و تا پایان سالجاری درجهبندی و ارتقای جایگاه دهیاریها نیز انجام خواهد شد.
به گفته وی، اقدامات خوبی در حوزه اجرای طرح هادی در روستاها انجام شده، اما در ۶۰۰ روستای استان تاکنون طرح هادی اجرا نشده است.
بهرامی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۵ میلیارد تومان و امسال ۱۰ میلیارد تومان برای آسفالت راه روستایی به روستاهای استان اختصاص داده شده است، گفت: سال گذشته ۹۰ روستا و امسال ۱۱۲ روستای استان کردستان از خدمات آسفالت روستایی بهرهمند شدهاند.