استاندار کردستان شامگاه پنجشنبه در برنامه زنده تلویزیونی شبکه کردستان با اشاره به اینکه در سال قبل وعده دادیم که سال ۱۴۰۲ سال شکوفایی طرحها و پروژههای عمرانی استان باشد، اظهار کرد: در نظامتدبیر مسائل استان از ابتدای پذیرش مسئولیت در کردستان با تبعیت از سیاستگذاری کلی دولت سیزدهم، تکمیل پروژههای نیمه تمام را اولویت کاری خود قرار دادیم.
اسماعیل زارعی کوشا، پروژه راه آهن در حوزه زیرساخت را از مهمترین پروژههای نیمه تمام استان عنوان کرد و گفت: قریب به ۸۰ سال است که شبکه ریلی در کشور راه اندازی شده لذا توقع زیادی نیست که مردم کردستان نیز به این شبکه بپیوندند، بر این اساس از ۱۸ سال پیش تاکنون عملیات این پروژه در استان شروع شد و به امید خدا تا پایان مهرماه جاری با وجود همه مشکلات، افتتاح خواهد شد.
وی تاکید کرد: ابرپروژه راه آهن سنندج - همدان- تهران در کمتر از یک سال گذشته بیش از ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و یک هزار و ۲۰۰ میلیاردتومان اعتبار به آن اختصاص یافته است.
به گفته طبق استاندار کردستان با اتصال به شبکه ریلی کشور از طریق راه آهن سنندج همدان سالانه، ۳۰۰ هزار مسافر در این پایانه مسافربری جابجا خواهد شد و در افق۱۴۲۰ این میزان به ۸۰۰ هزار نفر افزایش مییابد.
زارعی کوشا با اشاره به مزایای راه ریلی تصریح کرد: ۸۰۰ هزار تن کالا شامل انواع محصولات معدنی، کشاورزی و صنعتی از طریق این راه آهن به دیگر نقاط انتقال مییابد که این رقم تا سه میلیون تن قابلیت ارتقاء دارد.
تحول در حوزه زیرساخت با اجرای راهآهن
وی این کلان پروژه را از جمله مهمترین خطوط ریلی کشور نام برد و گفت: با هدف گذاری این خط، راه آهن کردستان به شبکه ریلی کشور متصل میشود و در فازهای بعدی تا مرز باشماق و خاک عراق امتداد مییابد.
استاندار کردستان با بیان اینکه تکمیل این مسیر یک ابر پروژه ریلی محسوب میشود که ترانزیت غرب کشور را متحول میکند، افزود: در سفر اخیر به اقلیم کردستان مسولان اقلیم نیز با اشتیاق از این فرصت استقبال کردند چراکه تحول اقتصادی و توسعه همه جانبه کردستان را به دنبال دارد.
وی یادآو شد: برای توسعه اقتصادی، زیرساختهای حمل و نقل یکی از مهمترین نیازهای اساسی است، اما با توجه به مشکلات زیادی که در استان در حوزه راهها وجود دارد این عوامل باعث میشود که حوزه سرمایه گذاری به عنوان یک مقوله بسیار هوشمند که همه مولفهها را در کنار هم قرار میدهد دچار تردید شود، بنابراین با تقویت زیر ساختها حوزه سرمایه گذاری نیز قوت مییابد.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه کردستان به سمت صنعتی شدن حرکت میکند ادامه داد: زنجیره فولاد در قروه، بیجار، سقز و دیواندره با سرعت در حال توسعه و نیازمند تقویت زیرساختهای حمل و نقل است که به سرعت تولید و افزایش سرمایه گذاری کمک خواهد کرد.
زارعی کوشا در بخش دیگری از سخنان خود حمل و نقل هوایی را نیز از زیرساختهای مهم عنوان کرد و ابراز داشت: فرودگاه سقز یک فرودگاه راهبردی در شمال غرب استان محسوب میشود که با پیشرفت ۹۰ درصدی در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید.
ایرلاین بومی کردستان در آینده نزدیک راهاندازی میشود
وی با بیان اینکه در حوزه خدمات هوایی در کشور و به تبع در استان کردستان مشکلات زیادی وجود دارد اظهار کرد: استان کردستان تا قبل از پایان امسال صاحب ایر لاین بومی خواهد شد و سرمایه گذاری خوبی در این زمینه برای اولین بار انجام شده است.
زارعی کوشا با بیان اینکه مسیرهای پروازی تهران از سنندج افزایش خواهد یافت،افزود: علاوه بر آن پرواز به سلیمانیه و اربیل عراق و هم چنین پروازهای کیش و مشهد راه اندازی خواهد شد و امیدوارم به زودی فرودگاه سنندج به یکی از فعالترین فرودگاههای کشور تبدیل شود.
رشد ۱۴ پلهای کردستان در بودجه ۱۴۰۲
وی خاطرنشان کرد: استان کردستان به نسبت سرانه در جذب تخصیص سفر ریاست جمهوری جزو اولین استانهای کشور است.
استاندار کردستان با بیان اینکه اعتبارات سفر رییس جمهور را در پروژههای نیمه تمام هدف گذاری کردیم و تخصیصهای اخذ شده را برای طرحهای اولویتدار هزینه کردیم افزود: توجه دولت به کردستان ویژه است.
زارعی کوشا با اشاره به عملکردهای عمرانی استان با اعلام رشد ۱۴ پلهای کردستان در بودجه ۱۴۰۲ یادآور شد: سال گذشته کردستان در قانون بودجه در ردیف ۲۴ کشور قرار داشت، اما امسال به رتبه ۱۰ رسیده و توانستیم سهم بیشتری از بودجه را به استان اختصاص دهیم.
۶۹ واحد اقتصادی در کردستان آماده احیا است
زارعی کوشا در بخش دیگری از اظهارات خود با ذکر اینکه شاخصهای اقتصادی با کندی و به سختی جابجا میشود، تصریح کرد: با برنامه ریزیهای انجام شده با حجم بزرگ سرمایه گذاری در یکی دو سال آینده تحول جدی در استان ایجاد خواهد شد و تحقق این وعده را با قاطعیت اعلام میکنم.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۶۹ واحد اقتصادی راکد و غیر فعال آماده بازاحیا است، یادآورشد: تا سفر رئیس جمهور به استان ما این رقم را به عدد ۱۰۰ میرسانیم.
استاندار کردستان با بیان اینکه تمامی واحدهای صنعتی استان را ملزم کردهایم منابع بانکی را به بانکهای استان انتقال دهند، اظهار داشت: این اقدام کمک بسیار بزرگی در تخصیص تسهیلات به عنوان سرمایه ثابت و سرمایه در گردش است و تحول خوبی ایجاد میکند.
کردستان اوایل آبان میزبان سفر دوم رییس جمهور
زارعی کوشا با بیان اینکه یک جهش عظیم در حوزه عمرانی و اقتصادی در استان پیش بینی میشود، تاکید کرد: امید است در آبان ماه امسال شاهد سفر پرخیر و برکت رییس جمهور به استان باشیم چراکه این تحولات با بودجههای عادی پیشرفت چندانی ندارد و عمده این پیشرفتهای حاصله به برکات سفر اخیر ریاست جمهوری برمیگردد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه گردشگری، کردستان حرفهای زیادی برای گقتن دارد، افزود: زریبار زیبا به عنوان یکی از ظرفیتهای منحصر بفرد استان امروز در بهترین وضعیت قرار دارد و بیش از ۲۰۰ تا ۴۰۰ لیتر در ثانیه آب از سد گاران برای تالاب زریبار رها سازی شده است و این اتفاقی مبارک برای مریوان و استان است.
عملکرد خوب کردستان در ارزیابی وزارت کشور
استاندار کردستان ضمن تاکید بر تقویت ارتباط مدیران با مردم از گزارش ارزیابی نهاد ریاست جمهوری و وزارت کشور از عملکرد استان خبر داد و گفت: در ارزیابی وزارت کشور برای اولین بار استانداری کردستان در مجموع شاخصهای ارزیابی استان برتر کشور شده است
همچنین در گزارش مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری استاندار کردستان در ملاقات چهره به چهره با مردم رتبه اول را کسب و استان کردستان یکی استانهای برتر کشور ارزیابی شده است.