حجتالاسلام مجید ناصرینژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره اقدام کویت برای بهرهبرداری از میدان نفتی آرش تا سال ۲۰۲۹ گفت: در بحث میادین مشترک سالهاست که حساسیت وجود دارد و اگر امکاناتی که داریم به را بهکار بگیریم میتوانیم حق خود را استیفا کنیم.
وی ادامه داد: درست است که دنیا، دنیای ظالمی است و حق را به حقدار نمیدهند، اما یکسری روشهای بینالمللی وجود دارد که میتوانیم از طریق آنها حق خود را مطالبه کنیم.
نماینده مردم شادگان در مجلس بیان کرد: اگر یک مقدار بجنبیم و روی برداشت از میادین مشترک بیشتر تمرکز کنیم، میتوانیم خیلی از مشکلات را حل کنیم و امکانش وجود دارد که بتوانیم حق خود را از میدان نفتی آرش برداشت کنیم.
حجتالاسلام ناصرینژاد تصریح کرد: اگر کویت بخواهد با استفاده از امکانات خارجی حق کشور ما را بردارد قطعا جلوی کویت میایستیم و اجازه نمیدهیم چنین اتفاقی بیفتد البته امیدواریم این قضیه با درایت و حکمت هر دو کشور حل شود و هر کدام حق خود را بردارند، چون ما مایل نیستیم حق دیگران را تصاحب کنیم و آنها هم نباید به خود اجازه دهند که حق ملت ایران را به یغما ببرند.
وی درباره افزایش برداشت قطر از میدان گازی مشترک پارس جنوبی گفت: پارس جنوبی یک میدان مشترک گازی است و هر کسی که امکانات بیشتری دارد میتواند از آن برداشت کند و شرایط میدان گازی با میدان نفتی فرق دارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در میدان گازی مشترک باید امکانات خود را بیشتر کنیم تا بتوانیم برداشتی که حق ملت ما است را استیفا کنیم.
معاون مدیر عامل کویت پترولیوم، اعلام کرده است انتظار میرود میدان گازی الدوره (آرش) در خلیج فارس، تا سال ۲۰۲۹ به طور کامل به بهرهبرداری برسد.
وزارت خارجه عربستان سعودی هم در مرداد در بیانیهای تاکید کرد منابع طبیعی و میدان گازی مورد مناقشه «الدوره» به صورت انحصاری متعلق به ریاض و کویت است.
ایران پیشتر توافق امضا شده بین عربستان سعودی و کویت برای توسعه میدان گازی الدوره (آرش) را «غیرقانونی» خوانده و گفته بود که در این میدان سهم دارد.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره اعلام کرده است اگر احیانا تمایلی برای اقدام مشترک از این میدان نفتی وجود نداشته باشد جمهوری اسلامی هرگز تضییع حقوق و منافع ملت خود را برنمیتابد.
میدان آرش میدان جدید نیست، چرا مجلس تا حالا کاری نکرده؟